Annonce

Ellemann sætter Støjberg stolen for døren

Venstres har valgt ny næstformand, men Inger Støjberg har stadig ikke valgt, om hun bliver eller går
Hvis flere ugers tilbagegang for Venstre i meningsmålingerne nu synes at være stoppet, så venter partiets – måske – endelig opgør med Inger Støjberg stadig forude.

Således har Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, ikke bare oplyst, at folketingsgruppen i denne uge tager stilling til, om Inger Støjberg kan fortsætte som partiets retsordfører.

Efter Venstres landsmøde søndag, hvor Støjberg tegnede uenighederne i Venstre hårdt op, gør Jakob Ellemann-Jensen det klart, at den nu tidligere næstformand for partiets skyld snart må fortælle, om hun bliver – eller går.

Der må komme et svar

“Nu synes jeg efterhånden, der må komme et svar,” lød det fra Jakob Ellemann-Jensen på et kort, uformelt pressemøde efter landsmødet.

”Nu tror jeg, mediemæssigt at den har fået, hvad den kan trække."

"BRAG af en tale"

Opfordringen kommer, efter at Inger Støjberg søndag i sin afskedstale på det ekstraordinære og virtuelle landsmøde på Håndværkervej i Roskilde leverede, hvad Venstres tidligere pressechef, politisk kommentator Søs Marie Serup, kalder et ”BRAG af en tale."

placeholder

”Jeg er helt ind i knoglerne Venstre-mand af den gammeldags slags,” understregede Inger Støjberg i afskedstalen og lader forstå, at hendes politiske skelet er et andet end Jakob Ellemann-Jensens.

”Venstre skal levere en klar, troværdig og stram udlændingepolitik,” skriver Inger Støjberg i dag på Facebook.

Skal man bære i hjertet

”Det kræver, at vi også tør sige og ikke mindst gøre de ting, som er rigtige, men kontroversielle. Ikke kun i ord, men også i handling. Det kræver, at vi ikke viger tilbage, fordi venstrefløjen og alle dem med de korrekte holdninger hidser sig op. Det går ikke, at vi så meget som ét sekund glemmer, at vi står midt i en værdikamp hver eneste dag. En stram udlændingepolitik skal man bære i hjertet. Venstre skal kæmpe for et Danmark i balance.”

Danmark knækker

Ifølge den tidligere næstformand er Danmark ved at knække. Ja, Inger Støjberg kan ligefrem mærke, hvordan ”forbindelseslinjerne til Christiansborg og København bliver svagere og svagere.”

”For os, der bor uden for de store byer, kan man næsten fysisk fornemme, hvordan forskellene vokser. Vi må aldrig glemme lastvognsmekanikeren i Holstebro og dem der går i gummistøvler, sikkerhedssko og Kansas. Det er trods alt sådan, at produktions-Danmark i høj grad er den del af Danmark, hvor værdierne skabes og pengene tjenes.

"Venstre skal stille sig i spidsen for et bredt borgerligt samarbejde. Det kræver, at vi etablerer et nært, tillidsfuldt og respektfuld forhold til de partier, som skal lægge deres mandater til vores statsministerkandidat. Både på det personlige og det politiske plan.”

Hvilket ikke mindst Inger Støjberg selv har stået for: Altså et nært forhold til ikke mindst Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, der til gengæld har stillet spørgsmål ved Jakob Ellemann-Jensens fremtid som blå bloks statsministerkandidat.

Vi stoler på dem

”Vi er forskellige partier, og vi skal ikke være enige om alt - men det er en forudsætning, at vi stoler på dem, og de ikke mindst stoler på os,” skriver Inger Støjberg.

”Ellers er Venstres tid som det naturlige statsministerparti i det borgerlige Danmark forbi.”

placeholder

Ellemann: Sænk skatterne

Selv mener Jakob Ellemann-Jensen, at næstformandsskiftet markerer “en ny start” for Venstre.

Den nye næstformand, formanden for Region Syddanmark og for regionernes interesse-og arbejdsgiverorganisation, Danske Regioner, Stephanie Lose, får nemlig ikke sin daglige gang på Christiansborg, ligesom det er målet, at hun i første omgang skal arbejde på at restaurere partiet indefra. Alt det, som Inger Støjberg ikke har været - eller været optaget af.

”Min energi skal lægges på de indre linjer og på at bidrage til at udvikle vores organisation og vores politik,” sagde Stephanie Lose i sin landsmødetale.

Ifølge Jakob Ellemann-Jensen skal Danmark være verdens bedste land at starte og drive virksomhed i.

”Det er Venstres målsætning,” skriver Venstres formand på Facebook:

”Om du er landmand, selvstændig håndværker eller iværksætter, så skal du have de bedste muligheder for at lykkes. Når jeg rejser i udlandet, bliver jeg altid stolt, når jeg støder på danske virksomheder. Når øllet på restauranten langt væk hjemmefra er Carlsbergs. Når Mærsk-containere i massevis sejler ind i verdens største havne. Når LEGO-butikken ligger side om side med de udenlandske mastodonter på verdens dyreste adresser. Nu skal vi skabe store danske virksomheder igen, men det kræver, at vi bliver verdens bedste land at starte og drive virksomhed i.”

Løsningen er at sænke skatterne, samt adgangen til talent, kapital og forskning i verdensklasse. Så iværksættere med andre ord kan vokse sig store med hovedkvarter her i Danmark i stedet for at skulle rejse væk, forklarer Jakob Ellemann-Jensen:

Det går ikke

”I dag flytter for mange store virksomheder nemlig til udlandet og tager tusindvis af arbejdspladser med, fordi det ikke kan svare sig at blive herhjemme. Det går ikke."

placeholder

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet