Annonce

Tidligere KD-formand: “Sexisme virker”

Sexistiske krænkelser stopper først, når alle mænd lærer at opføre sig ordentligt, og ingen kvinder bruger deres krop til at få magt, mener Stig Grenov
“Sexistiske krænkelser stopper først, når alle mænd lærer at opføre sig ordentligt, og ingen kvinder bruger deres krop med den ene hensigt at få magt. Pernille (Vermund, red.) sidder på magtens tinde i dag. #sexismevirker”.

Sådan skriver den tidligere formand for Kristendemokraterne, Stig Grenov, i et tweet, der illustreres af et feriebillede, som Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, lagde på det sociale medie Instagram sidste år.

Stig Grenovs udmelding har fået flere brugere til at rette skyts mod den tidligere KD-formand.

En bruger, Morten, skriver for eksempel:

“Jeg gemmer lige (igen) et screenshot, til når du igen(-igen) sletter, fordi du finder ud af, at du postede noget, der hørte til i 1300-tallet…”

 

 

En anden bruger, Mathias Jessen, skriver:

“Sexistiske krænkelser stopper først, når mænd som Stig Grenov lærer at opføre sig ordentligt, og kvindelige politikere igen kan uploade feriebilleder uden frygt for at blive spændt for Kristendemokraternes puritanske smædekampagner.”

 

placeholder

 

Svært som kvinde at få respekt om sit køn

Stig Grenov skriver videre, at han ikke bedømmer kvinder ud fra enkelte kvinders handlinger, men at det “bliver sværere at få respekt om sit køn, jo mere ens kompetencer bliver lig med ens seksualitet”.

“Det var jo det billede, man havde af kvinder i gamle dage, og som man gør op med i dag,” skriver han.

Det var jo det billede, man havde af kvinder i gamle dage, og som man gør op med i dag

Desuden beder han Twitter-brugerne om at forholde sig til, at flertallet af kvinder ifølge ham blandt andet har svært ved at blive respekteret for deres kunnen og viden, fordi der til stadighed er andre, der bruger seksualiteten til at få magt, i stedet for at spørge ind til, hvor billedet af Pernille Vermund kommer fra og det faktum, at det er gammelt.

Problemet, som billedet af Pernille Vermund bruges som et eksempel på, er ifølge Stig Grenov, at nogle kvinder skyder genvej og bruger seksualitet alene for at opnå magt. Det betegner han som sexisme over for flertallet af kvinder, som gerne vil respekteres for deres viden og faglighed.

Ifølge Stig Grenov er det uværdigt som kvinde at drage fordel af at udstille sig som et sexobjekt. Og faktisk mener han, at Pernille Vermund har brugt badebilleder som en del af sin pressestrategi for at nå til toppen.

“Står på mål” for tweetet

Flere brugere undrer sig over, om tweetet er udtryk for partiets holdning. Til det svarer Stig Grenov, at det er det ikke.

“Dette tweet er IKKE KDs.”

Han skriver, at han mener det, der står i tweetet - eller det som på moderne ‘politikerdansk’ hedder, at han “står på mål for” indholdet:

Jeg står på mål for, hvad jeg skrev

“Skyd på mig. Jeg står på mål for, hvad jeg skrev,” skriver Stig Grenov.

At tweetet ikke er udtryk for partiets holdning, virker Tinne Hjersing Knudsen, der er journalist på DR, dog ikke helt til at være enig i:

“Du har din titel som tidligere KD-formand stående som det allerførste i den Twitter-bio. Så hvordan kan det være andet end et KD-tweet?,” skriver hun.

 

placeholder

 

Klokken 18:33 sletter Stig Grenov sit tweet.

 

placeholder

 

Forinden tweetet med badebilledet af Pernille Vermund tweetede Stig Grenov samme tekst, men med et badebillede af statsminister Mette Frederiksen. På billedet ses Mette Frederiksen angiveligt helt nøgen, men med store dele af kroppen dækket af en stor, rød-hvid badebold.

Stig Grenov modtog omgående kritik for at bruge et billede fra 1998 af 20-årige Mette Frederiksen. Derfor slettede han billedet af Mette Frederiksen og lavede et nyt tweet med samme tekst, men denne gang med badebilledet af Pernille Vermund. Som Stig Grenov nu altså også har slettet.

 

Opdateret med oplysningen om, at Stig Grenov oprindeligt anvendte et badebillede af Mette Frederiksen fra hendes pure ungdom

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Nej nej, kvinder kunne da ALDRIG finde på at flirte for at opnå en fordel. Det kunne disse små uskyldige væsener ikke finde på.

Jeg synes også, at KDs nye forkvinde er sexet, ikke mindst når hun tier stille i forsamlinger..