Venstre lægger låg på sexchikanedebat

”En storm i et glas vand,” lyder det fra Venstres gruppeformand efter møde om partiets uenighed om håndteringen af #MeToo
Foto: Folketinget, Steen Brogaard
Karsten Lauritzen, Venstre
”Der er ikke noget at komme efter,” som Venstres tidligere formand og statsminister, Anders Fogh Rasmussen, blev berømt for altid at hævde, når han blev kritiseret.

Og når det gælder uenigheden i Venstre om, hvordan partiet skal håndtere #MeToo og debatten om sexchikane på danske arbejdspladser, så er det åbenbart også tilfældet.

I hvert fald kalder Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, det for ”en storm i et glas vand”, at partiet – og folketingsgruppen – netop skulle være uenig om denne håndtering.

”Grundlæggende er der ingen uenighed i Venstres folketingsgruppe,” siger Karsten Lauritzen, efter gruppen torsdag drøftede håndteringen. ”Vi er blevet enige om - det forventer jeg, at alle i Venstres folketingsgruppe mener - som Ellemann (Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, red.) skrev på de sociale medier - at vi tager den her sexismedebat super seriøst.”

Haarder & Støjberg

Gruppemødet kommer, efter at Venstres næstformand, den fungerende formand Inger Støjberg, er blevet kritiseret for – igen – at splitte Venstre med et Facebook-opslag, hvor hun skriver:

”Ærligt talt! Jeg synes, det er ved at gå helt over gevind med al den #MeToo- og sexisme-snak.”

placeholder

Hvilket Venstres nestor, den tidligere minister Bertel Haarder, senest har støttet.

Jeg synes, at det kan gå over gevind

”Jeg har det nok mest ligesom Inger Støjberg,” har Bertel Haarder fortalt Jyllands-Posten. ”Jeg synes, at det kan gå over gevind, men jeg er samtidig noget overrasket over alle de historier, der kommer frem, og det er jo godt, at det kommer frem, når bare det ikke fører til, at forholdet mellem kønnene fuldstændig forkvakles.«

Uenighed med Støjberg

Flere andre medlemmer af Venstres folketingsgruppe, herunder de to tidligere ministre Eva Kjer Hansen og Ulla Tørnæs, har dog ikke ligefrem har bakket op om Inger Støjbergs udmelding. Venstres borgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, har direkte kritiseret Inger Støjbergs opslag på Facebook. Det samme har forgængeren i borgmesterstolen, Pia Allerslev. Og læg hertil 22 protesterende Venstre-folk, herunder VU’s landsformand, samt partiets ligestillingsordfører Fatma Øktem.

Jeg deler bare ikke hendes bekymring

 

»Jeg forstår udmærket, hvad Inger siger. Jeg deler bare ikke hendes bekymring,« har ligestilllingsordføreren forklaret Berlingske

Inden den rekonvalescerende Jakob Ellemann-Jensen lagde sig på operationsbordet, havde han da også det sociale medie Instagram skrevet, at debatten netop ikke handler om, at man »ikke kan give et kompliment længere«, men om at gøre opmærksom på et problem.

26.000 likes

Ifølge Karsten Lauritzen er der nogen i Venstres bagland, som "søger en konflikt her." Hvilket gruppeformanden anbefaler dem at lade være med.

"Det er helt ubegrundet, for i Venstre tager vi den her debat meget seriøst," siger Karsten Lauritzen. "Det gør vi i vores folketingsgruppe, og det gør vores partiformand også, lyder det fra Lauritzen oven på torsdagens gruppemøde.

Selv mener Inger Støjberg i dag ikke, at ”der er den store uenighed.” i Venstre.

Man ved, hvornår tingene går over gevind

 

”Jeg tror godt, man ved, hvornår tingene går over gevind, og hvornår man går over grænsen, når man for eksempel befamler,” siger Venstres næstformand efter gruppemødet. ”Det skal man ikke. Man skal opføre sig ordentligt.”

Inger Støjberg har foreløbig fået 26.000 likes på sit opslag på Facebook, 4200 kommentarer og 2300 delinger.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Hvad sker der for Venstre? De kommer ud af trit med baglandet. Næstformanden spiller skakmat med mediernes behandling af overgreb, sexisme debatten. For det er vel ikke kvindernes personlige vidnesbyrd, der er gået for vidt? En såkaldt kompliment er uopfordret og uønsket i et magt-hierarkisk rum, som fx en arbejdsplads. Du kan ikke sige og gøre, hvad du med vil med kvinder. Lyt til baglandets kvinder.

Annonce