Annonce

Hey Mette, vi borgerlige er vilde med dig, men vi må snakke om de selvstændige

Socialdemokratiet burde anerkende, at selvstændige er andet end folk, der lever et luksusliv på Strandvejen med au pair, mener en af dem.
Det virker på mig, som om der langt ind i det socialdemokratiske bagland er en opfattelse af selvstændige, som nogen, der udelukkende lever luksuslivet på Hellerup Havn med dyre biler og billige au pairs.

Det er altså ikke virkeligheden.

Det er faktisk rigtig hårdt og svært at være selvstændig. Når man er selvstændig, har man aldrig fri. Der er altid noget der kan laves eller strategi der kan overvejes.

Det er hårdt, men det er også fedt!

Jeg føler, at socialdemokrater typisk ikke forstår det.

Jeg er selvstændig, ikke kun af lyst, men også af nød, fordi jeg har nedsat arbejdsevne og ikke kan passe et 9-17-job.

Når man som selvstændig, kommer op og tjene hvad der svarer til en “almindelig løn”, ligger der typisk langt mere blod, sved og tårer bag, end der gør når man er lønansat. Og i baghovedet lurer altid risikoen for hvad der sker, hvis man bliver syg eller kunderne pludselig udebliver.

Jeg føler, at socialdemokrater typisk ikke forstår det.

Ingen skattefordel ved at være selvstændig

Men det er ikke blot i retorikken, at Socialdemokratiet overser de selvstændige. Mere konkret handler det om regeringen forslag om at hæve procentsatsen for udbyttebetalinger.

Jeg tror ikke de fleste er klar over, at man med de nuværende satser, betaler næsten præcis det samme i skat, som man gør ved almindelig lønindtægt.

Husk på, at når man ejer en virksomhed, skal man betale 22 procent i selskabsskat af et overskud, før det kan betale udbytte! Det er ingen skattemæssig fordel ved at udbetale udbytte, når man er selvstændig.

Når du vil hæve skatten yderligere på udbytte, kan jeg ikke se det anderledes end at vi selvstændige nu skal betale MERE i skat end lønmodtagere.

Giv selvstændige en gulerod

Hvorfor er det egentlig at det ville være så forfærdeligt, hvis man gav små selvstændige, bare en lille smule økonomisk fordel?

Ikke nødvendigvis i begyndelsen, men giv os en gulerod, så når vi måske lykkes, også kan nyde en lille smule mere som belønning for den risiko og det slid vi har lavet?

Socialdemokratiet er jo ikke bange for at give lidt ekstra til Arne. Husk på at mange selvstændige også arbejder rigtig, rigtig mange timer, uden at dette kan måles af en fagforening.

Vi får ikke bare nogen pensionsindbetalinger heller.

Få øjnene op

Selv om jeg har stemt Liberal Alliance flere gange, har jeg stor sympati for Mette Frederiksens håndtering af coronaen og jeg synes, det er fuldt ud rimeligt, at Socialdemokratiet nu sætter fokus på dem, der har haft fysisk arbejde i mange år. Det er dem vel undt.

Jeg synes også, at Mette Frederiksen har turdet at tale lige ud af posen om specifikke problemer med indvandring, hvad enten det er overrepræsentation i Corona-statistikken eller bøvet adfærd i S-tog.

Hun er på mange måder mere modig, end de borgerlige nogensinde har været, når hun er så konkret.

Selv om jeg har stemt Liberal Alliance flere gange, har jeg stor sympati for Mette Frederiksen

Men jeg håber til gengæld også, at socialdemokraterne får øjnene op for de selvstændiges reelle udfordringer. Så ville partiet måske kunne lokke denne inkarnerede borgerlige vælger over til sig.

Men så længe partiet ser os som en slags kapitaliske fribyttere in spe, så må jeg melde pas.

Erik Hamre er selvstændig.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg opfatter socialdemokratiet som partiet der favner alle også de små selvstændige jeg stempte også på dem da jeg var selvstændig

Jeg opfatter socialdemokratiet som partiet der favner alle også de små selvstændige jeg stempte også på dem da jeg var selvstændig