Ny måling: Blå blok haler lidt ind på rød blok

Stadig massivt rødt flertal.

Samtlige partier i blå blok kan notere sig fremgang i en ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Fremgangen er dog mínimal, og derfor er der stadigvæk massivt rødt flertal bag regeringen og Socialdemokratiet står fortsat til sit bedste valgresultat i dette årtusinde.

Var der folketingsvalg i dag, så ville der derfor ikke være meget tvivl om udfaldet. Statsminister Mette Frederiksen (S) og partierne bag hende står fortsat nærmest historisk pænt i målingen.

For selvom rød blok samlet set går tilbage med 0,6 procentpoint, så er forspringet mellem de to blokke fortsat på 37 mandater - med 106 til rød blok og 69 til de blå.

placeholder

Henter lidt af det tabte tilbage

Den borgerlige fremgang er inden for den statistiske usikkerhed.

Venstre går frem med 0,4 procentpoint, men partiet ligger fortsat 3,9 procentpoint under valgresultatet. Venstre står dermed fortsat til at tabe otte mandater, ligesom i sidste uge.

Dansk Folkeparti går også frem med 0,4  procentpoint til 6,8 procent, hvilket er 1,9 procentpoint under valgresultatet. Det udløser et tab på fire mandater.

De konservative står til 7,6 procent, et halv procentpoints fremgang i forhold til sidste uges måling. Resultatet giver et enkelt mandats fremgang i forhold til valget til de konservative.

Nye Borgerlige står i målingen til 2,7 procent. Det er en lille fremgang på 0,3 procent. Nye Borgerlige er dermed tilbage på de fem mandater, som partiet fik ved valget.

Liberal Alliance går frem med 0,2 procentpoint til 2,5 procent. Det betyder, at partiet nu begynder at lægge lidt afstand til spærregrænsen.

En del af blå bloks fremgang kan skyldes at både Rasmus Paludans parti Stram Kurs, Klaus Riskær Pedersens parti Borgerlisten, og at dem, der har svaret at de vil stemme på 'øvrige' - som er de partier som ikke er opstillingsberettiget - går lidt tilbage.

Små udsving i rød blok

Socialdemokratiet står i denne uge til 34,7 procent af stemmerne, hvilket er en mindre tilbagegang i forhold til sidste uge, hvor Socialdemokratiet stod til 35,6 procent af stemmerne.

En mindre tilbagegang på 1,1 procentpoint, som også betyder, at partiet i denne uge kun står til en fremgang til 62 mandater, tre færre end i sidste uges måling. Socialdemokratiet fik 48 valgt ved valget.

Enhedslisten står til 9 procent. Det er en fremgang på 2,1 procent og vil betyde en fremgang på tre mandater til partiet.

Til gengæld går både De Radikale, SF og Alternativet marginalt tilbage.

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.036 repræsentativt udvalgte personer over 18 år. Den er gennemført i perioden fra d. 25.-31. maj.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,9 % point.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce