Annonce

Tidligere næstformand i Stram Kurs bydes velkommen i Dansk Folkeparti

Han har været Rasmus Paludans nummer to. Han har rost islam for at “passe godt på sine kvinder”. Nu bydes tidligere Stram Kurs-leder velkommen i DF.
I de seneste måneder har der været travlt ved udgangen i Dansk Folkeparti, hvor adskillige  kommunalbestyrelsesmedlemmer har forladt partiet. Men der er også folk der kommer til:

En af de nye er 26-årige Martin Christensen, der i 2019 var folketingskandidat, næstformand og ungdomsleder i Stram Kurs.

Men han brød sig hverken om partiets libertære politik og eller formandens koranafbrændinger, og nu har han meldt sig under Kristian Thulesen Dahls faner.

“Jeg er gået ind i Dansk Folkeparti på grund af partiets nationale og konservative holdning.

Jeg ønsker et traditionelt konservativt samfund, og jeg ønsker et Danmark, som for evigt skal være danskernes fædreland. Jeg mener desuden, at kristendom skal spille en central rolle. Kristendommen er definerende for, hvad Danmark og det danske folk er,” siger Martin Christensen til Dansk Folkepartis netmedie dit-overblik.dk.

Imod Stram Kurs’ libertære politik

Her forklarer han også at grunden til skiftet med uenighed med Stram Kurs’ såkaldte libertære søjle – partiets ultraliberalistiske politik, som strider imod hans konservative og sociale værdier.

Desuden er, som han udtrykker det, han og Stram Kurs partistifter Rasmus Paludan “to meget forskellige personligheder”. Han tager desuden afstand for Paludans omstridte praksis med at brænde koraner af.

Martin Christensen var den ene af Stram Kurs' to folketingskandidater i Fyns Storkreds, hvor han fik 840 personlige stemmer ved valget sidste år. Senere blev han kortvarigt både næstformand for partiet og formand for Stram Kurs’ ungdomsorganisation.

Han meldte sig ud af partiet i oktober 2019 efter knap et halvt års medlemskab.

Roste islam: “De passer på deres kvinder”

Martin Christensen forklarede i et debatprogram på hedengangne Radio24syv, at han synes der nogle steder på højrefløjen er en for stor besættelse af at være imod islam.

Og at der er mange muslimske værdier, som er værd at leve efter.

"Islamkritikken i Danmark bliver til tider helt gakket. Man har en besættelse af altid at være det modsatte af muslimerne."

"Hvis muslimerne får mange børn, så skal vi have få børn. Hvis muslimerne er konservative, så skal vi være anti-konservative. Og hvis muslimerne passer godt på deres kvinder, så skal vi have det helt fint, hvis vores kvinder opfører sig som ..., nu vil jeg ikke sige ordet, men enormt promiskuøst," siger han i udsendelsen “Stram Diskurs”.

I samme program betegner Martin Christensen sig som etno-nationalist - altså som en der går ind for et Danmark kun for oprindelige hvide danskere.

Op til det seneste valg argumenterede han for at hovedparten af herboende udlændinge - dem der skulle hjemsendes:

"Hvis Danmark skal være dansk om 100 år, er der brug for massehjemsendelser," lød det fra den daværende Stram Kurs-kandidat til Fyens Stiftstidende.

Martin Henriksen: "Passer fint til DF"

Den tidligere Stram Kurs-politiker bydes velkommen i Dansk Folkeparti af partiets hovedbestyrelsesmedlem og folketingskandidat Martin Henriksen.

”Jeg forstår Martin (Christensen, red.) sådan, at hele spørgsmålet om bevarelse af det danske folk er afgørende, ligesom kristendommen og konservative familieværdier er afgørende punkter, og den slags grundholdninger sætter jeg stor pris på. Det passer fint til Dansk Folkeparti,” siger Henriksen til dit-overblik.dk og tilføjer, at nogle måske vil mene det er kontroversielt skifte:

”Men det tager vi helt roligt, for der er jo ikke noget galt i at starte et sted for så at bevæge sig videre på et senere tidspunkt i livet. Det vigtige er den fælles kamp for Danmark”.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet