Annonce

Lærere og forældre: Vi bakker op om regeringens plan

Lærere og forældre støtter regeringens strategi for en gradvis genåbning for de mindste klasser. Skoleelever ærgrer sig over aflyste afgangsprøver.
”Hvis vi i fællesskab formår at holde tallene stabile, så vil regeringen fra onsdag den 15. april begynde at åbne landets vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og skoleklasser for de mindste klasser igen. Det gælder klassetrinene fra 0. til 5. klasse.”

Sådan lød meldingen fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde mandag aften, hvor hun fortalte om regeringens og sundhedsmyndighedernes plan for en kontrolleret genåbning af Danmark.

placeholder

 

”Og der bliver – desværre – ingen afsluttende eksamener i folkeskolen i år. For dem, der skulle have været til eksamen, vil seneste årskarakter blive gjort til prøvekarakteren,” sagde Mette Frederiksen på pressemødet i Spejlsalen i Statsministeriet.

Anders Bondo: Vi støtter planen

Siden Mette Frederiksen i sidste uge bebudede en ”gradvis, stille og kontrolleret åbning af vores samfund igen efter påske”, har der været debat om, hvem der skulle først tilbage i skolen.

Men den fremlagte plan møder nu opbakning fra landets lærere:

Det giver mening at lytte til dem, så derfor støtter vi planen

”Vi bakker op om regeringens plan. Regeringen bruger hele tiden sundhedsekspertisen. Og det er dem, der skal have det afgørende ord. Det giver mening at lytte til dem, så derfor støtter vi planen,” siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, til Politiken.

placeholder

 

Hos Skole og Forældre, der er landsorganisation for skolebestyrelser og forældre til børn i folkeskolen, bakker man ligeledes op om regeringens plan:

Vi er klar til næste etape, trods naturlig nervøsitet i krop og sind

”Vi støtter regeringens strategi om gradvis genåbning af skolerne. Vores børn glæder sig til igen at lege og møde deres lærere og pædagoger i virkeligheden. Vi er klar til næste etape, trods naturlig nervøsitet i krop og sind efter den hårde opbremsning,” siger landsformand Rasmus Edelberg på foreningens hjemmeside.

placeholder

 

Skoleelever: Forhastet at aflyse afgangsprøver

I søndags uploadede Danmarks Lærerforening en video på sin Facebook-side, hvor formand Anders Bondo Christensen anbefalede at aflyse dette års afgangsprøver.

Det fik Danske Skoleelever (DSE) til at kritisere Danmarks Lærerforening for at være for hurtig på aftrækkeren:

Nødundervisningen har været af fin kvalitet

”Vi synes, det er for tidligt at aflyse prøverne. Det, vi hører fra mange, er, at nødundervisningen har været af en fin kvalitet, og hvis skolerne åbner gradvist, vil alle være indstillet på at klø ekstra meget på,” sagde DSE-formand Thea Enevoldsen søndag til Ritzau ifølge DR.

Nu er anbefalingen blevet til virkelighed. Det vækker både ærgrelse og bekymring hos Danske Skoleelever, hvor formand Thea Enevoldsen har skrevet følgende opslag på det sociale medie Twitter:

placeholder

placeholder

 

Opfordringen fra Danske Skoleelever møder opbakning fra Skole og Forældre:

Hvad angår beslutningen om at aflyse eksamen for 9. og 10. klasse, så støtter Skole og Forældre de Danske Skoleelever i, at undervisningsministeren (Pernille Rosenkrantz-Theil, red.) bør sikre, at alle unge får en fair chance for at komme godt videre i uddannelse, selvom de ikke må gå til eksamen,” lyder det i pressemeddelelsen.

placeholder

Politisk medarbejder i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet