Annonce

Ny meningsmåling: Socialdemokratiet tilbage på niveauet før mink-skandalen

30,2 procent af vælgerne ville stemme på Socialdemokratiet, hvis der var valg i dag, viser ny meningsmåling.
Trods massiv kritik fra både opposition og politiske kommentatorer, så virker vælgerne upåvirkede af det, som statsminister Mette Frederiksen (S) selv har betegnet som “mink-skandalen”, der i forrige kostede "fødevare med mere"-minister Mogens Jensen (S) jobbet.

I hvert fald så er der fortsat pæn opbakning fra vælgerne til både regeringen og dens støttepartier.

I en ny meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, kan Socialdemokratiet notere en fremgang på 1 procentpoint og partiet får igen over 30 procent af vælgerne. Fremgangen er dog inden for den statistiske usikkerhed på 2,8 procent.

Det er den samlede fremgang for partiet til gengæld ikke. Socialdemokratiet står til at få 4,3 procentpoint flere stemmer i forhold til valget sidste år og vil betyde et plus på syv mandater.

Også De Radikale ligner et parti, der er ved at komme sig over chokket med sidste måneds pludselige lederskifte. De radikale der for en måned siden stod til en halvering af mandaterne står i denne uge til 7,0 procent af stemmerne, hvilket er 1,6 procentpoint under valgresultatet. Et tab på tre mandater.

Venstre tilbage under 20 procent

Omvendt kan Venstre, der har ført an i kritikken mod regeringens beslutning om at slå minkene ned, notere sig tilbagegang.

Venstre står i denne uge til 19,7 procent af stemmerne, hvilket er 0,6 procentpoint mindre end i sidste uges måling. Det svarer til et tab på syv mandater i forhold til valget for snart halvandet år siden.

Hvad Venstre taber, samler Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti op. Nye Borgerlige står i denne uge til 6,0 procent og Dansk Folkeparti til 5,7 - en forbedring på godt et halvt procentpoint for begge partier.

Særligt et parti udviser en særdeles stabil formkurve. Det er de konservative der for tredje uge i træk står på 9,1 procent af stemmerne og en fremgang på fire mandater.

Kristendemokraterne, der i tre uger har været over spærregrænsen, står i denne uge til 1,8 procent og dermed er drømmen om at komme tilbage til Folketinget rykket lidt længere væk.

Rød blok øger føring

Der skal som bekendt 90 mandater til at danne en regering, og ser man på mandatfordelingen, så står rød blok i denne uge til 97 mandater, mens blå blok står til 78 mandater.

Det er en forbedring på tre mandater i “de røde” favor i forhold til sidste uges måling. Det skyldes dels, at der er flyttet stemmer fra blå blok til rød blok og dels stemmespild i blå blok på grund af Kristendemokraterne.

Voxmeters meningsmålinger baserer sig på telefoninterview med 1.043 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,8 procentpoint.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kommentar:

Ser man på meningsmålingerne for Regeringen, så ligger de stabilt, og man må jo også sige, at Regeringen har håndteret Covid 19 krisen godt...

Til gengæld er Mink-Sagen faldet helt ved siden af det, man kan kalde normalen, fejl på fejl, så man tænker om Regeringen fortsat kan beholde de positive meningsmålinger, for nu er ordene fra Statsminister Mette Frederiksen pludselig blevet et spørgsmål om, hvordan vi borgere skal forstå dem, kønt er det ikke...

Oppositionen og især Venstre faldet i meningsmålingen, og lur mig, om ikke det er tale-måden fra Venstre, som borgerne ikke gider høre på længere, efter min mening, lyder det som et Lemmingekor, hvor alt er planlagt, det lyder nærmest som en grammafon-plade der kører i samme rille konstant, ingen gider slå til pickuppen så lyden får et positivt tiltag...

Samtidigt skal Regeringen ikke lave flere fejl, for så falder hammeren, er mit gæt, grænsen for tålmodighed over for Regeringen er tyndslidt..

God Aften,
Erling Drews

Ja heldigt har det ikke været, men hørte til morgen ekspert i jura tale om nødret, god tro, at der var lovhjemmel. Og hurtig reaktion da man blev bekendt med det. Der er mange forskellige meninger og udsagn fra klogeåger. Der skal bare rettes op på det hurtigst muligt og fornuftig kompensation m.m. klares til de der har lidt tab.

At det var der ikke, ups

Helle nødret!
Er det ligesom nødløgn?
Det bliver mere og mere pinligt for jer Metteister;-)

Er i fuldstændig ligeglad med fakta?

Ja Thomas, vi er næste, men også kun næsten, lige så utroværdige som dig... gider du ikke at finde en mudderpøl od grave dig ned i... Du er altså for dum, uanset hvad du kalder dig !!!

Vi Metteister er ikke ligeglade med fakta, men ligeglade med dit sludder J.P.N.

Hvad er sludder

Hvad er sludder

Dét er IKKE første gang at en regering bryder Grundloven (hvis den altså blev brudt i mink-sagen) seneste beviste eksempel er skatteminister Kristian Jensen, der fik en "kæmpenæse", men blev siddende i 2009 da "Skatteminister Kristian Jensen (V) erkender at have brudt Grundloven med sin håndtering af hjælpepakken til erhvervslivet i feburar 2009. Folketingets Udvalg for forretningsorden udtrykker stærk kritik af ministeren". Han blev siddende, hans chef blev siddende og livet gik videre. Håber alle "ikke-metteister" husker dette.

Alt er godt.

Hvis der bliver en kommisionsundersøgelse omkring
statsministerens rolle i aflivningen af alle mink.
Vil jeg gerne se den landsretsdommer, som vil gå op
imod det udsagn som man kan læse i den NOTITS som
er udsendt fra Justitsministeriet 18 november, samme dag
som redegørelsen blev fremlagt, og som Justitsministeren
læste op fra Folketingets talerstol ved spørgsmål til
Statsministeren, det 6 siders NOTITS var ikke underskrevet
af Justitsministeren, det antyder at det er Justitsministeriets
signal til Folketinget, at det er helt klart Justitsministeriets
vurdering som det giver udtryk for.
Justitsministeriets jurister er og bør være landets skarpeste
jurister, omkring tolkning af arbejdet i og omkring folketinget.

Arne du mener måske dommerstanden er i lommen på Socialdemokraterne?

Jens Peder Nielsen
Hvor er dine udtalelser dog begavede! men hvad med at uddybe dem en anelse mere.
venligt godaften Mette Koch

Mette du forstod simpelthen ikke at det var et spørgsmål?

Hør nu lige her Thomas, Jens Peder eller hvad du nu kalder dig... holder du kun Netavisen Pio for at dumme dig, så modtag endnu engang mit råd om at finde en fysisk mudderpøl, i stedet for at nedgøre det eneste demokratiske vi har i Danmark... dine dumme bemærkninger er alligevel ikke værd at besvare...Du skal stadig være glad for at der ikke findes en lov mod dumhed i Danmark...

Henrik taler du altid med så begavet ordspil(d)

Jens Peder Nielsen. Hvis vi antager, at det bliver en
Kommisionsundersøgelse, så bliver der vel udpeget en
Landsretsdommer, til at stå i spidsen for en sådan
undersøgelse, og så forventer jeg som en forudsætning,
at han vil gennemgå alle de papirer som ligger til
grundlag for sagen, derfor må redegørelsen af 18 november
være en sådan del, og ligeledes Justitsministeriets NOTITS
af 18 november. Er dit spørgsmål besvaret ude, at jeg har
beskyldt dig for, at have stillet et fuldstændig tåbelig
spørgsmål, omkring dommerstandens hæderlighed.

Mange er blevet sat i bur i de seneste måneder. Og andre er smidt af buret med alvorlige personlige følger. Pandemier tager sine ofre. Reelle pandemier som politiske ideologiske pandemier. Smittereservoirer skabes over tid, når vi ikke i tide tager os i agt for dem. Pludseligt spreder viruset sig og partier bliver halveret fra den ene dag til den anden. DF prøvede det. Thunbergepidemien.. De radikale prøvede det. Sexisme-epidemien. Minkavlerne. Closter 5 epidemien. Amerikanerne? Trump-epidemien. Svenskerne. Tegnell- epidemien. COVID-19 pandemien trækker en række lokale epidemier med sig afhængig af lokale smittereservoirer, der er knyttet til lokale forhold. Det gælder om at holde sin sti ren, når pandemier hersker. Når tilliden til systemerne ryger, taber man kampen, såvel politisk som i virkeligheden. Der vil altid begås fejl. Nogle tåler fejl. Andre kan leve med fejl. Men nogle fejl er katastrofale. Som når vanvidsbilister sætter sig bag rettet. Det interessante er hvordan de bedømmes for deres handlinger?!? Man kører aldrig over for rødt, tordnede Jacob Ellemann. Aldrig som i aldrig, påpegede han. Danskernes livserfaringer rækker noget længere... Personligt listede jeg over for rødt midt om natten. Vandet var gået og fødselen accelererende og fødeafdelingen 10 kilometer borte. Livserfaringer hedder det kære Ellemann. Din spindoktor sov i timen. Vi nåede rettidigt frem. Måske er det derfor at danskerne stadig støtter de røde under pandemien. Minkskandalen ser ikke godt ud. Barnet døde. Og forældrene sidder skuffede tilbage. Men næste gang vil de kæmpe røven ud af bukserne igen. Livet er farligt! Og det er pandemien også i Sverige, England, Tyskland, Belgien, Frankrig og Italien. Og USA. Demokratiernes helteland. Make America great again. Nej, Make Denmark small again. I de små samfund trives tilliden. Langt væk fra storbyerne og København. Tænk at nordjyderne stadig støtter Mette Frederiksen. Nu mangler vi blot at få Vestegnen og de unge i storbyerne med. Væk med festreservoirerne. Blot spørg Morten og Frank. Spar nytårsfyrværkeriet i 2020 og giv pengene til de forhenværende minkavlere. Det ville klæde danskerne blå som røde. Spar champagnen nytårsaften og giv det til kvinder ramt af sexisme. Kender du ikke nogen så ring til de radikale. Pandemier bekæmpes ved at vi står sammen. Dyrene ude som inde vil glæde sig over et nytår uden fyrværkeri. CO2 ville reduceres og Greta Thunberg i Sverige ville have lidt at glædes over i folkehjemmet, der har mistet forfærdeligt mange gamle under svenskernes håndtering af pandemien. How dare you, sagde Thunberg om den ældre generation, der havde skabt klimakrisen. Nobody dares anything in Sweden. Og de gamle dør. I Danmark gik det ud over minkene. Fordi vi gjorde for meget. For hurtigt. Det er svært at være budbringer i sit eget land. Fra Kystdirektoratet i Lemvig er grundlaget for de næste katastrofer lagt offentligt frem. Hvem tager affære? Og hvor. Globaliseringen var højt besunget og hadet af få. I dag er verden totalt forandret. Det tog blot et 2020. En Thunberg. En Morten Østergård. En Frank Jensen. I det små vælger vi selv vore egne helte. Nogle kalder det meningsmålinger. Andre burhøns som frie fugle.

Hurra for landets dygtige Statsminister og for regeringen. Og dejligt med de mange der heldigvis kan se at landet og dets borgere behøver den siddende regering.