Annonce

Theis og Martin står sammen i kampen mod de opsagte lokalaftaler i lufthavnen

“Arbejderne skal ikke betale hele gildet,” mener Menzies-ansat. “Vi skal stå fast nu,” lyder det fra Aviator-ansat
Menzies-ansat Theis Grønlund og Aviator-ansat Martin Aage Rasmussen var i dag samlet foran Dansk Industri for at støtte op om de lufthavnsansatte, der nu risikerer at gå permanent ned i løn.

Menzies-ansat Theis Grønlund. Foto: Tim Tørnqvist Jensen

 

Hvorfor er du her i dag?

“Jeg er her for at støtte op om mine kolleger og det fremtidige arbejde i lufthavnen, sådan at de ufaglærte i lufthavnen stadig har en chance for at være med på arbejdsmarkedet,” siger Theis Grønlund til Netavisen Pio.

Hvad håber I at opnå ud over at sende et signal og være solidariske?

“Det er forhandling. At man kan gå til forhandlingsbordet, og at vi alle sammen kan tage del i den her coronakrise og ikke bare føle, at det er arbejderne i sig selv, der skal være med til at betale hele gildet,” siger Theis Grønlund.  

En anden af de fremmødte, Martin Aage Rasmussen, er ansat som bagageportør hos Aviator, som dog ikke er blandt de firmaer, der har valgt at opsige lokalaftalerne med deres ansatte.

Aviator-ansat Martin Aage Rasmussen. Foto: Tim Tørnqvist Jensen

 

Hvorfor er du her i dag?

“Jeg er for at støtte op om mine kolleger i Menzies, som skal ind til sine afsluttende forhandlinger omkring de opsagte lokalaftaler,” siger Martin Aage Rasmussen til Netavisen Pio.

Hvorfor er det vigtigt at støtte op om?

“Det er vigtigt, fordi vi skal stå sammen ude i lufthavnen. Det kommer til at ramme os andre, hvis vi ikke står fast nu, så det er en vigtig kamp at støtte,” siger Martin Aage Rasmussen.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet