Kendt højrefløjs­aktivist står bag politianmeldelse af Jeppe Kofod

Manden bag politianmeldelse af Jeppe Kofod er idømt ni måneders fængsel for hærværk og ulovlig våbenbesiddelse
Dagbladet BT kunne mandag aften oplyse, at udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er anmeldt til politiet for voldtægt på grund af den tolv år gamle sag, hvor den dengang 34-årige Jeppe Kofod havde sex med en 15-årig pige.

BT oplyste ikke at anmelderen er Lars Kragh Andersen

BT oplyste ikke at anmelderen er Lars Kragh Andersen, der er en kendt højrefløjs-aktivist. Lars Kragh Andersen oplyser ellers selv i en You Tube-video, at han netop har anmeldt Jeppe Kofod til Syd- og Sønderjyllands Politi for voldtægt.

Lars Kragh Andersen blev i maj i år idømt ni måneders fængsel for chikane mod politifolk og opfordring til hærværk på politiets automatiske nummerpladegenkendelsessystemer. Han blev også dømt for flere tilfælde af overtrædelse af våbenloven. Samtidig blev han dømt til at betale knap 183.000 kroner i erstatning til Rigspolitiet og Vejdirektoratet.

Anklagemyndigheden ønsker dommen skærpet og har derfor anket dommen til Østre Landsret.

Lars Kragh Andersen er tidligere politibetjent, men forlod i 2010 politikorpset efter at være røget uklar med politiet.

I et indlæg skrev Lars Kragh Andersen, at han kunne finde på at kigge den anden vej, hvis han antraf personer i besiddelse af hash. Lars Kragh Andersen går nemlig ind for at hash skal lovliggøres. Efterfølgende blev Lars Kragh Andersen bedt om at forklare sig nærmere over for Rigspolitiet. Under mødet indgav Lars Kragh Andersen sin opsigelse.

Mistanke om koordinering af anmeldelser

Lars Kragh Andersen forklarer indgående i sin You Tube-video, at han har valgt at anmelde Jeppe Kofod for overtrædelse af både straffelovens voldtægtsparagraf 216 og den såkaldte skolelærer-paragraf 223.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at “flere borgere” - altså flere end Lars Kragh Andersen - aktuelt har anmeldt Jeppe Kofod for overtrædelse af lige præcis de to paragraffer, som indgår i Lars Kragh Andersens politianmeldelse.

På den baggrund har Netavisen Pio tirsdag bedt Syd- og Sønderjyllands Politi gå anmeldelserne efter i sømmene

På den baggrund har Netavisen Pio tirsdag bedt Syd- og Sønderjyllands Politi gå anmeldelserne efter i sømmene for at tjekke, om anmeldelserne forekommer koordinerede - og også om det fremgår af anmeldelserne, at de de facto stammer fra en og samme person.

Sådan skriver Syd- og Sønderjyllands Politi til BT i et skriftligt svar:

"Vi kan bekræfte, at flere borgere har anmeldt Jeppe Kofod for overtrædelse af straffelovens paragraf 216 (voldtægt) og for overtrædelse af straffelovens paragraf 223."

Jura-professor tror ikke på sag

Ifølge Sten Schaumburg-Müller, der er juraprofessor ved Syddansk Universitet, er det svært at se, at der skulle komme noget ud af politianmeldelsen.

“Sådan som jeg kender sagen, så har jeg meget svært ved at se, hvad det er for en bestemmelse, man kan bruge,” siger Sten Schaumburg-Müller til Ritzau ifølge Politiken.

Sådan som jeg kender sagen, så har jeg meget svært ved at se, hvad det er for en bestemmelse, man kan bruge

På baggrund af de forhold, man kender til i offentligheden, tror juraprofessoren dog ikke, at borgernes anmeldelse vil føre til noget.

“Jeg har meget svært ved at se, at borgere, der overhovedet ikke har noget med sagen at gøre, kan foretage en anmeldelse så lang tid efter, når den person, som det drejer sig om, for lang tid siden har valgt ikke at sige, at der er noget strafbart i det her, og der ikke er kommet en anmeldelse ud af det,” siger Sten Schaumburg-Müller og konkluderer:

Jeppe Kofod har flere gange undskyldt for sin handling i 2008. Senest for en måneds tid siden på TV 2.

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde i forbindelse med den seneste undskyldning, at sagen fra 2008 er alvorlig, men at hun fortsat har tillid til Jeppe Kofod som udenrigsminister.

Netavisen Pio afventer tilbagemelding fra Syd- og Sønderjyllands Politi

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvorfor trækker Jeppe Kofod sig ikke bare?
Han kan få job i fagbevægelsen!

Har den pige som Jeppe Kofod var i seng med meldt ham for voldtægt,så var det nok blevet en sag ud af det dengang og vil pigen have det frem i dag hun kan være gift og måske ikke fortalt sin bedre halvdel at hun var i seng med Jeppe.Folk har meget travlt med at dæmme andre,måske de ikke selv er ren.jeg læste at Frank skulle have taget en dame på fødderne medens de sad ved et bord ,var han under bordet for at nå eller lagde hun dem selv så han kunne nå

Sikke en omgang bavl!
Selvfølgelig skal Jeppe Kofod slippe på grund af trusler mod den unge pigers familie!

Jens Peder Nielsen (Thomas ?)
Nu skal du nok passe lidt på, trusler mod pigens familie ???
Er du sikker på at du ikke skulle søge psykiatrisk hjælp, for der må sgu'da være et eller andet galt oven i dit hoved!!!

Henrik Willumsen Thomas??

Nej det er vist mere i Socialdemokratiet og i særdeleshed Mette Frederiksen der skal have psykiatrisk hjælp!

Føj hvor en klamt parti!

Ja, det står helt klart at Thomas er tilbage...

Idioten der helt klart er helt ude på overdrevet...

Forklar hvorfor du mener at statsministeren og ikke dig skal ha' psykiatrisk hjælp, det er dig der konstant kvajer dig, du ved ikke hvor du hører til, bortset helt ovre i det ekstreme yderste højre, sammen med Rasmus Paludan, og andre tåber med nazistiske tilbøjeligheder...

Det er synd at der nu er en konservativ der er testet positiv for sexisme og frataget sine ordførerskaber, det må da få dig til at krumme tæer...
Det får i hvert fald mig til at smile bredt!!!

Henrik søg hjælp!

Nu må man stoppe der er intet belæg for de postulater man kommer med her. Man kan sagsøges for injurier. Ingen er truet. Det er vås og opspind, keder man sig.

Hvor åndssvagt!!!
Jeppe burde ha' sagt at det var et frivilligt forhold, og ha' sagt at det var sjovt og spændende at være sammen med en flot og dejlig pige, som vidste at forholdet ikke ville være holdbart, hun var for ung og han var for gammel, og i øvrigt havde hun ikke tid til et fast forhold på det tidspunk.
I stedet undskylder Jeppe for noget der sker tit i det ganske land, det var dumt.
Og i øvrigt mener jeg at dem der skulle undskylde, er de tosser der i sin tid bragte forholdet til torvs!

Henrik Willumsen hvorfor skulle Jeppe Kofod lyve om hans overgreb?

Ifølge Jeppe Kofod skulle det aldrig været sket!

Var du tilstede? Eller skal vi ikke tage klamme Jeppe Kofoeds ord for gode varer?

Jeg undres over over at ingen interesserer sig pigen, der i dag er 27 år, og måske og forhåbentlig er kommet videre med sit liv.
At hun skal kaldes i retten og afgive forklaring i dag, det høre efter min mening ingen steder hjemme.

Pigen har forklaret sig, og møder ikke op i retten eller afgiver forklaring, hun ER kommet videre i sit liv, og gik i øvrigt frivilligt med til det lovlige forhold til Jeppe Kofoed... så bare roligt... det er en og samme person der står bag de tåbelige anmeldelser,.

Og Thomas, som nu kalder sig Jens Peder kan være anmelderen !!! det er endda meget sandsynligt, og af indlysende grunde bliver anmeldelserne ikke taget alvorligt !!!

Henrik Willumsen hvor har pigen forklaret sig?

Og Henrik Thomas????

Fandme sørgeligt at Socialdemokraterne bruger trusler for at tie de krænkede til tavshed!

Mette Frederiksen er fandme en sørgelig leder!

Han er Narcissist, ham der Thomas

Er det Henrik Willumsen du tænker på?
Jens vi er helt enige!
Manden behøver professionel hjælp!

Thomas.... igen igen, nu Jens Peder Nielsen, du er en idiot der bare plapre løs uden at ane hvad du har med at gøre... hvis ikke det var fordi du skjuler din sande identitet, kunne manjo næsten tilgive dig...
Er du stadig på den lukkede afdeling i Herstedvester ???

Annonce