Annonce

Flertal vil undersøge dødsfald på plejehjem

I sidste uge var der 106 corona-relaterede dødsfald på landets plejehjem. “Det er et kæmpe problem,” mener et flertal, som vil undersøge, hvad der er gået galt
Anstrengelserne for at passe på beboerne på landets plejehjem har ikke været succesfulde.

Corona-smitten har nemlig i stor grad indfundet sig på plejehjemmene, hvor den i løbet af den sidste halvanden måned har kostet over 400 mennesker livet.

Det skriver Berlingske.

Derfor kræver et flertal af Folketingets partier nu en uvildig undersøgelse af corona-indsatsen på plejehjemmene.

Undersøgelsen skal blandt andet finde ud af, hvorfor der har været så mange dødsfald blandt de i alt cirka 40.000 beboere, der alle har haft behov for omfattende beskyttelse mod corona-smitten.

“De allermest sårbare borgere, vi har, bor på plejehjemmene. Alligevel er smitten kommet ind, og det er et kæmpe problem. Smitteopsporingen har ikke været i stand til at give et svar på, hvordan smitten er kommet er ind, hvilket også er frustrerende,” siger Kirsten Normann Andersen, der er sundhedsordfører for SF, til Berlingske og fortsætter:

“Derfor kan der blive brug for lave en undersøgelse af, hvordan det er gået til, at man ikke har kunnet passe bedre på beboerne.”

Hvordan det er gået til, at man ikke har kunnet passe bedre på beboerne

Har allerede krævet uvildig undersøgelse

I forvejen har Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten krævet en uvildig undersøgelse, efter at der de sidste måneder har været registreret et meget højt antal corona-relaterede dødsfald blandt plejehjemsbeboerne, der også udgør en stor og stigende andel af det samlede antal dødsfald under corona-epidemien.

Ifølge de sidste tal tirsdag fra Statens Serum Institut var der i uge 2 106 dødsfald blandt plejehjemsbeboere, hvilket er det største antal under hele epidemien.

Det samlede antal corona-dødsfald på plejehjemmene nåede dermed op på 719 ud af cirka 1.600 i alt på det tidspunkt.

Alene i ugerne i december og januar var der 427 dødsfald på plejehjemmene.

Ifølge Berlingske har det ikke været muligt at få en kommentar fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vedrørende kritikken af indsatsen på plejehjemmene og ønsket om en uvildig undersøgelse.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet