Annonce

Morten Messerschmidt i twitter-rus: “Luk DR”

DF’eren stærkt ophidset over DR’s dækning af 75-året for Danmarks befrielse
DF’s klimaordfører Morten Messerschmidt har set sig vred på DR’s dækning af 75-året for Danmarks befrielse. Særligt dækningen af befrielsesaftenen mandag har fået Messerschmidt helt op i det røde felt.

Messerschmidt skriver således på Twitter lige omkring kl 20 mandag, da DR starter sin en time lange dækning af befrielsesaftenen:

Hvor er DR bare rædselsfuldt

“Hvor er DR bare rædselsfuldt. Først PHs (Forfatteren og arkitekten Poul Henningsen, red.) hads-ode til ægteskabet ("Man binder os på hånd og mund", red.). Så en politisk svirper om minoriteter. Og derpå skal vi kraftedeme høre på kommunisten Klaus Rifbjerg (kulturradikal forfatter, red.). Hvad er det næste - Stine Bosse (Erhvervskvinde, red.)?”

For lige at skære sagen ud i pap slutter Messerschmidt af med et “Stop jer selv”.

placeholder

 

Få minutter senere skærper Morten Messerschmidt om muligt tonen endnu mere. Nu skal DR nemlig nedlægges:

Nedlæg Danmarks Radio! Jeg orker ikke mere. Slut. Færdig

“Nedlæg Danmarks Radio! Jeg orker ikke mere. Slut. Færdig. Aldrig havde jeg troet, nogen ville tage politisk kvælertag på en befrielsesaften.”

Med henvisning til Danmarks Radio føjer Messerschmidt for en sikkerheds skyld et “kulturradikale pak” til.

placeholder

 

Norwegians overlevelse er topnyheden i TV-Avisen

TV-Avisen kl. 21 gør Messerschmidt endnu mere rasende. For topnyheden i TV-Avisen er, at det norske flyselskab, Norwegian, ser ud til at overleve - og altså ikke at det er 75-året for Danmarks befrielse:

“Og DRsTV-avis på 75året for befrielsen åbner med en nyhed om et lavprisselskabs overlevelse! Hvad sker der, DR?”

placeholder

 

Få minutter senere får TV-avis-værten Kaare Quist Messerschmidts vrede at føle.

Om søndags interviewede Kaare Quist statsminister Mette Frederiksen i 21Søndag om den forestående anden del af genåbningen af Danmark. I et tweet senere søndag aften glæder Quist sig over, at 21Søndag - og særligt indslaget med Mette Frederiksen - scorede store seertal.

Kaare Quists glæde over seertallene gør bestemt ikke Messerschmidt mildere stemt over for Danmarks Radio:

“Hvorfor er seertal et succeskriterium for en public service kanal?”  

placeholder

 

I et nyt tweet - igen med udgangspunkt i Kaare Quists tweet - bliver DR nu betegnet som S-regeringens “mediemonopol”:

“Etpartiregeringen og dets mediemonopol er enig om sagen: mest mulig meningsskabelse.”

placeholder

 

Messerschmidt om DR: "Tåber" og "kulturløse"

Efter TV-Avisen mandag aften kl. 21.25 sender DR et program om ulvens tilbagekomst til Danmark efter 200 års fravær.

Det programvalg ophidser Morten Messerschmidt endnu engang:

Efter sin hyldest til de kulturradikale, som forrådte danmark 1940-45, er DR Nyheder  straks videre til noget helt andet om ulve

“Efter sin hyldest til de kulturradikale, som forrådte danmark 1940-45, er DR Nyheder  straks videre til noget helt andet om ulve," skriver Messerschimidt nu på Twitter, der i såkaldte hashtags kalder DR for "tåber" og "kulturløse".

placeholder

 

Messerschmidt slutter sin vredes-aften ved at zappe over på DR2, som efter Deadline kl. 23 sender et program om danskere i tysk tjeneste under 2. verdenskrig. Et programvalg, der endnu engang tænder Messerschmidts vrede:

"Og nu kører DR2  selvsagt en udsendelse om danskere i tysk krigstjeneste. Intet om dem i dansk tjeneste.” Og DR får et “Skam jer” med på vejen.

placeholder

 

Medieordfører: "Det må han selv forklare"

Morten Messerschmidt ønsker ikke at uddybe over for Netavisen Pio.

Dansk Folkepartis medieordfører, Pernille Bendixen, ønsker ikke at kommentere, om der er opbakning til Messerschmidts ønske om at lukke Danmarks Radio i Dansk Folkeparti:

Det er Mortens udtalelser. Dem må han selv forklare

"Det er Mortens udtalelser. Dem må han selv forklare," skriver Bendixen i en sms til Netavisen Pio.

Opdateret kl. 14.35 med kommentar fra DF's medieordfører

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Arh, skal vi nu ikke spise brød til? Messerschmidt, som undertiden ellers har kunnet underholde med begavede analyser, ser sig her blind på DRs betydning. Selv har jeg med få undtagelser ikke set flowtv de sidste 30 år eller længere, vel vidende, at DR aldrig har levet op til nogen krav om rettidig og aktuel omhu. I min barndom var jeg stærkt utilfreds med, at højtiderne, specielt julen, aldrig blev dækket på en måde, der kunne være tilfredsstillende for et barn. Vi skal helt tilbage til Inge Aasted for at finde noget, der kunne appellere til børn. Og et emne, jeg aldrig bliver for træt til at gentage, så er udtalen i radioprogrammerne altid, og har altid været, under al kritik. Man anvender kritikløst universalløsningen tryk på første stavelse, hvilket blandt andet medfører, at man ikke er i stand til at udtale flertalformen af ”radiator” og alle de andre ord, der ender på ”or”. Det er dumt, og det er ubegavet og uvidende. Og talentløst. Og de politiske kommentatorer er karakteriserede ved, at de tror, at alting er politik. Der er så megen éndimansionalitet i Danmarks radio, at den for mit vedkommende for mange år siden har indtaget rollen som en marginal kommentator. Men den marginale kommentator kan vel undertiden finde et guldkorn. Selvom radioens og tvs medarbejdere uden undtagelse består af folk, hvis hele egoer er hængt op på deres adgang til mikrofonen, er vi nogle andre, som snarere ser perspektiverne i det skriftlige indlæg. Desværre er der meget få kanaler i dag mht. at skrive noget – hvis man, som jeg helt fravælger facebook, som udover at være både farlig og magtfordrejende og helt udansk, slet ikke er et tilbud, jeg et øjeblik kunne overveje at betjene mig af. Til gengæld er det jo erfaringen, at det længere skriv er der mange der står af på på forhånd. Men det korte af det lange er, at det jo har vist sig, at der er en stor del af befolkningen, der i dag ikke betjener sig af Danmarks Radio. Derfor er det også udmærket, at de er blevet skåret ned, og det ville være udmærket, hvis de blev skåret yderligere ned. Når vi nu har set og hørt, hvor megen radio lokalradioerne var i stand til at producere for et mikroskopisk budget, giver det ingen mening, at Danmarks Radio skal have er så stort budget. Faren er sammenligningen med BBC, hvis størrelse er grotesk. Man skal til at se på, hvad vi rent faktisk får for pengene. Ofte får man det indtryk, at radio- og tvvirksomheden er en ganske marginal aktivitet i forhold til den enorme interne service, som de mange DR-medarbejdere excellerer i.

Sådan en styrvolt!

Godt med 2 uafhængie lands-dækkene tv-kanaler ellers vil det være tv-2 der hade monopol..Og Og man kan jo altid skifte kanal eller slukke,, som man siger...Men drop medie-licens og overgå til skat da alle i dag har tv eller pc eller mobil