Annonce

Borgmestre om delvis nedlukning: Kræver noget af alle, men vi skal stå sammen

38 kommuner lukker delvist ned fra onsdag grundet coronasmitte. “Nu skal vi stå sammen og bruge forårets dyder til at komme igennem vinteren,” siger borgmester
Store dele af Danmark bliver lukket delvist ned fra onsdag på grund af coronasmitte.

Nedlukningen vil gælde i 38 kommuner, som tæller blandt andet København, Aarhus, Odense og en lang række kommuner i hovedstaden og på Sjælland.

I Odense, hvor coronasmitten på få uger er mere end fordoblet, er det nu, at odenseanerne skal bremse smitten, inden den breder sig yderligere, lyder det fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

“Nu skal vi stå sammen og bruge forårets dyder til at komme igennem vinteren. Vi er alle sammen ved at få nok – mere end nok. Men vi skal passe på hinanden. Ikke mindst vores ældre, vores syge og mest udsatte borgere. Dem skal vi huske på. Dem skal vi tage ansvar for,” skriver han på Facebook og fortsætter:

Det handler om det mest værdifulde vi har: menneskeliv

“Restriktionerne skaber frustrationer, og jeg forstår dem alle. Men der er ingen vej udenom, når vi kæmper mod coronavirussen. Vi er nødt til at stå sammen hver for sig, indtil vaccinerne kan hjælpe os. Jeg håber, at alle vil tage det ekstra ansvar, som er nødvendigt. Det handler om det mest værdifulde vi har: menneskeliv.” 

placeholder
 

Brug for borgernes indsats

Også i Helsingør gør man fra kommunens side - ifølge borgmesteren - alt, hvad man kan og må for at bremse smitten, men der er brug for en indsats fra borgernes side også.  

“Lad os gøre alt, hvad vi kan for at bremse smitten. Fra kommunens side gør vi alt, hvad vi kan og må,” skriver borgmester Benedikte Kiær (C) på Facebook og tilføjer: 

Der er ingen tvivl om, at den kommende tid bliver særlig hård

“Der er ingen tvivl om, at den kommende tid bliver særlig hård for vores lokale erhvervsliv, som i den grad havde set frem til en december, hvor de kunne indhente noget af det tabte. Brug derfor endelig de takeaway-muligheder, vores lokale restauranter og caféer disker op med. Og gør, hvad du kan for at foretage din julehandel lokalt. Så kan vi håbe, at de butikker, caféer og restauranter, vi holder så meget af, også er der i det nye år.”

placeholder
 

Behov for at stå sammen

Det bliver en svær december for alle borgerne i Herlev. Og det kommer til at kræve noget af hver eneste borger i kommunen, når smittetallene skal trykkes i bund, lyder det fra borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

“De nye restriktioner vil få betydning for os alle. Børnefamilier kommer under pres. Lokale virksomheder kommer under pres. Og vores fællesskaber kommer under pres. Formålet er at få smittetrykket ned, så vi får bremset udviklingen mod flere syge, også blandt vores mest sårbare på plejecentre og boinstitutioner. Det skal vi gøre sammen,” skriver han på Facebook og fortsætter:

Vi skal lykkes, og vi skal gøre det sammen

“Rammerne for vores hverdag bliver nu yderligere begrænset, men det er fortsat vores adfærd, der afgør, om vi lykkes. Vi skal hver især begrænse antallet af vores sociale kontakter og tage de nødvendige hensyn til hinanden. Vi skal lykkes, og vi skal gøre det sammen.”

placeholder

Kommer til at kræve noget af alle

De nye og skrappe restriktioner kommer til at kræve noget af hver og en i Dragør Kommune, lyder det fra borgmesteren i den lille kommune på Amagers sydspids.

“Jeg ved, det vil kræve rigtigt meget af vores lærere, elever og også forældre. Men jeg er fortrøstningsfuld over, at det for langt de fleste fungerede i foråret, og vi derfor nok også kan få det til at fungere nu. Det vil ramme lokale virksomheder rigtig hårdt,” skriver borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) på Facebook og tilføjer:

Lad os sammen gøre, hvad vi kan for at komme igennem denne tid

“Vi må erkende, at rammerne for vores hverdag og især julemåned bliver markant anderledes i år. Men lad os sammen gøre, hvad vi kan for at komme igennem denne tid med mindst mulig smittetal. Og så ser vi frem til, at der om kort tid er en vaccine.”

placeholder
 

Restriktioner i de 38 kommuner:

  • Skoleelever fra 5. klasse og opefter sendes hjem.

  • Restauranter og andre serveringssteder lukkes. Take-away vil fortsat være tilladt.

  • Idræts- og foreningsliv lukkes ned. Professionel idræt er undtaget.

  • Kulturinstitutioner, teatre, spillesteder, museer, biografer og biblioteker skal lukke deres arealer indendørs.

  • Offentlige arbejdsgivere opfordres til at hjemsende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner. Private arbejdsgivere opfordres også "kraftigt" til at hjemsende medarbejdere, hvis det er muligt.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet