Annonce

Østergaard truer regeringen igen: "I sidder på vores nåde"

De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, gentager trussel om at vælte regeringen, hvis der ikke er landet aftale om en klimahandlingsplan inden sommer.
I februar – et par uger før coronakrisen – truede Morten Østergaard (RV) med at vælte regeringen.

Her krævede De Radikales politiske leder, at der skulle være indgået en aftale om en klimahandlingsplan senest den 5. juni (grundlovsdag) – altså et år efter folketingsvalget.

”Ellers er vi nødt til at kigge på, om der er forudsætning for fortsat at bakke op om regeringen,” sagde Østergaard.

Klimahandlingsplanen skal følge op på den ambitiøse klimalov, som regeringen landede en bred aftale om i starten af december. Det er den lov, der indeholder en målsætning om, at den til enhver tid siddende regering er forpligtet på, at Danmark skal reducere sin udledning af drivhusgasser med 70 procent frem mod 2030.

De konkrete tiltag for at nå klimalovens bindende mål skal aftales i klimahandlingsplanen.

Østergaard fastholder trussel

Den 19. marts nedtonede Morten Østergaard dog klimatruslen, da han – som følge af coronakrisen – åbnede op for at udskyde deadline for klimahandlingsplanen.

Udmeldingen kom i kølvandet på, at alle Folketingets partier tidligere samme dag præsenterede en omfattende hjælpepakke til dansk økonomi, heriblandt en række midlertidige kompensationsordninger.

I sidder på vores nåde

Men nu gentager Morten Østergaard sin trussel.

Han erklærer sig ”klar til at trække kæden endnu en gang og sige til regeringen, at ”I sidder altså på vores nåde”.” Det skriver Berlingske.

De Radikales frist er inden sommer

Fristen for at lande en aftale om en klimahandlingsplan er dog ikke længere sat til grundlovsdag. Den radikale leder har forlænget sin frist, til når Folketinget går på sommerferie.

I den kommende tid står regeringen over for at skulle forhandle med Folketingets partier om en genopretningsplan for Danmark og dansk økonomi.

Klimahandling er forudsætningen for vores opbakning

”Hvis vi oplever, at det er varm luft og vindfrikadeller, når både Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen (S) har sagt, at de mener, at man skal forhandle en genopretningsplan for Danmark, der peger i grøn retning, kan vi hurtig komme i en situation, hvor vi igen vil minde dem om, at klimahandling er forudsætningen for vores opbakning,” siger Morten Østergaard til Berlingske.

placeholder

 

Vil afkræve svar i spørgetime med statsministeren

I dag, tirsdag den 21. april, genoptages ”spørgetime med statsministeren”, som traditionen tro foregår hver anden tirsdag kl. 13 i folketingssalen. Her har lederne af partierne uden for regeringen mulighed for at stille uforberedte spørgsmål til statsministeren.

Morten Østergaard fortæller til Berlingske, at han vil bruge tirsdagens spørgetime med statsministeren på at afkræve svar fra Mette Frederiksen om den grønne omstilling i forhold til en kickstart af dansk økonomi.

Morten Østergaard vil bruge tirsdagens spørgetime med statsministeren

Det plejer at være tætpakket med folketingsmedlemmer i salen, når statsministerens spørgetime løber af stablen. Men denne tirsdag er det kun partilederne, der må opholde sig i salen. Det skriver Ritzau.

Denne restriktion skyldes – ligesom i stort set alle andre tilfælde – den verserende coronavirus, som også har sat Folketingets almindelige lovgivningsarbejde på vågeblus.

Spørgetime med statsministeren blev senest afholdt den 10. marts. Det var dagen inden, at statsminister Mette Frederiksen på et historisk og epokegørende pressemøde bebudede en omfattende nedlukning af Danmark som følge af situationen med COVID-19.

Netavisen Pio dækker dagens spørgetime med statsministeren.

Politisk medarbejder i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja Østergaard du kan være ganske rolig for både SF og EL vil også have en hurtig grøn omstilling::og efter krisen i 2009 og nu 2020 som jeg kalder KLIMA-KRISEN har alverdens rige lande vist at der er masser af penge, det er kun et spørgsmål om vilje (2009-2020 =100.000,00 miliarder kr)sådan ca, så jeg forventer at denne gang også der er vilje..MEN hvis det skal blive til noget med et bedere klima,skal Folketinget lave 2 beslutninger den ene handler om Danmarks 70% reduktion inden 2030..OG den anden beslutning er at når cop 26 top mødet starter til efteråret. HAR Danmark vedtagt en plan for hvordan man fremlægger Danmarks holdninger til at nå en bindene aftale ved dette cop 26 top møde..Og jeg vil forslåg at man blandt andet gør opmærksom på hvor tydeligt man kan se i disse corona-tider hvor alle fly står på jorden og der kun er 10-50% af biler på vejene
krydstogtskibe ligger i havn og opec+ landene har nedsat deres prodution med (10 milioner tønder olie om dagen) At vi tydeligt kan se der er ting der meget snart må gøres anderledes..vind,sol,brint..OG lad så den olie blive i jorden (se på luften i dag) det kan ikke ses tydeliger DETTE ER EN KLIMA-KRISE

Og der er penge nok.Det er kun et spørgsmål om vilje

Det, der i denne sammenhæng er problemet, er at sætte De Radikale udenfor indflydelse på en sådan måde, at de ikke bliver helt umedgørlige. At de begynder at lave kalkuler over på hvilke andre måder, de kan komme til at genere regeringen. Det er svært, fordi opgaven lyder på at få det pillet ud af dem, at de er en gave til menneskeheden, og at andre, der mener noget andet er forkert på den. Der er jo et enkelt spillekort med visse muligheder, og det er Dansk Folkeparti. Der er afgjort muligheder for at udrette visse ting sammen med dem, men her er der jo også en intern opinion i Socialdemokratiet at tage i betragtning, som er i vane med at tænke ligesom De Radikale. Det er et stort spørgsmål, hvordan magtforholdene i Socialdemokratiet egentligt er, og om der er kræfter, der blot venter på en chance for at viske inspirationen fra Dansk folkeparti helt ud. Indtil videre har disse kræfter holdt lav profil. Men i øvrigt, så er der jo mulighederne i at lave brede forlig, hvor Radikale stemmer slet ikke kommer i spil. Situationen er jo den, at Radikalt storhedsvanvid truer det parlamentariske demokrati. De har aldrig erkendt sig deres partis lidenhed, og Radikale politikere har, qua deres politiske duelighed, fået langt mere igennem, end hvad deres parlamentariske størrelse har berettiget dem til. Det var afgjort rigtigt set af Mette Frederiksen, at hun undlod at inddrage De Radikale i regeringen, og det vil være udmærket, hvis De Radikale blive udgrænset i videre omfang i forhold til magten fremover.

Thomas, lad være med at gemme dig bag mit navn, din kryster.

MORTEN ØSTERGAARD er ULIDELIG at høre på. Som en lille " trodsig dreng" der har plaget sin mor for længe.En "øretæveindbydene unge" af uvorn karakter. En "plageånd" der kan plage i timevis for at opnå noget til egen fordel.
Morten Østergaard kører frem med det samme igen og igen mod Mette Frederiksen. Når han åbner munden kan han kun sige "KLIMA". Der er så dejligt NEMT at gentage sig selv med det ord. Et ord som alle kender og som appellerer til noget i dem. "KLIMA,det er jo DET vi alle skal gøre noget ved".....Og "Æhhhh bæhhhh buhhhh Mette gør ikke noget" …."Æhhh bæhhhh buhh,jeg er sur".... Præsis sådan som en lille vredladen dreng, taler til sin mor når han får nej,til det han vil.Morten Østergaard når han fremtræder allermest manipulerende. Han forsøger sig med at provokere et "rigtigt" svar frem hos METTE FREDERIKSEN. Et svar han selv gerne vil høre. Og han har ikke andre ideer med kravet udover at han gerne så Statsministeren og hendes regering væltet. Hans politiske strategi ligner et spil,hvor han akkurat som en lille dreng VIL VINDE spillet.Latterlig scenarie.

Løsningen ligger i selve ordet."GRØN OMSTILLING". Tilbage til "forklædetiden" hvor "konerne kravlede rundt på knæene, i marken med forklæde på",og samlede vegetationer op med hænderne."Grøn fest på vej". Snart egen "køkkenhave på fjerde sal" og "lokum i gården"...

De Radikale, har altid og vil til evig tid, være uenfor pædagogisk rækkevide, bryd en gang for alle, med det lille landsskadelige parti, så må de pege på Ellemann, evt, dem selv,
De Radikale er jo blå/sort Blok, de liggger til højre for både Venstre, og Konservativ, på en masse af den økonomiske poloitik. Måske DF. så finder ud af, om de er de svage beskytter, som de påstår

Endnu en gang puster Morten Østergaard sig så meget op at øjnene er ved at trille ud.

Hvis han vil vælte regeringen må han da gøre det, men hvis han tror at Radikales miljømæssige mærkesager bliver lettere at gennemføre med en evt. borgerlig regering, forregner han sig helt sikkert.🌹

Kom der valg nu ville S og SF og Ø blive styrket i rød blok, mens blå blok kun vil give konservative fremgang resten vil gå tilbage, og radikale vil ryge ud på et sidespor, hvor de ikke får indflydelse pånogen af siderne, hvis de ikke kravler ned fra trætoppen og stopper MØ trusler. Og flere partier forsvinde helt. LA bl.a.og Alternativet.