Annonce

Lose siger goddag, Rohde siger farvel og gangbang-politikeren tiltalt på ny

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til Netavisen Pios lille nyhedsoverblik Aktuelt, som alle ugens hverdage bringer dig det seneste og mest interessante i dansk og international politik.


Jens Rohde bliver løsgænger

Folketingsmedlem Jens Rohde har meldt sig ud af Det Radikale Venstre og bliver løsgænger.

Med Jens Rohdes udmeldelse er folketinget oppe på ni partiskifter, inklusiv to tidligere partiformænd, siden folketingsvalget.

Det oplyser han mandag på sin Facebook-profil.

Ifølge det opslag på Facebook forlader han partiet, fordi partiet ikke længere i tilstrækkelig grad søger indflydelse. Han mener, at partiet stadig er i "aktivistisk valgkamp".

50-årige Jens Rohde har tidligere været valgt til folketinget og Europa-Parlamentet for Venstre. Han skiftede fra Venstre i december 2015 - dengang i protest mod partiets udlændingepolitik.

Partiformand Sofie Carsten Nielsen beklager Rohdes exit:

"Jeg er ærgerlig over, at Jens ikke føler sig hjemme i vores parti. For vi har og skal altid have plads til stor forskellighed," skriver hun på Facebook.

placeholder


Lose vinder næstformandspost

Venstre valgte søndag Stephanie Lose, som ny næstformand. Hun afløser Inger Støjberg, der valgte at træde tilbage som næstformand 29. december efter længere tids samarbejdsvanskeligheder med partiformand Jakob Ellemann-Jensen.

Dermed får Venstre en næstformand, som vil gøre sit for at holde sig så meget i baggrunden som muligt og fokusere på organisatoriske opgaver i partiet. Mere som man kender næstformandsrollen i andre partier.

Stephanie Lose, 37, er formand for regionsrådet i Region Syddanmark og formand for Dansk Regioner. Hun er uddannet økonom og har arbejdet som bl.a. handelsskolelærer.


Gangbang-politikeren er tilbage

Byrådsmedlemmet Per Zeidler for Syddjurs blev landskendt, da han blev afsløret i at arrangere sexfester med prostituerede.

Gangbang-politikeren blev han kaldt.

"Den 16. maj 2019 blev den tidligere kommunalpolitiker Per Zeidler og en anden mand ved Retten i Randers idømt seks måneders betinget fængsel for rufferi.

Men dommen afskrækkede tilsyneladende ikke Per Zeidler. Godt en uge efter at dommen faldt i Randers, arrangerede han ifølge anklagemyndigheden et nyt gangbang, hvor to kvinder havde sex med flere mænd mod betaling," skriver Ekstra Bladet.

Læs hele historien her.

 

Runder 2000 coronadøde

Selv om smittetallet fortsat er faldende, så rundede Danmark i dag et trist, symbolsk hjørne, nemlig 2.000 mennesker, der er døde med corona.

Det oplyser sundhedsmyndighederne.

Der gik mere end ni måneder fra den første dansker døde med coronavirus til dødsfald nummer 1.000. Der gik mindre end fem uger fra nummer 1.000 til nummer 2.000.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet