Annonce

Erhvervsstyrelsen går også ind i sag om bolighandel

Vil undersøge om Dansk Bibelskole, der solgte Frederiksberg-lejlighed til Simon Aggesen (K), i strid med reglerne solgte lejligheden til underpris
Solgte fonden Dansk Bibelskole en gigantisk herskabslejlighed på Frederiksberg Allé til den senere borgmester på Frederiksberg, Simon Aggesen (K) til underpris, da fonden solgte lejligheden i 2016 for 9,5 millioner kroner?

Det vil Erhvervsstyrelsen nu undersøge.

Det skriver netmediet Altinget.

Hvis styrelsen vurderer, at fonden solgte Frederiksberg Allé-lejligheden til underpris, så risikerer medlemmerne af fondsbestyrelsen at blive holdt personligt erstatningspligtige, vurderer eksperter over for mediet.

Det vil Ombudsmanden have svar på

I forvejen har Ombudsmanden bedt Frederiksberg Kommune om at komme med en udtalelse i sagen.

Ombudsmanden beder yderligere Frederiksberg Kommune om “at oplyse, hvilken sagsbehandling der har fundet sted i kommunen i forbindelse med den omtalte tilladelse til at opdele den nuværende borgmesters egen lejlighed”.

at oplyse, hvilken sagsbehandling der har fundet sted i kommunen i forbindelse med den omtalte tilladelse til at opdele den nuværende borgmesters egen lejlighed

Ombudsmanden beder også kommunen “redegøre for, om den nuværende borgmester har deltaget i eller på anden måde haft en rolle i forhold til kommunens sagsbehandling, hvad hans funktion var i kommunen på det pågældende tidspunkt, og om denne funktion måtte have givet kommunen anledning til overvejelser om inhabilitetsspørgsmål, herunder myndighedsinhabilitet eller afledt inhabilitet for personalet i den relevante forvaltningsgren.”

Endelig beder Ombudsmanden kommunen om kopi “af sagens akter, herunder kommunens interne korrespondance om sagen”.

Frederiksberg Kommune skal aflevere redegørelsen til Ombudsmanden senest 28. oktober.

Ekspert: Ingen almindelige borgere ville få samme service

Netavisen Pio har tidligere afdækket, at højtstående embedsmænd i forvaltningen havde flere møder med Simon Aggesen om opdeling af lejligheden allerede i 2017 - et år før ægteparret Aggesen officielt søge om lov til at dele lejligheden op i to.

Netavisen Pio har også afdækket, at den uofficielle rådgivning betød, at Simon Aggesen og fru Josephine undgik at bekoste elevator i opgangen. En udgift, der ville have stået Aggesen i et millionbeløb.

Det er helt utænkeligt, at en almindelig borger kunne få sådan en service

"Det er helt utænkeligt, at en almindelig borger kunne få sådan en service," vurderede Roger Buch 2. oktober over for Netavisen Pio.

Samlet bedømmer Buch forvaltningens adfærd som “uforståelig”.

Direktør i By- og Miljøforvaltningen, Ulrik Winge, betegner derimod over for Netavisen Pio forvaltningens bistand til Simon Aggesen, der blev borgmester i Frederiksberg Kommune i 2019, som helt normal.

Også en samlet opposition i Frederiksberg Kommunalbestyrelse - Socialdemokratiet, De Radikale, SF og Enhedslisten - har bedt om en redegørelse for sagen. Et krav som Venstres ene medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse, Jan E. Jørgensen, der også er medlem af Folketinget for Venstre, har tilsluttet sig.

Jan E. Jørgensen er i dag formand for By- og Miljøudvalget. Dét udvalg som 4. juni 2018 gav tilladelse til opdeling af lejligheden i to.

Opdateret 11.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet