Ekstra Bladets chefredaktør stopper. Det samme gør massageannoncerne

Ekstra Bladets Poul Madsen stopper med øjeblikkelig virkning. Det samme gør avisens omdiskuterede massageannoncer.
Ekstra Bladets chefredaktør siden 2007, Poul Madsen, stopper med at stå i spidsen for formiddagsavisen.

Det oplyser Ekstra Bladet.

Det sker for at få mere tid til familien, men det er ikke et farvel til journalistikken, bedyrer den afgående chefredaktør.

"Det har ikke været en nem beslutning, men som nybagt far står jeg et nyt overraskende sted i mit liv med en helt ny energi. Jeg får nu en unik mulighed for at genopfinde mig selv arbejdsmæssigt, men samtidig får jeg også bedre tid til at være der for min familie," udtaler han i en pressemeddelse og fortsætter:

"Jeg slipper heldigvis ikke Ekstra Bladet helt men fortsætter som skribent. Og I slipper heller ikke for mig i samfundsdebatten. Derudover er mulighederne uendelige."

Poul Madsen erstattes af Pernille Holbøll. Hun har været en del af chefredaktionen på avisen siden årsskiftet 2020. Hun vil fremover udgøre chefredaktionen sammen med Kristoffer Eriksen.

Den 59-årige Poul Madsen overtog posten som chefredaktør på Ekstra Bladet efter Hans Engell. Før det var Poul Madsen chefredaktør på den kortlivede gratisavis 24timer.

Afskaffer udskældte massageannoncer

Som en sidste gerning fra Poul Madsen har Ekstra Bladet besluttet at droppe de såkaldte "massageannoncer", der i praksis er annoncer for prostituerede.

"Tiden er i bevægelse. Og vi er nået det tidspunkt, hvor det efter min mening ikke længere giver mening at bringe dem, siger Poul Madsen om beslutningen.

Massageannoncerne har i mange år været en fast bestanddel af Ekstra Bladet. Det samme har kritikken af dem været, og afskaffelsen af de omstridte annoncer var, ifølge Poul Madsen, det sidste, der manglede i moderniseringen af mediet.

Fik dom for pirat-kampagne

Poul Madsens tid i chefredaktør-stolen har ikke været uden dårlige sager.

I 2016 blev avisen idømt en historisk hård dom for at krænke to danske søfolks privatliv, mens de sad som gidsler i Somalia.

Avisen kørte en lang kampagne på for at få dem frigivet, hvilket, ifølge den ene af de to sømænd, forlængede deres ophold hos piraterne med et halvt år.

Senest har Poul Madsen også været kritiseret for håndteringen af en række metoo-sager og sexistisk kultur på avisen.

En kultur, som Poul Madsen i første omgang nægtede, var et problem, men som han senere selv ville sætte sig i spidsen for at ændre. Den opgave falder nu til Pernille Holbøll.

Ekstra Bladet skriver også, at avisens kommercielle direktør, Claus Rothoff Brix, har ønsket at fratræde.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce