Fremryk aftalen om minimumsnormeringer

Normeringerne i de danske daginstitutioner er alt for ringe! Så kom corona-krisen… - Og nu er der mere brug for minimumsnormeringer end nogensinde før!
Det tændte et håb hos mange, da den nye S-regering i deres første finanslov afsatte penge og besluttede at indføre minimumsnormeringer gradvist henover de næste fem år.

Pædagoger så frem til at få bedre mulighed for at møde børnene med god pædagogik og tilstrækkelig omsorg

Pædagoger så frem til at få bedre mulighed for at møde børnene med god pædagogik og tilstrækkelig omsorg. Og forældrene så frem til at kunne aflevere deres børn uden den nagende dårlige samvittighed over spørgsmålet: ”Er der nu voksne nok?”.

Så kom corona-krisen. Først blev daginstitutionerne lukket ned og børnene sendt hjem. Og så blev børn og pædagoger kaldt tilbage for at gå forrest i genåbningen.

Tilbage til før-corona normeringen 

Her oplevede pædagoger mange steder at corona-normeringer var tæt på minimumsnormeringer. Men altså kun pga. at en del børn stadig blev holdt hjemme og at kommunerne midlertidigt ansatte flere personaler.

Det har givet næring til fortællingen om, at genåbningen er gået godt – trods restriktive retningslinjer og en markant anden hverdag. Og det har mange pædagoger udtrykt glæde ved.

placeholder

Men i anden fase af genåbningen begynder billedet at falme. De fleste børn er kommet tilbage og det ekstra personale er sendt videre til nye udfordringer.

'

Spørgsmålet er nu, om vi kan risikere endnu dårligere normeringer end før corona?

Nu ligner normeringerne dem vi kender. Der er for få pædagoger til de mange børn. Men der er stadig skærpede retningslinjer og ekstra opgaver med rengøring og hygiejne.

Det presser hverdagen. Spørgsmålet er nu, om vi kan risikere endnu dårligere normeringer end før corona?

Hjælpepakke til børnene

Det er der i hverfald fare for, når pengene er brugt på ekstra personale i første fase og der fortsat er ekstra opgaver og retningslinjer der skal følges.

Så må der også være plads til en hjælpepakke til børnene

Derfor er der brug for, at Regeringen og kommunerne sikrer, at ressourcerne følger med kravene. Og det kan de kun, hvis de sikrer ordentlige normeringer i daginstitutionerne.

placeholder

Heldigvis har Regeringen allerede sat gradvist flere penge af til minimumsnormeringer de kommende år. Så set i lyset af de mange penge til hjælpepakker, der skal yde førstehjælp til de virksomheder, der er trængt af corona-krisen, så må der også være plads til en hjælpepakke til børnene, så daginstitutionerne kan leve op til kravene.

Derfor skal min opfordring være: Fremryk aftalen om minimumsnormeringer!

Indfør minimumsnormeringer med det samme

Indfør minimumsnormeringer med det samme. Så sikrer vi et godt børneliv – både nu og efter corona!

 

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Pædagog og forretningsudvalgsmedlem i pædagogerne og klubfolkenes fagforening BUPL


Flere artikler om emnet

Annonce