Annonce

Danske Bank fortsætter lukrative bonusordninger

Danske Bank holder fast i bonusudbetalingerne på direktionsgangen selvom andre europæiske banker ellers har sløjfet bonusfesten.
Coronakrisen eller ej. Danske Bank vil, trods advarsler fra den europæiske centralbank, fortsætte direktionens lukrative bonusprogrammer.

Det skriver finans.dk.

Danske Bank fik ellers en positiv modtagelse, da det forleden blev besluttet, at virksomheden alligevel ikke ville udbetale udbytte for 2019 på grund af coronapandemien.

Banken begrundede de aflyste udbytter med, at man bedre kunne “begrænse de økonomiske konsekvenser” for kunder og samfundet som helhed.

Men coronakrisen får altså ikke Danske Bank til at sløjfe direktionens bonusprogrammer.

Danske Bank: Vi har et særligt samfundsansvar

Ingen medarbejdere i banken er blevet sat ned i løn på grund af coronakrisen, og det gælder altså også bonusprogrammerne - det som på bank-sprog hedder "variabel engangsudbetaling".

"Danske Bank har fuld fokus på at hjælpe vores kunder i videst muligt omfang i denne udfordrende tid. Koncernen har ikke varslet lønnedgang for nogen som følge af corona," siger bankens HR-direktør, Karsten Breum ifølge Finans og fortsætter:

"Hvad angår den variable engangsudbetaling, så afspejler den koncernens samlede finansielle resultater, og som det allerede er meldt ud, så forventes resultatet at blive påvirket negativt af corona, hvilket betyder, at de variable engangsudbetalinger vil blive mindre.".

Danske Bank udbetalte i fjor 22,6 mio. kr. i variabel løn - bonusser - til sin direktion. Samlet set udbetalte Danske Bank sidste år lidt over 200 millioner kroner i bonusser til godt 700 medarbejdere.

Ifølge Danske Banks hjemmeside, så har banken, som er både Danmarks og en af nordens største, et "særligt ansvar over for de samfund, vi er en del af. Som en del af vores samfundsansvar arbejder vi for at fremme bæredygtig udvikling og skabe en positiv påvirkning på samfundet."

Europæiske storbanker dropper bonus

Finans skriver, at ifølge BBC, så har ledelsen i britiske storbanker som HSBC, RBS og Lloyds besluttet at opgive deres 2020-bonusser efter anbefaling fra Bank of England om at begrænse bonusser.

I Spanien har BBVA gjort det samme, mens Deutsche Bank ifølge Reuters overvejer at følge efter.

Det skal dog nævnes, at den britiske avis The Guardian kunne fortæller, at flere af de nævnte banker skyndte sig at udbetale en stor portion bonus-penge inden anbefalingen trådte i kraft.

Samtidig har formanden for den europæiske centralbank, ECB’s tilsynsråd, Andrea Enria, udtalt til Financial Times, at banker i eurozonen skal udvise "ekstrem mådeholdenhed", når der udbetales bonusser i år.

Flere eksperter frygter at bankerne simpelthen vil komme til at mangle penge, hvis recessionen grundet coronakrisen, trækker ud.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja du har ret Avid Nielsen..Og drop også 225 timers reglen

225 timers reglen gælder for alle der er sat 1000 kr ned og skal forsat betal en dummebøde på 1000 kr selv om det nu er blevet meget svære at finde job ..Og der er en ny dagsorden nu, der siger at dem der lige nu er blevet arbejdsløse,skal så effektivt og hurtigt hjælpes i arbejde igen...mens langtids ledige forsat er dømt til at betale 1000 kr i dummebøde, og igen udsigt til at finde et job.Og de har i langt tid haft få penge og det forsætter....