Annonce

Musikerne i DR-showet P3 Guld underbetalt

Dansk Musiker Forbund kritiserer DR for ikke at sørge for at produktionsselskaber overholder overenskomsten
Medvirkende bands i DR-showet P3 Guld, der blev vist på DR 1 lørdag aften, blev underbetalt.

Ifølge dagbladet Politiken blev de medvirkende bands spist af med hver 15.000 kroner. Et beløb, der ligger langt under den takst, der er aftalt med Dansk Musiker Forbund.

De 15.000 kroner skulle forestille at dække løn til artisterne de tre dage de brugte på at forberede sig i Aalborg, løn til medvirkende dansere og lydteknikere, og udgifter til røgmaskiner og andre rekvisitter, der indgik i hver bands show.

De 15.000 kroner skal også dække transport og udgifter til overnatning for de medvirkende artister og folk fra bandenes musikselskaber. Beløbet skal også dække bandenes udgifter til transport til og fra Aalborg og overnatning i byen.

kom ud med et underskud på mellem 20.000 og 100.000 kroner

“Mit bud er, at alle, der optrådte til P3 Guld lørdag, kom ud med et underskud på mellem 20.000 og 100.000 kroner,” siger direktør Jakob Sørensen fra musikselskabet The Bank til Politiken. The Bank repræsenterer bandet Joyce, der var nomineret til en P3-priserne.

DR: Overenskomsten gælder ikke

DR har hyret produktionsselskabet Monday til at lave P3 Guld. Derfor mener DR ikke, ifølge redaktør i Kultur, Fakta og Dokumentar, Anders Thomsen, at overenskomsten gælder.

Han vil dog, ifølge Politiken, ikke udelukke, at DR giver betalingen et eftersyn "næste gang".

Dansk Musiker Forbund kritiserer, ifølge Politiken, betalingen.

Ifølge overenskomsten mellem forbundet og DR skal et band med fem medlemmer som minimum have 17.700 kroner for at optræde mellem 0 og 5 minutter på tv. Betalingen dækker også op til fem timers forberedelse. Et band skal have 500 kroner pr. time pr. hver medvirkende, der løber på - ud over de første fem timer.. Og DR skal desuden dække hotel og transport til hver medvirkende.

Opdateret 10.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet