Annonce

Under tre procent går fra job til seniorpension

De fleste, derfår tilkendt seniorpension, kommer fra sygedagpenge eller andre ydelser - De Radikale: Med seniorpensionen har vi fået løst et reelt problem
Næsten alle, der søger, får tilkendt seniorpension. Det viser en opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet. De fleste kommer fra sygedagpenge eller andre offentlige ydelser. Til gengæld kommer meget få fra beskæftigelse.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelse.

Ved udgangen af maj havde 1759 mennesker fået tildelt seniorpension, mens 74 havde fået afslag. Det svarer til, at 96 procent af dem, der søger, kommer på ordningen. Zoomer man ind på, hvor de pågældende kommer fra, så kan man se, at langt de fleste kommer fra andre offentlige ydelser som fx sygedagpenge (33,5 procent), fleksjob (17 procent) og jobafklaringsforløb (15 procent), mens det er 2,8 procent, der går fra job til seniorpension.

"Det er rigtig godt, at langt flere syge får seniorpension end med den gamle ordning, som var alt for svær at få. Derfor er jeg glad for seniorpensionsaftalen, som Socialdemokratiet er en del af," siger beskæftigelsesminister Peter Hummelagaard og fortsætter:

At kun 2,8 procent går fra job til seniorpension viser samtidig med al tydelighed, at ordningen på ingen måder kan stå alene

"At kun 2,8 procent går fra job til seniorpension viser samtidig med al tydelighed, at ordningen på ingen måder kan stå alene, og at der er behov for en ret til tidlig pension for alle dem, der er kommet tidligt ind på arbejdsmarkedet og haft mange år med fx hårdt fysisk arbejde. Det er ikke retfærdigt, at man skal være slidt ned til sokkeholderne, for at man kan trække sig tilbage."

Udspil på vej

Hummelgaard understreger, at udspillet om ret til tidlig pension er lige på trapperne:

"Derfor vil regeringen snart fremlægge vores udspil til en ret til tidlig pension. Præcist som vi har lovet i valgkampen. Og denne opgørelse er med til at sætte en tyk streg under, hvorfor det er nødvendigt."

Man kan kun opdele tildelingerne af seniorpension på, hvor man kommer fra, frem til og med april. Ved udgangen af april havde 1621 fået seniorpension.

De Radikale er meget kritiske over for regeringens forslag om tidlig pension. De nye oplysninger om at kun meget få af de personer, der tilkendes seniorpension, kommer fra job, får dog ikke De Radikale til at blive mildere stemt over for ideen om en ordning for dem, der har været meget længe på abejdsmarkedet og har haft hårdt fysisk arbejde:

Radikale: Seniorpensionen fungerer

“Alt tyder på, at vi har fået lavet en ydelse, der fungerer (Seniorpension, red.). Der er høj søgning og næsten alle, der søger, får tilkendt seniorpension. Med seniorpensionen var tanken at tage hånd om nedslidte borgere og tallene viser, at det i rigtig høj grad er lykkedes," skriver De Radikales beskæftigelsesordfører, Samira Nawa i en mail til Netavisen Pio.

Med seniorpensionen var tanken at tage hånd om nedslidte borgere og tallene viser, at det i rigtig høj grad er lykkedes

 Hun føjer til, at De Radikale ikke er afvisende over mulige forbedringer af seniorpensionen:

 "Jeg er ikke afvisende over for at ordningen kan forbedres, men umiddelbart viser den høje tilkendelsesandel, at vi med seniorpensionen har fået løst et reelt problem.”

Opdateret kl. 18.20 med kommentarer fra De Radikales beskæftigelsesordfører, Samira Nawa

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet