Annonce

Slut med fjernundervisning: Erhvervsskoleelever skal tilbage i skoler

Undervisningsministeren giver nu alligvel erhvervsskoleelever, der skal op til svendeprøve, mulighed for at komme tilbage i skole.
Landets erhvervsskoleelever får alligevel lov at komme tilbage på skolebænken, inden de skal op til deres svendeprøve eller fagprøve til sommer.
Det har regeringen tirsdag eftermiddag besluttet.

Det skriver DR.

Beslutningen kommer efter en dag, hvor regeringen er blevet kritiseret for at have åbnet dørene på landets gymnasielle uddannelser fra i dag.

De kommende murere, tømrere, salgsassistenter, sosu-assistenter og mange andre elever på landets erhvervsskoler ikke fået samme mulighed fra regeringen om at møde fysisk på på skolen.

"Vi har truffet en beslutning her til eftermiddag om at gøre det muligt for dem, der er på sidste år af deres erhvervsuddannelse, om at vende tilbage til undervisningen. Selvfølgelig indenfor sundhedsmyndighedernes retningslinjer, siger undervisningsminister Pernille Rosentkrantz-Theil (S) til DR Nyheder.

Undervisningsministeriets hjemmeside forklares beslutningen yderligere:

"Efter uger med primært teoretisk undervisning har eleverne behov for at gennemføre de praksisrelaterede fag, der typisk kræver værkstedsfaciliteter på erhvervsskolen.

Det gælder i særlig grad for elever, hvor svendeprøven nærmer sig. Derfor genåbner erhvervsskolerne for netop den elevgruppe," står der.

En rigtig god beslutning

Hos Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier er Lars Kunov godt tilfreds med regeringens beslutning.

"Jeg synes, det er en rigtig god beslutning. Jeg er til fulde klar over, hvor svært det må være at være regering og skulle prioritere. Men her har vi nogle mennesker, som er i gang med nogle vigtige uddannelser - og som er kommet i klemme - og derfor er det positivt, at man har lyttet til vores bekymringer, siger han.

Beslutningen kommer efter at en række uddannelsesfolk og politikere havde kritiseret at gymnasieelever, der skal op til eksamen, godt kunne komme tilbage i skole, mens erhvervsskoleelever altså ikke kunne.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet