Radikale og Venstre i fælles udspil: Få Teslaen billigt over Storebælt

En lille uge efter at Morten Østergaard bebudede et tættere samarbejde med Venstre, kommer partierne med første fælles udspil.
Foto: Pressefoto fra Folkemødet
Sidste uge varslede partileder Morten Østergaard, at De Radikale fremover vil kigge meget mere i retningen af Venstre og Jakob Ellemann-Jensen, når det handler om arbejdsmarkedet, erhvervslivet og den økonomiske retning for Danmark.

Og allerede tirsdag er De Radikale og Venstre så klar med deres første fælles udspil.

Forslaget er en del af en ny fælles plan for grønnere transport i Danmark

De to partier vil gøre det gratis - eller billigere - for elbiler at komme over Storebælt. Samtidig skal det være gratis at oplade elbiler frem til 2024. Det skriver DR Nyheder.
 

De Radikale: Elbilen skal være gratis

Står det til De Radikale skal turen over Storebælt være gratis, hvis man har en Tesla eller en anden elbil.

Det afhænger af, hvad der bliver råd til

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen vil dog ikke love, at elbilerne kommer til at passere broen helt gratis. Det afhænger af, hvad der bliver råd til.

Forslaget er en del af en ny fælles plan for grønnere transport i Danmark. Pengene vil de to partier hente fra de puljemidler til grøn transport, som er en del af energiaftalen fra 2018.
 

Radikale vender sig mod Venstre

Sofie Carsten Nielsen, der er De Radikales næstformand og politiske ordfører, siger at er man gået til Venstre, fordi man ikke lykkedes med at få regeringen til at udmønte puljen - som er på 100 millioner kroner årligt i 2020-2024 - i finanslovsforhandlingerne.  

“Så nu har vi sat og ned med Venstre, fordi vi kunne blive enige om at få de her 100 millioner kroner ud og i gang til grønne initiativer,” siger Sofie Carsten Nielsen til DR.  

De Radikale  vil i gang med puljen nu, fordi “alting kan ikke vente på andet”, som hun mener er Socialdemokratiets tilgang. “Så kommer vi aldrig videre,” skriver Sofie Carsten Nielsen i et tweet.

placeholder
 

Grønne fly og lastbiler 

Som en del af udspillet vil Venstre og De Radikale også afsætte 285 over de næste fire år til at hjælpe transportvirksomhederne med at omlægge til vedvarende energi.  

Det vil man gøre ved at give støtte til vognmænd, der skifter lastbilerne ud med nye, der kører på grøn energi.  

Desuden vil partierne samle aktørerne i luftfartsbranchen

Desuden vil partierne samle aktørerne i luftfartsbranchen om et projekt, der inden for få år kan producere grønt brændstof til fly. Et lignende fællesskab mellem luftfartsbranchen er allerede nedsat af regeringen i form af Luftfartens Klimapartnerskab.

Et af forslagene fra partnerskabet går netop at indføre en flyskat og bruge overskuddet på at udvikle nyt grønt brændstof.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Herregud, er det virkelig det mest ambitiøse tiltag de Radikale kan opfinde, samtidig med at Kina åbner et nyt kulkraftværk om ugen? Komplet latterligt.

Det er ikke gennemmænkt. Radikale er desperate. Bemærk de øvrige partier er tavse.

Det vil mest flytte togpendlere over i elbiler. er det formålet?

Jeg bliver så træt og opgivende, når jeg ser de to.

Ja med en handlingslammet regering kommer der jo mærkelige forslag!
Det er jo tydeligt at det sejler i den røde blok, der er bare ikke flertal for en socialistisk regering!

Annonce