Annonce

Til demonstration mod corona-regler: Giv mig frihed eller giv mig døden!

Nok er nok: Hellere død, end et liv med coronarestriktioner, lød det til demonstration mod regeringens corona-indgreb.
Den første tirsdag i oktober er åbner Folketinget.

Udenfor på Christiansborg Slotsplads er et væld af politisk interesserede mødt op for at demonstrere for hver deres mærkesag.

Mange har medbragt pjecer og skilte, som de giver til de forbipasserende, ikke mindst de folketingspolitikere, der i dagens anledning er på vej over i Holmens Kirke til gudstjeneste i deres fineste skrud.

Det er en meget broget flok, der er samlet på slotspladsen: Fagligt aktive demonstrerer imod stigende pensionsalder, klimaaktivister imod regeringens manglende klimaambitioner, dyreaktivister imod landbrugets behandling af dyr, andre vil afskaffe den gensidige forsørgerpligt og unge kvinde vil sætte fokus på sexisme i politik.

Coronamodstandere siger nej til tvang

Men også en gruppe på max. 100 mennesker er mødt op for at demonstrere imod coronarestriktioner.

Det er redaktøren på det borgerlige-liberale netmedie 180 grader, Claes Theilgaard, der har indkaldt til demonstrationen under Ny Alliances gamle slogan "Nok er nok".

"Nej til tvang" og "Rul hastelovene tilbage" står der på nogle af de medbragte bannere. Andre har badges med "nej til 5G".

Friheden og hverdagen tilbage nu

Claes Theilgaard er dagens første taler.

Han fortæller, at han har mødt Venstres gruppeformand Karsten Lauritzen som har sagt, at han var "helt enig" med budskabet. Måske har Venstre-politikeren blot været flink, for Lauritzens parti har selv stemt for stort set al den coronalovgivning, som demonstranterne er imod?

Claes Theilgaards overordnede budskab er at danskerne er ramt af en "massepsykose", og at regeringens coronarestriktioner har taget overhånd og sat demokratiet ud af spil.

Han vil have friheden tilbage:

"Vil vil bare have livet og friheden tilbage igen og gøre som vi plejer, gå på bar, tage på restaurant, tage Metroen uden mundbind,” siger han.

Han mener, at man i denne situation bør være "en smule kynisk".

"Vi må anerkende, at alle skal dø på et tidspunkt, og jeg har ikke lyst til at leve længere under regeringens coronarestriktioner," lyder det fra den unge chefredaktør.

Han er også kritisk overfor det udkast til en ny epidemilov, og ikke mindst sundhedsministerens beføjelser til at kunne sende folk, der bærer coronasmitte i tvangsbehandling.

Friheden til at smitte andre med en potentiel dødelig sygdom, er åbenbart også en politisk kamp, der skal kæmpes.

Effekten af nedlukningen er begrænset

Dagens anden taler er Jonas Herby, der er økonom og specialkonsulent i den borgerlige tænketank Cepos.

Herby har siden foråret været en af de mest fremtrædende kritikere af regeringens coronahåndtering.

En helikopter hænger over slotspladsen, og det gør det ikke nemmere at høre ham, ligesom han skal kæmpe om ørenlyd med klimademonstrationen ved siden af.

Men Jonas Herby siger, at han er kritisk overfor nedlukningen og ikke mindst af, at beslutningsgrundlaget for nedlukningen ikke er blevet lagt ud.

"Effekten af nedlukningen er begrænset," fortæller han os.

I modsætning til dagens første tale, så vil Jonas Herby ikke selv hellere dø, end leve med coronarestriktioner, men han har dog også hørt om en plejehjemsbeboer, som hellere vil have døden på besøg end at undvære besøg fra familien.

Det med at acceptere døden virker lidt som et gennemgående tema.

“Vi har fået nok”

Dagens sidste taler er Anastasia Von Wildenrath Løvgreen, der er studerende på CBS og kandidat for Nye Borgerlige til Københavns Borgerrepræsentation.

Hun fortælle, at hun står her som datter af to forældre der ejer en restaurant i Nyhavn, der har set deres livsværk forsvinde under coronakrisen.

Derfor, siger hun:

"Vi har fået nok af regeringen, nok af sundhedsmyndighederne, og nok af coronarestriktioner!”

Og dermed slutter dagens demonstrationen.

Den lille gæve flok er dog forinden blevet opfordret om at samle sig i en ny folkebevægelse, "Friday for freedom", som med Greta Thunberg som forbillede, vil samles foran Christiansborg og demonstrere for at få fjernet alle coronarestriktionerne.

Om de får held til at overbevise politikerne inden på Christiansborg, er nok mere tvivlsomt.
 

Opdateret klokken 14:45: Arrangøren hedder Claes Theilgaard og ikke Theilholm, som først skrevet-

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det siges at Randers Reb er en god løsning, og så går det hurtigere.
Landsskadelige egoister er der nok af.

STORT HURRA for RESTRIKTIONER.....Og gerne FLERE. Kun EGOISTER og selvfede har ønsker om andet. Som om det ikke er mere end NOK med over en million døde CORONA ofre på verdensplan. Skal verden have flere døde,skal DANMARK ?
ALLE har pligt til at deltage i tiltag til at begrænse COVID 19 smitten. Andet kan kun siges at være UANSVARLIGT og direkte arrogant ligegyldighed med andres liv. CORONA virus er langt mere FARLIGT end folk i grunden kan gøre sig tanker om. En virus der meget snart også kan sprede sig til dyrene. Husdyr,samt vildtlevende dyr verden over. Hvad vil betyde fuldkommen uoverskuelige kaotiske tilstande. PT er der ikke meget der peger i retning af at et eneste land kan siges at være i besiddelse af en nøgle til at kunne neddrosle den globale TRUSSEL mod menneskeheden som CORONA simpelthen ER. Og midt i det hele står præsident
TRUMP overlegent frem og påpeger at "ingen skal være bange for Corona". MANIPULERING på højt plan. En HÅN mod enhver der er DØD af Corona. En HÅN mod alle der må leve i daglig angst fordi de er i "risikogruppen". En HÅN mod de angste der elsker at leve. En HÅN mod hvert eneste menneske.Da INGEN kan sige sig fri for at ville kunne blive smittet med Corona,og deraf e.v.t DØ af den. Alle har ret til at leve. Derfor må ALLE være med til at gøre alt for at nedbringe smittens spredning.

Hykler prøv engang og hør her helligånden igennem mig prøver faktisk og redde dig ikke dømme dig og hvis du ikke vil lytte har du automatisk af dig selv puttet dig selv under fordømmelse du bliver nød til at blive born again/født på ny og jeg snakker ikke om fysisk fødsel men spirituelt fødsel og nej det her med at stoppe med at synde er ikke det som det handler om herren ser ikke vores synd mere han ser os igennem hans søn yahshua/jesus som betalte det som du og jeg fortjente på sine skuldre og døde i vores sted selvom det var os der skulle have været det alle dem der siger stop med at synde har stadig synd i sig dit flesh/legme er ikke andet end synd så søg herren nu for tiden er ved at rinde ud i de sidste tider vil folks hjerter gro kolde til sten og den tid er her allerede nu fordi de elskede ikke sandhed men løgn forklædt som sandhed og dem som er spirituelt døde vil brænde op for evigt da de detsværre ikke er andet end flesh creatures/kødvæsner så alt det som du har hørt fra falsk religion kristendom med at gud dømmer dig er falsk han dømmer dig fordi du har dømt dig af dig selv blindt via et hårdt hjerte korrupte følser der bliver brugt imod dig som du tror er dine egne men dog ikke er ikke fordi jeg siger du kan have ægte følser men du kan også have fake feelings og desuden også fordi de ikke kender ham skønt de påstår i deres mindset at de gør ligesom farisæerne gjorde skønt de ikke gør og hvis du læser guds levende ord så vil du finde ud af at han også selv siger at mange vil påstå de kommer fra ham men er falske og kommer fra fjendens side det er tro alene og en gang frelst altid frelst ikke tro+arbejde da vi ikke kan arbejde os ind til himlen men det er guds ånd der arbejder igennem os hvis vi tiladder det selv altså en fri gave så hvis du en dag efter dette liv finder dig selv i helvede så er det faktisk dig selv der valgte den vej blindt for du ville ikke lytte til gud at han faktisk ville rede dig ikke kaste dig ned og det baseret ikke på synd eller hvad du har gjort ondt eller godt men baseret på dit valg om enten at følge satan blindt og havne op dernede med ham eller vælge of have et personligt forhold til gud of søge ham og derved blive frelst det er ret simpelt faktisk dog en lille advarsel ikke trussel men simpel advarsel hvis du tager den vaccine der kommer så får du dig en grim overraskelse fordi bill gates har patent på en mikro chip der hedder 060606 som altså er 666 bæstets/dyrets/satans mærke og hvis du tager den så er din sjæl færdig for så tilhører du ham og du valgte ham selv frivilligt så vågn op åndeligt nu inden det er for sent dem der prøver ar redde sit eget liv vil miste det men dem som søger og miste sit liv vil få liv noget at tænke over

Målet for Danmark skal IKKE kun være at hospitalerne "skal kunne følge med til at kunne klare indlæggelser med Coronasmittede". MÅLET skal og må være at kun FÅ eller så godt som INGEN må dø af Covid 19.

Kun uansvarlige selvcentrerede kan tro og tænke DE kan leve som FØR Corona. INGEN kan leve som FØR Corona.
Vi er alle i "risikogruppen". Nogen mere end andre. For rigtig mange er livet blevet som at spille "russisk roulette" hvergang de nødvendigvis må begive sig udenfor døren.