DF’er spreder fakenews, mundkurv til venstreløver og borgerlig twitter-amok

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
”Så er den gal igen”, som komiker Jan Gintberg råbte i det populære radioprogram 'Tæskeholdet' tilbage i 90'erne.

I dag er det højrefløjen, der finder mange eksempler på, hvor den er "gal igen" i dansk politik. Det handler VU, der angriber Politiken for at  lave "heksejagt" på Inger Støjberg i mediets kritiske udlænigning af Instrukskommissionen, det er toneangivende borgerlige stemmer, der skælder ud på nogle nordjyske skoleklasser som tog imod statsminister med lidt for pæne ord og lidt ivrig flagning og endelig en lokalpolitiker fra Dansk Folkeparti, som begår ret grov manipulation med billedmateriale i hendes kamp mod arrangerede ægteskaber.

God fornøjelse - der rigeligt med forargelse at tage fat på...

Statsminister-velkomst udråbes som nordkoreansk

De sociale medier gik vanen tro helt i selvsving over et indslag i DR programmet 21 Søndag, hvor man fulgte statsminister Mette Frederiksens besøg på Stolpedalsskolen i Aalborg Kommune.

Det har vakt massiv twitter-ophidselse fra højrefløjen at skoleeleverne vifter med flag og kaldte Mette Frederiksen for ”Danmarks bedste statsminister” under et besøg. Det bør dog bemærkes at Mette Frederiksen samtidig er den eneste statsminister, som landet har pt.

Den konservative Naser Khader kaster sig hovedkulds ind i sagen om mediernes dæking og skoleelevernes ageren. Han betegner direkte indslaget som nordkoreansk:

placeholder

Andre kritiske røster på de sociale medier gentager budskabet om Nordkorea, mens både Venstres Morten Dahlin og Cepos Direktør Martin Årgerup spekulerer i hvorledes skolens modtagelse af statsministeren har været iscenesat:  

placeholder

placeholder

Tidligere Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) betegner udsendelsen på DR som et "lavpunkt" i dansk pressehistorie. Danmarks Radio afviser dog overfor Ekstra Bladet, at de skulle have haft noget, som helst at gøre noget med eventuelle iscenesættelser i forbindelse med velkomsten på skolen:

placeholder

DR kan dog ikke genkende kritikken af de 'Kim-Jong-Un'ske' tilstande på tv-stationen:

"Det vigtigste er at slå fast, at den iscenesættelse har vi ikke noget med at gøre. Vi ved ikke, hvordan skolen har tænkt sig at tage imod. Så vi viser jo bare, hvad der sker derude", siger nyhedschef hos DR Thomas Falbe til B.T ifølge Ekstra Bladet.

Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus fremhæver samtidig, hvordan tidligere statsminister Lars Løkke ligeledes, er blevet positivt modtaget på en landets folkeskoler. Han påpeger med andre ord det, som Morten Dahlin (V), Naser Khader (K) og Rasmus Jarlov (K) muligivis har glemt. Ligesom retsordføreren samtidig beskriver det, som "meget godt for vores demokrati" at en statsminister bliver positivt modtaget.

placeholder

 

”Føj”: DF’er spreder fakenews

Dårlige meningsmålinger, øget medlemsflugt og interne stridigheder betyder, at det nok har været sjovere at være DF’er end det er netop i disse dage.

Den seneste udmelding kommer fra tidligere folketingsmedlem og nuværende byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti i Svendborg, Dorthe Ullemose, som på Facebook har delt et opslag for at erklære sin støtte til kampen mod barnebrude.

placeholder

Problemet for den fynske DF’er er blot, at den unge pige på Facebook øjensynligt slet ikke er gravid. Det er netop pointen fra generalsekretær Anders Ladekarl fra Røde Kors, der på Facebook skriver at billedet viser en syg 12 årig Brasiliansk pige. Det tidligere folketingsmedlem bidrager dermed i Ladekarls optik til at sprede fakenews.

Ladekarl opfordrer ligeledes til at Dansk Folkeparti og andre tager kampen med andre og bedre redskaber end ”falske billeder og populistiske kampagner”.

Hos TV2 Fyn skriver man at Dorthe Ullemose efterfølgende har slettet opslaget på Facebook, men at det samtidig ikke har været muligt at indhente en kommentar fra hende.  

 

VU-formand: Politiken og Information laver ”heksejagt” mod Støjberg.

Unge Venstre-medlemmer skal helst ikke udtale sig om Inger Støjberg og Instrukskommissionen, lyder det i intern mail fra VU-formand Kristian Lausten.

Det skriver Politiken, som er kommet i besiddelse af en intern VU-mail.

Topfolkene i Venstres Ungdom skal sige, så lidt som muligt om den verserende kommissionsundersøgelse, der gransker næstformand Inger Støjbergs (V) rolle i sagen om adskillelsen af alle asylpar, hvor den ene part var under 18.

”Det bliver mig alene, som svarer på spørgsmål i denne sag på vegne af VU”, skriver Kristian Lausten i mailen, som Politiken er i besiddelse af. Og VU-formanden fortsætter:

”Min egen vurdering af sagen er, at VU er bedst tjent med at gå helt under radaren i denne sag. Medier som Information og Politiken fører en usmagelig heksejagt og har allerede ’dømt’ Inger - lad os ikke falde i samme grøft, men i stedet lade kommissionen gøre sit arbejde. Kan man ikke lade være med at kommentere på det, som sker, må jeg bede om, at kritikken udelukkende går mod disse medier, og at I ikke vil tage stilling til sagen eller svare på henvendelser herom”.

Politiken har talt med VU-formand Kristian Lausten, der flere gange gentager, at han ikke selv er jurist, gerne vil afvente den endelig kommissions konklusion og i øvrigt mener at Information og især Politiken laver en ”heksejagt” mod Inger Støjberg.

 

Topøkonomerne opfordrer: sats nu på lavindkomsterne

Den hurtigste og mest effektive kickstart af dansk økonomi oven på coronakrisen er at sende penge i retning af lavindkomstgrupper som studerende, ledige og pensionister, lyder det fra to topøkonomer. Det skriver Finans.dk.

Det er den nuværende økonomiske overvismand Carl-Johan Dalgaard og hans forgænger på posten Hans Jørgen Whitta-Jacobsen der ifølge Finans.dk nu igennem.

”Hvis du giver pengene til studerende, ledige, pensionister eller andre på overførselsindkomst, er du rimelig sikker på, at pengene bliver brugt og brugt hurtigt, og det gør det nemmere at leve op til kravet om en kraftig effekt i en afgrænset periode,” udtaler den tidligere overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen til Finans.dk.

De to overvismænd deler opfattelse af, at det meget vel kan vise sig at være en rkise af kortere varighed. Samtidig peger de også begge på, at der kan være en god ide at sende de 100 miliarder kroner i feriepenge til udbetaling.

Derimod har de to økonomer mindre fidus til forslag som f.eks. at fremrykke allerede vedtagne topskattelettelser eller en midlertidig sænkning af momsen.

”Med momsen kan man ikke være sikker på forbrugseffekten. Vil butikkerne sænke prisen eller selv tage gevinsten, vil lavere priser få folk til at købe mere eller spare op? Og selv hvis forbruget stiger, betyder det så blot, at folk fremrykker købet af f.eks. en fryser, og at der så kommer et fald i forbruget bagefter,” lyder det fra Carl-Johan Dalgaard.

Økonomernes udtalelser er helt på linje med tidligere udspil fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Læs interviewet med vismændene i fuld længde her.  

 

Ø-borgmester fortsat klar til at udlede spildevand

En tilladelse til udledning af 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund kan ikke umiddelbart trækkes tilbage, selvom både svenskerne og miljøminister Lea Wermelin har opfordret til at sætte en stopper for udledningen.

Sådan lyder det på dr.dk fra Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Ø). Hun henviser til at alt er foregået efter bogen.

”Derfor vil jeg have iværksat yderligere undersøgelser. Vi skal være helt sikre på, at der ikke er juridiske og tekniske muligheder for at undgå den store udledning af spildevand til Øresund” udtaler borgmesteren til dr.dk.

Udtalelserne er baseret på en konklusion fra et notat, som teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune har udarbejdet. Notatet kommer forud for et møde mandag eftermiddag i teknik- og miljøudvalget, hvor sagen skal drøftes.

Det er forsyningsselskabet Hofor, der har fået tilladelsen fra embedsmændene i kommunen. Hvis tilladelsen skal trækkes tilbage, forudsætter det ifølge forvaltningen, at der var begået fejl skriver dr.dk.

Søndag aften meddelte borgmesteren, der har opbakning fra Teknik og Miljøudvalget, at hun ville anmode Hofor om at udskyde udledningen til efteråret.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvis det nu var Jakob Ellemann , der havde besøgt en skole, som havde modtaget ham, det er små børn, med flag sang og hurra råb, havde man så også sagt DDR og Nordkorea, nej det havde mig ikke, så havde man smurt løs med, hvor godt alt var osv osv selv børnehaveklassen. Og hvis et barn havde sagt noget positivt, spontant eller indøvet, for sådan gør man jo i sådanne tilfælde. Havde twitter så gået amok, nej....

Annonce