PET optrevler terrorsag

Der er "mørke kræfter, der vil Danmark det ondt," lyder det fra statsministeren om ny dansk terrorsag
Ingredienser til at lave bomber, tændsnore, en jagtriffel med kikkertsigte og pumpguns.

Det er nogle af ting, som politiet de seneste dage har fundet i forbindelse med ransagninger og afholdelser i en ny terrorsag.

”Den store aktion var baseret på en mistanke om, at flere personer på Sjælland har planlagt og forberedt et terrorangreb i Danmark eller Tyskland,” oplyste politidirektør ved Midt- og Vestsjællands Politi, Lene Sørensen, fredag på et pressemøde sammen med operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET) Flemming Drejer

Flag fra IS

Ifølge politiet er de anholdte mistænkt for at planlægge - eller medvirke til at planlægge - et terrorangreb i Danmark eller Tyskland. Der er også blev fundet et flag fra Islamisk Stat (IS).

Kan være inspireret af militant islamisme

”Det bekræfter os i, at de her mennesker kan være inspireret af militant islamisme,” sagde Flemming Drejer.  

”Det er desværre det billede, vi ser, og det er derfor, at terrortruslen i Danmark er alvorlig.”

Usamlet

I alt er 14 personer blevet anholdt i sagskomplekset, hvor de 13 er varetægtsfængslet i Danmark (otte mænd og fem kvinder).

Syv af de anholdte er sigtet efter straffelovens paragraf 114, styk 1, som i daglig tale kaldes terrorparagraffen

Komponenterne til en bombe var dog endnu ikke "blandet sammen", så ifølge PET var et terror-angreb næppe nært forestående. Efterretningstjenesten ved endnu ikke, om målet var i Danmark eller Tyskland.

Mette F.

Statsminister Mette Frederiksen (S) understreger, at der er "mørke kræfter, der vil Danmark det ondt."

"Mørke kræfter skal tages meget alvorligt," skriver statsministern på Facebook.

"Men de skal ikke vinde. Vi skal stå sammen mod terrorisme og sammen passe på Danmark!"

placeholder

”Sagen viser desværre, at terrortruslen mod Danmark fortsat er alvorlig,” konstaterer justitsminister Nick Hækkerup (S) på Twitter.

De passer på os

”Men vi har et dygtigt og årvågent politi, der har vist, at de passer på os.”

placeholder

Skakklub

Politiet og PET vil ikke oplyse om nationaliteten af de personer, der er blevet varetægtsfængslet i Danmark, eller hvordan dansk politi blev opmærksom på sagen.

Men Dansk Folkepartis udenrigsodfører, Søren Espersen, tør godt komme med et bud.

”Syv personer fængslet for at planlægge terror,” skriver Søren Espersen på Twitter om de først anholdte i sagen.

”Mon de var buddhister ? Eller hinduer? Eller jøder? Eller Jehovas Vidner? Eller Indre Mission???”

Hvortil De Konservatives finansordfører, Rasmus Jarlov, bemærker, at ”Revisorforeningen og den lokale skakklub” nok også er uden for mistanke.

placeholder

Tysk forbindelse

Sagen kører for såkaldt dobbeltlukkede døre ved de danske domstole, hvilket vil sige, at offentligheden ikke må være til stede i retslokalet og heller ikke får de konkrete sigtelser at vide.

Fra anklagemyndigheden i den tyske by Naumburg ved man dog, at en domstol lørdag den 6. januar udstedte en arrestordre på tre mænd af syrisk afstamning i alderen 33, 36 og 40 år. Den ene er anholdt i Tyskland, og de to andre er anholdt i Danmark.

Derudover skriver det tyske medie Der Spiegel, at man under anholdelserne i Tyskland blandt andet fandt flag fra IS samt en udgave af koranen, hvor sektioner omkring "vantro" var fremhævet.

Nogle af informationerne i sagen skulle være kommet fra en polsk leverandør af kemikalier, som har tippet det tyske forbundspoliti om en ordre på fem kilo svovl og fem kilo aluminiumpulver bestilt af en person i Danmark. Ingredienserne kan bruges til at lave sprængstof.

Opdateret klokken 16:20 med kommentar fra Mette Frederiksen.

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Både Espersen og Jarlov var jo store tilhængere af intervention i Syrien, så mon ikke det er nogle af deres allierede fra den amerikansk støtteden "befrielseshær" (læs: Al-Quaeda) som står bag?

Hvis man googler Apotekerhaven finder man, at det er en splinterny, topmoderne boligforening i hjertet af Holbæk med kunstig lav husleje, mod at kommunen har 100 procent anvisningsret over de gode borgere, der ellers har været skrevet op hos Lejerbo i 20 år. Terrorister i Syrien kan springe ventelisten over, og flytte ind i hjertet af Holbæk direkte fra Islamisk Stat i Syrien, så at sige. Hvor er det trist at den almennyttige boligbevægelse i Danmark er blevet fuldstændig smadret på denne måde, sådan at reelle danske lønmodtagere, børnefamilier og studerende overlades til "danskerghettoerne" i form af de historisk dyre ejerlejligheder med livslang gæld og renter, eller de private udlejere, hvor huslejen er 3-4 gange så høj. Det er nogle dyre terrorister, vi har importeret.

Annonce