Ny meningsmåling: Massivt flertal til rød blok

Socialdemokratiets fremgang har bidt sig fast og sikrer flertal for rød blok, viser meningsmåling
Statsminister Mette Frederiksen (S) kan gå på sommerferie med massiv opbakning fra vælgerne til såvel regeringen som dens støttepartier.

En meningsmåling fra Voxmeter afslører således, at 58,6 procent af vælgerne ville stemme på rød blok, hvis der var folketingsvalg i morgen. Det er en fremgang på 0,8 procentpoint i forhold til den seneste måling og en fremgang på 5,6 i forhold til folketingsvalget for et år siden.

Tallene dækker over, at Socialdemokratiet fastholder sin historisk fremgang i meningsmålingerne. Regeringspartiet står til at ville få 34,6 procent af stemmerne, hvilket er en mindre fremgang på 0,6 procentpoint i forhold til den seneste meningsmåling, og en stor fremgang i forhold til folketingsvalget. Ved den lejlighed fik Socialdemokratiet kun 25,9 procent af stemmerne.

De 34,6 procent svarer til 63 mandater.

placeholder

DF i krise

Til gengæld vil blå blok kun få 40,1 procent af stemmerne - mod 47,7 ved folketingsvalget – hvis der var folketingsvalg i morgen.

Inden for blå blok dækker tallene over, at både Venstre og Dansk Folkeparti går klart tilbage i forhold til folketingsvalget for et år siden.

Dansk Folkeparti går således tilbage med 0,6 procentpoint i forhold til den seneste meningsmåling, og ville få seks procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i dag. Dermed har Dansk Folkeparti, som den seneste tid har været plaget af intern uro, tabt 2,7 procentpoint siden folketingsvalget.

Venstre står i dag til 19,9 procent af stemmerne, mod 20,4 i den seneste meningsmåling - og 23,4 ved folketingsvalget. Dermed sniger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, sig lige netop over de 19,5 procent, som den tidligere formand, Lars Løkke Rasmussen, fik ved sit dårligste folketingsvalg i 2015.

Ny Borgerlige får til gengæld fire procent af stemmerne, hvilket er den højeste tilslutning nogensinde i en Voxmetermetermåling. Og det udløser syv mandater. Partiet fik 2,4 procent af stemmerne ved folketingsvalget - svarende til fire mandater.

107 mandater til rød blok

Rød blok står til 107 mandater (En fremgang på 11 i forhold til folketingsvalget i 2019), mens blå blok står til kun 68 mandater (En tilbagegang på 11 i forhold til folketingsvalget i 2019).

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.032 repræsentativt udvalgte personer over 18 og er gennemført i perioden fra den 15. og til den 21. juni 2020. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,9 % point.

Der er kun tale om de personer, som ved hvad de ville stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen. 23,1 procent af de adspurgte ved ikke, hvad de vil stemme, vil ikke stemme, vil stemme blankt – eller er slet ikke stemmeberettiget.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mette Frederiksen er den bedste statsminister
Danmark har haft siden Harald Blåtand

Mette Frederiksen har alt det der skal til for et styrket SOCIALDEMOKRATI.Så dette kan blive et parti der igen med handlekraft og vilje kan værne om de svageste i samfundet. DER ER MANGE DERUDE MELLEM PALÆERNE,AUDIERNE og GLAMOUREN, der trænger til at kunne rejse sig op af skyggen. Disse der i årevis har ligget underdrejet og udpint.Trængt til OPREJSNING.Det er på tide nu at de mange der ikke kan "spejle sig i en AUDIS blankpudsede skærm" må styrkes. Og ikke bare et helt liv "NØJES" med "smulerne fra de riges bord". Disse trænger til mere end "krummer".

Mere rigtigt kan det ikke siges. Lad os lære det udenad, så vi også kan sige det i søvne. Og aldrig glemmer det!

METTE FREDERIKSEN kan "rejse SOCIALDEMOKRATIET", til de højder der er brug for. Hun har siden hun blev statsminister udvist en STYRKE/KRAFT , der ikke er set på Cristiansborg i mange år. Folketinget har haft social slagside.Der har kun været plads til "blå holdninger". "BLÅ MAGT".. Det skal være SLUT nu. Mette Frederiksen kan se længere end til egen næsetip. At være SOCIALDEMOKRATISK statsminister er KRÆVENDE og en udfordring af format. Det skal lykkes for hende fremover. Med alle landets socialdemokraters "hjælp". Lad os fremover række hende en hånd.

Annonce