Hummelgaard står fast trods corona: Banker skal betale til Arne-pension

Venstre kalder det “arrogant”, når beskæftigelsesministeren holder fast i, at bankerne skal betale til nedslidtes pension.
Foto: Keld Navntoft
Coronakrise eller ej - bankerne skal bidrage til at finansiere tidligere pension for nedslidte.

Det mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), der står fast på, at finanssektoren skal betale et “samfundsbidrag” på 1,5 milliarder kroner til Arnes pension.

En særskat vil gøre det vanskeligere at løse den opgave

Men det bidrag er bankerne slet ikke indstillet på at betale i lyset af coronakrisen: 

“Banksektorens kerneopgave er at bidrage med udlån til danskerne og virksomhederne. Det gælder ikke mindst lige nu, hvor mange virksomheder og husholdninger har brug for hjælp med likviditeten. En særskat vil gøre det vanskeligere at løse den opgave”, siger Ulrik Nødgaard, der er direktør i bankernes brancheorganisation Finans Danmark, til Politiken.  

Det overrasker ikke Peter Hummelgaard, at bankerne ikke “ikke selv synes, at de skal bidrage til opgaven”. Men i regeringens færdige udspil, som endnu ikke er offentliggjort, lægger man op til, at bankerne skal betale halvdelen af regningen.
 

Venstre: “Arrogant holdning”

Hos Venstre mener tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, at Hummelgaards plan om en særskat på banksektoren viser, at ministeren “fuldstændig har misforstået situationens alvor”: 

“Hvis man har en så arrogant holdning, at det her er noget, der går over lige om lidt, og der er masser af ressourcer, som kan beskattes yderligere, så har man slet ikke forstået den her krises dybde. Jeg kan ikke se for mig, at man skal til at beskatte virksomheder yderligere,” siger han til Politiken.

Også DF-formand Kristian Thulesen Dahl advarer mod, at bede bankerne om et bidrag til Arnes pension. Tidligere har Dansk Folkeparti meldt ud, at man vil udskyde forhandlingerne om differentieret pension pga. coronakrisen.

”De nedslidte er jo ikke blevet mindre nedslidte på grund af sundhedskrisen. Så jeg håber ikke, DF’s melding er udtryk for, at de nu løber fra deres løfte om en værdig tilbagetrækning til dem med lange og hårde arbejdsliv, som er nedslidte,” lød beskæftigelses svar til Dansk Folkeparti i Børsen.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Thomas FUP. Din omvendte Robin Hood er der ingen der hopper på.

Bruger du banken meget og har du store lån eller indskud betaler du mere til banken end en alm. lønmodtager. Altså de rige ville skulle betale en større andel til bankens særskat hvis ikke konkurrence fra Apple og Google i fremtiden forhindre bankerne i at hæve gebyrerne

Thomas FUP. Med dine højreradikale ideer vil du skide på den danske arbejder.

Hej FUP. Fjolset det er dig.

Thomas FUP. Den " rigtige " organiserede fagbevægelse, som er etableret af arbejderbevægelsen, har bidraget til at du og jeg lever i et samfund som i væsentlig grad er skabt af denne bevægelse. Det kan en højrereaktionær som dig selvfølgelig ikke få øje på.

Ja, Thomas FUP, der var selvfølgelig bedre med LLR. som " plejede omgang " med " kvotekonger " og andre ligestående,
det er også til til at forstå at han fik gratis tøj. Se det er SAMFUNDSSIND.

Hej FUP. Nej! lige præcis, ikke den alm. fisker, men LLRs venner, nemlig storrederne, læs: kvotekongerne, se de har fået i pose og sæk, til stor skade for fiskeriet generelt.

Ja der bliver mange byrder som vi alle skal være med til at løfte både menneskeligt og økonomisk, når krisen er klinget af. Men har man penge til at betale store overskud til sine aktionærer, har man sikkert også på sigt penge til at bidrage til det, der kaldes " Arnepensionen". Hummelgård skal holde fast. Og arrogant kan det aldrig blive, det er da mere V der har en arrogant holdning, og de der taler om skattelettelser.

JA, der vil være dem der siger,at nu skal der gang i væksten,og at det er der pengene skal bruges..Men husk at før klima-virusen var der en opgave der hed klima-krisen og den dagsorden håber jeg også er der efter klima-virusen..og penge er der nok af, har man set flere gange (2009 og 2020 = 1000.000 miliarder) så jeg håber man finder en fælles og bindene klima-plan til næste klimatopmøde ( COP 26 )

Dette er en KLIMA-VIRUS (OG dette er ogsså SPIN) glem ikke klimaet.

Når der var lige et nul for meget der skal stå 100.000 miliarder kr

Jeg er stolt over at vi har en ambitiøs minister, der fortsat arbejder på at lave bedre muligheder for en tidlig pensionering for visse arbejdsgrupper. Jeg har i disse dage murere, der udbedre revner/flækker i min pudsede gavl, i støv, blæst og larm fra deres værktøj. De er en af grupperne, der kan få et behov for tidlig pension.

Hej FUP. Det er fandmè mange år siden vi har haft en ledelse af vort land der udviser så stor solidaritet som denne
regering, det er simpelthen til UG med kryds og slange.

Hej FUP. Det er utroligt som du harcelerer over denne regering, af en mærkelig årsag mener du at hele regeringen korrupt, simpelt hen ingen er ærlige. Er du hjernevasket eller bare "sandblæst"? PS. Det er et sprogbrug jeg ikke bryder mig om, men du beder selv om det.

Annonce