Annonce

A-kasser slår alarm: 100 CV-samtaler i timen hos 3F A-kasse

De danske A-kasser har brug for mere tid, når 50.000 nye corona-ledige står i kø til en CV-samtale, advarer Danske A-kassers formand, Torben Poulsen
De danske A-kasser har brug for mere tid, når 50.000 nye corona-arbejdsløse - efter genåbning af beskæftigelsesindsatsen - står i kø på jobcentrene til en  obligatorisk CV-samtale. En lovpligtig samatale som vel og mærket skal finde sted inden for to uger efter at ledigheden er indtruffet.

Får A-kasserne ikke mere tid til de mange samtaler, som har hobet sig op under coronakrisen, bliver A-kasserne presset til det yderste, advarer formanden for Danske A-kasser, Torben Poulsen:

Konsekvensen er, at nogle A-kasser kommer til at blive ekstremt pressede

“Konsekvensen er, at nogle A-kasser kommer til at blive ekstremt pressede, hvis ikke man giver dem en fornuftig periode at håndtere puklen i. 8.000 eller 10.000 opsamlinger på et par uger – det er jo useriøst. Det kan ikke lade sig gøre,” siger Torben Poulsen til netmediet A4 Arbejdsliv.

Situationens alvor illustreres af, at 3F A-kasses rådgivere - hvis der ikke dispenseres fra to ugers-kravet - skal afholde 100 CV-samtaler - i timen.

Brug for midlertidig dispensation

Ifølge lovgivningen skal den såkaldte CV-samtale afholdes  inden for to uger efter at man har meldt sig ledig. Det er også et lovkrav, at samtalerne afholdes fysisk.

CV-samtalerne er i øjeblikket suspenderet på grund af coronakrisen.

På den baggrund ønsker Torben Poulsen en midlertidig dispensation fra tidskravet:

Der er brug for nogle længere tidsfrister, eksempelvis fire eller fem uger

“Der er brug for nogle længere tidsfrister, eksempelvis fire eller fem uger, indtil vi render ind i en rimelig normal tilstand igen,” lyder det fra A-kassernes formand.

Minister overvejer digitale CV-samtaler

Medlemmer af 3F A-kasse er særlig hårdt ramt af corona-krisen.

Omkring 7.500 meldt sig ledige hos 3F A-kasse siden coronakrisen startede,  skriver Fagbladet 3F. Hertil kommer de ledige, der manglede en CV-samtale, da beskæftigelsesindsatsen blev suspenderet 12. marts.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) oplyser over for A4 Arbejdsliv, at digitale samtaler kan blive en del af løsningen. Noget som Danske A-kasser i forvejen er inde på. Blot ønsker A-kasserne af de ledige skal kunne vælge mellem fysisk fremmøde og en digital CV-samtale.

Opdateret 16.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet