Flere indvandrere kommer i arbejde

"Godt for dansk økonomi, bedre for integrationen, og bedst for børnene, der ser far og mor gå på arbejde", lyder det fra udlændinge- og integrationsministeren
De seneste år er en større andel af indvandrere fra Syrien, Tyrkiet og Irak kommet i arbejde, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

For syriske indvandrere i alderen 25 til 64 år er den såkaldte beskæftigelsesfrekvens steget fra 12,2 procent i 2015 til 43,2 procent i 2019.

Stigningen kommer efter et fald i de syriske indvandreres beskæftigelsesfrekvens fra 29,1 procent til 12,2 procent i perioden 2010 til 2015. Det skal ses i relation til, at der i den periode kom mange syriske flygtninge til Danmark.

Den efterfølgende stigning skal ses i lyset af, at beskæftigelsen blandt flygtninge er påvirket af, hvor lang tid de har opholdt sig i Danmark, og hvor mange der kommer til landet.

Og det glæder udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

"Flere indvandere i arbejde. Godt for dansk økonomi. Bedre for integrationen. Bedst for børnene der ser far og mor gå på arbejde hver morgen," skriver han i et tweet.

placeholder
 

Flere tyrkere og irakere i arbejde

For tyrkiske indvandrere i alderen 25 til 64 år er beskæftigelsesfrekvensen steget fra 53 procent i 2010 til 57,8 procent i 2019.

Beskæftigelsen er generelt lavere blandt irakiske indvandrere. Men også i denne gruppe er beskæftigelsen steget fra 34,5 procent i 2010 til 44,8 procent i 2019.

En del irakiske indvandrere er kommet til Danmark som flygtninge, imens mange tyrkiske indvandrere er kommet til landet på grund af familiesammenføring.

Det er blandt andet i det lys, at forskellen mellem de to indvandrergrupper skal ses.

Højere beskæftigelse hos personer med dansk oprindelse

For personer med dansk oprindelse i alderen 25 til 64 år er beskæftigelsen steget fra 77,3 procent i 2010 til 81 procent i 2019.

Selvom forskellen er blevet indsnævret de seneste år, er beskæftigelsen hos personer med dansk oprindelse i alle årene markant højere end blandt indvandrer fra Syrien, Tyrkiet og Irak, lyder det fra Danmarks Statistik.

Indvandrere fra Syrien, Tyrkiet og Irak udgør de tre største grupper af ikke–vestlige indvandrere i alderen 25 til 64 år i 2019.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Har Socialdemokraterne ændret holdning til at flygtninge skal hjem igen?

Man kan da heller ikke stole på en socialdemokrat!

Næh, det er der jo ikke meget der tyder på. Nu vil Mattias Tesfaye tilmed invitere imamerne med til højbords - af visse årsager som kun han selv drømmer om. Men så går tiden da imens. At han spilder tiden, tror jeg godt, han ved.

Annonce