Trump til grin efter katastrofalt interview

Donald Trump-interview får hård medfart på sociale medier
"Det er hvad det er"

Sådan lød det fra den amerikanske præsident Donald Trump om de 1.000 amerikanere, der lige nu dør hver dag med coronavirus, da han forleden blev interviewet til HBO af den australske journalist Jonathan Swan.

Trump forsøger blandt andet, ved hjælp af nogle meget pædagogiske grafer, at forklare hvordan USA faktisk håndterer coronakrisen godt, fordi man har færre dødsfald som en andel af de testede.

Et argument som ikke rigtigt bider på journalisten, som hellere vil tale om døde som en andel af befolkningen.

Se den del her:

placeholder

Biden-kampagnen udsendte denne reaktion på den del af interviewet.

placeholder

Trump får også undervejs sat spørgsmålstegn ved om man kan stole på Sydkoreas opgørelse af deres corona-døde.

Tager ikke afstand for anklaget i misbrugssag

En andet, ret opsigstvækkende del af interviewet, er en bid, hvor Trump nægter at lække afstand til Ghislane Maxwell, der sidder fængslet, anklaget for at have hjulpet den afdøde milliadær Jeffrey Epstein med at udnytte mindreårige piger seksuelt.

"Jeg ønsker hende held og lykke. Jeg ønsker mange held og lykke," lyder det fra præsidenten.

placeholder

Endelig bliver Trump også spurgt om, hvordan han tror historien vil se på John Lewis, kongresmedlem og borgerrettighedsforkæmper, som døde for nyligt. Gjorde han indtryk, spørger jounalisten?

”Jeg kan ikke sige hverken det ene eller det andet. Jeg finder mange mennesker imponerende. Jeg finder mange mennesker ikke imponerende, men nej, han kom ikke til min indvielse, ” lød det fra Trump der tilføjede, at han har gjort mere for sorte amerikanere end en anden anden præsident.

”Han skulle være kommet. Jeg tror, han begik en stor fejltagelse,” lyder dommen fra præsidenten.

TV-komikere gennemhegler interview

De fleste kommentatorer er enige om at Trump ikke fremstår heldigt i interviewet, hvilket Trump formentlig er enig i. Han har i hvert fald ikke selv delt det på Twitter.

Der er da også blevet gjort heftigt grin med det, både blandt late night-tv shows og på sociale medier.

Jimmy Fallon havde denne kommentar på "The Tonight Show":

placeholder

Og "Late Night med Seth Meyers" havde denne:

placeholder

På sociale medier kunne man også se den her video, hvor Trump interviewer Trump.

placeholder

Interviewet med HBO kommer nogle dage efter at  Trump fremstod meget famlende i et interview med journalisten Chris Wallace, på den ellers for konservative venligt indstillede, tv-kanal FOX News og er måske med til at understrege den voksende skepsis i den amerikanske vælgerbefolkning omkring præsidentens evne til at håndtere corona-situationen.

Der er mindre end 90 dage til det amerikanske præsidentvalg. I meningsmålingerne fører Demokraternes kandidat Joe Biden i gennemsnit med lidt over 6 procent over Trump.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce