Annonce

Jens Rohde forlader De Radikale: Flirter nu med Løkke

Jens Rohde har sagt farvel til De Radikale og er nu løsgænger, men kan være på vej til Løkkes nye netværk
Jens Rohde tog mandag afsked med De Radikale. Det har sat gang i gisningerne om, hvad fremtiden byder på for den tidligere Venstre-mand og nu også tidligere radikale.

Han forlader efter eget udsagn De Radikale, fordi balancen mellem helhedssyn og pragmatisme på midten i dansk politik ikke længere er tilstede i partiet.

“Det er som om, man stadig bevæger sig i aktivistisk valgkamp. Det gør opgaven med at placere sig i midten vanskelig. Man kan ikke både være aktivist og have det som selvstændig målsætning at lave brede forlig,” skriver Jens Rohde på Facebook.

Det gør opgaven med at placere sig i midten vanskelig

placeholder
 

Rohde: Jeg befrier mig selv

Jens Rohde har det svært med de konstante radikale trusler om at vælte regeringen og den aktivistiske frem for midtersøgende ageren i udlændinge-, klima- og MeToo-debatten.

“Jeg kan ikke se mig selv i det. Jeg kan hverken se mig selv i en aktivistisk Greta Thunberg eller i bønnemøder a la Ulla Hauton (Gotfred Appels kone). Det er ganske enkelt en fysisk overvindelse for mig at deltage i den slags,” skriver han. Gotfred Appel var leder af den gruppe marxister, som Blekingebanden udsprang af.

Jens Rohde fortsætter:

“Derfor befrier jeg mig selv i dag. Og jeg befrier Radikale Venstre, der gerne vil den aktivistiske klimaaktivistiske og identitetspolitiske vej.”

Derfor befrier jeg mig selv i dag

Deler Løkkes analyse

Jens Rohdes formulering med, at han befrier sig selv er næsten den samme formulering, som tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) brugte i sin bog “Befrielsens øjeblik”, hvor han sadlede om fra at satse på blå blok til en regering over midten.

Og Jens Rohde taler - ligesom Lars Løkke - for en mere ‘midtersøgende’ kurs.

Adspurgt om, hvorvidt han skal være med i Løkkes nye netværk, lyder svaret:

"Jeg ved jo slet ikke, hvad Lars Løkkes projekt går ud på. Jeg deler Lars Løkkes analyse af, at der er behov for, at nogen trækker dansk politik ind på midten,” siger Jens Rohde i TV 2 News mandag ifølge Altinget.

Jeg deler Lars Løkkes analyse

Samtidig tyder intet i hvert fald på, at han skulle være på vej tilbage til Venstre.

“Det er velkendt, at jeg i sin tid forlod Venstre, fordi udlændingestramninger og EU-skepsis blev et mål i sig selv, fordi Dansk Folkeparti blev definerende for partiet. Under Støjbergs regime forvekslede man efter min opfattelse mål og midler. Og målet kom til at hellige midlet, hvilket aldrig må forekomme i et demokrati,” lyder det fra Jens Rohde.

“Ærgerlig over, at Jens ikke føler sig hjemme”

De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, “er ærgerlig over, at Jens ikke føler sig hjemme i vores parti”.

Det skriver hun på Facebook og fortsætter:

For vi har og skal altid have plads til stor forskellighed

“For vi har og skal altid have plads til stor forskellighed. Og stor uenighed. Meninger og ideer skal mødes og brydes, hvis vi skal skabe reel forandring.”

Sofie Carsten Nielsen slår dog samtidig fast, at partiet holder fast i de “høje grønne ambitioner” og de “stærke værdier”.

placeholder

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvem vil de to herrer arbejde sammen med på midten, der er kun regeringen, og de vil ikke de to herrer, og venstre heller ikke.

Lars Løkkes såkaldte midtsøgende politik oprandt præcis den dag da han blev klar over at han ikke kunne blive statsminister igen. Han er en stakkel.