Annonce

Ishøj-borgmester melder sig ud af Socialdemokratiet

Har i stedet startet Ishøjlisten - 1. viceborgmester og gruppeformand følger med over i det nye lokale parti
Borgmester i Ishøj Kommune, Ole Bjørstorp, har meldt sig ud af Socialdemokratiet.

Han starter et nyt parti, Ishøjlisten. Med sig tager han også 1. viceborgmester Sengül Deniz og gruppeformand Johanne Stark.

Ole Bjørstrup skifter parti mindre end et år til kommunalvalget

Ole Bjørstrup skifter parti mindre end et år til kommunalvalget. Udmeldelsen af Socialdemokratiet ber kulminationen på flere års lokale konflikter.

Formand for Ungerådet i Ishøj Kommune, Milishia Moradi, og bestyrelsesmedlem Steen Skovhus er også medstiftere af Ishøjlisten.

Det skriver stifterne af Ishøjlisten i en pressemeddelelse.

Flere års personlige konflikter

Udmeldelserne fra Socialdemokratiet sker ifølge stifterne efter flere års personlige konflikter i Socialdemokratiets byrådsgruppe. Der har været foretaget flere mæglingsforsøg, men altså forgæves.

Borgmester Ole Bjørstorp blev i november 2020 ved et kampvalg vraget som borgmesterkandidat til det kommende kommunalvalg til fordel for Merete Amdisen. Efterfølgende bakkede Ole Bjørstorp dog op om den nye spidskandidat, og erklærede at han ville forsætte i Socialdemokratiet.

S-borgmester i Ishøj siden 2001

Ole Bjørstrup har været socialdemokratisk medlem af byrådet i Ishøj siden 1982, og S-borgmester i Ishøj siden 2001.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe bliver med stiftelsen af Ishøjlisten reduceret fra 11 medlemmer til otte. Det betyder samtidig, at Socialdemokratiet ikke længere sidder på flertaletl i byrådet, der tæller 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Sølle pjok.

Ja, hvor er det sørgeligt, når de politiske idealer bliver svigtet og skubbet til side af andre interesser!!

Ja, hvor er det sørgeligt, når de politiske idealer bliver svigtet og skubbet til side af andre interesser!!

Socialdemokraterne må være skræmmende tonedøve, når de ikke kan høre råbene om hjælp fra de lokale græsrødder rundt omkring - det vil koste borgmesterposter flere steder - ikke kun på vestegnen - ved det kommende kommunalvalg. Det tog op imod 30 år før S forstod sammenhængen mellem antallet af indvandrere og kvaliteten af den integration, der kunne foregå i de kommunale institutioner, skoler og boligområder - samt det arbejdsmarked - som ikke var rustede til opgaven og var overvældede. Skal det tage flere årtier igen før S forstår alvoren i de større byer - hvor byudviklingen løber af sporet og borgerdemokratiet er en skinmanøvre?
Vi vil have grønne byer med lys og luft - ikke stenørkner - opført af stenrige byudviklere - der selv bor i tryg afstand af de forarmede bymiljøer de skaber. Motorsavene og betonkanonerne taler. Træer, grønne områder og den mangfoldige biologi, menneskelige bykvarterer segner.

Ole Bjørstorp IKKE Bjørstrup

Annonce