Annonce

"EU under overfladen"

Ny podcastserie skal gøre dig klogere på, hvilke centrale emner, der er aktuelle netop nu i EU.
Hvilken rolle skal EU have, når det kommer til platformsøkonomi og et digitalt arbejdsmarked? Hvad skal EU gøre, når lande i unionen åbenlyst bryder med EU’s grundværdier? Og hvordan skal Unionen forholde sig til de store techgiganter? 

Det er en række af de spørgsmål, vi sætter fokus på i vores nye podcastserie: ”EU under overfladen”, hvor vi ikke er bange for at tage de store spørgsmål op til diskussion.

Du kan allerede nu høre første afsnit i podcastserien her

Sammen med en række politikere og eksperter dykker seriens vært chefredaktør hos Netavisen Pio Niels Jespersen ned under overfladen på EU’s aktuelle temaer og dilemmaer.

Podcast-serien er produceret af Netavisen Pio for Socialdemokratiet med støtte fra Europa-Nævnet.

Afsnit 1: Platformsøkonomi og det digitale arbejdsmarked

Du kan allerede nu høre første afsnit i podcastserien, hvor vi sammen med europaparlamentariker Marianne Vind, formand for 3F transport Jan Villadsen og lektor ved arbejdsmarkeds- og organisationsstudier Anna Ilsøe kigger nærmere på platformsarbejde og det digitale arbejdsmarked.

De faste lønmodtagerjob, der har kendetegnet arbejdsmarkedet i de seneste generationer, er i dag udfordret af den digitale teknologi.

Wolt og Happy Helper er eksempler på digitale platforme, hvor man kan sælge sin arbejdskraft til virksomheder.

Den nye arbejdsmarkedsform udfordrer lønmodtagerrettighederne, da arbejderstagerne ikke ansættes, men arbejder som ”selvstændige”, hvilket betyder at de ikke får feriepenge, løn under sygdom eller er dækket af en ulykkes- og ansvarsforsikring.

I det første afsnit af ”EU under overfladen” kigger vi nærmere på, hvilken rolle EU skal have, når det kommer til virksomhederne og deres selvstændige, hvordan fremtiden ser ud for platformsarbejde, og om der måske er noget godt ved industrien.

 Hør, hvad panelet mener her:

placeholder

Mette Skov Myrup er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet