Succestræner vil være politiker

Basketball-træner vil kæmpe for både ældre, erhvervsliv og idræt, hvis han bliver valgt ind i Aarhus Byråd til kommunalvalget i november: “Jeg er andet end en bold med luft i.”
Foto: Bakken Bears
Den 54-årige Bakken Bears-træner, Steffen Wich, vil i byrådet for Socialdemokratiet i Aarhus.
De seneste årtier har Bakken Bears været en af landets mest succesfulde basketball-hold.

Klubben fra Aarhus har vundet stribevis af mesterskaber med træner Steffen Wich på sidelinjen.

Men nu stiller den 54-årige Bakken Bears-træner op til kommunalvalget i november med en ambition om at komme ind i Aarhus Byråd for Socialdemokratiet.

“Det kan godt virke lidt mærkeligt for folk udefra, fordi jeg kommer fra eliteidrættens verden, hvor man tager beslutninger på seks sekunder, men her har jeg været seks måneder om at mærke efter og tage beslutningen, fordi det selvfølgelig er meget grænseoverskridende at stille op,” siger Steffen Wich til Netavisen Pio og tilføjer:

Jeg mener, jeg har noget at bidrage med

“Jeg har arbejdet i tyve år i kommunen i Kulturforvaltningen, så jeg kender Aarhus ind og ud og også magistratsstyret, og jeg har et kæmpe netværk, så jeg har simpelthen besluttet mig for at stille op, fordi jeg mener, jeg har noget at bidrage med.”

Fem mærkesager

Der er især fem kerneemner, som kendetegner og trækker i Steffen Wich: idræt og sundhed, klima, børn, unge og ældre, erhvervslivet og endelig udvikling af Aarhus By.

For eksempel vil han kæmpe for de ældre, der har det rigtig skidt, samt de børn og unge, som har svært ved at bryde den sociale arv.

Derudover vil han støtte op omkring den nære tilknytning til erhvervslivet, specielt de små og mellemstore virksomheder.

På tide at bidrage til festen

Via forskellige netværk er Steffen Wich igennem årene blevet mere og mere interesseret i politik, og flere tidligere politikere i Aarhus har prikket til ham og spurgt, om ikke det var på tide, at han med den viden, han havde om Aarhus, også bidrog til festen.

En opfordring, som Steffen Wich nu har taget til sig.

“Der, hvor jeg måske positivt kan udfordre lidt, er det her med, at det ikke altid er højt prioriteret idræt. Det er noget, vi får snakket lidt for meget om, men ikke får gjort meget ved.” 

“Der er en dagsorden nu og en bevægelse specielt i Aarhus, hvor man jo godt ved, at med den enorme vækst her og tilflytningen af rigtig mange mennesker, at vi har brug for en idræts-, sundheds- og foreningsstrategi. Med mine tyve års erfaring og der, hvor jeg er nu, er jeg sikker på, at jeg kan bidrage,” siger han.

Og hvorfor Socialdemokratiet?

Jeg har altid været socialdemokrat

“Jeg har altid været socialdemokrat, så det var ikke så vanskeligt. Jeg har qua mit job i kommunen gennem tyve år med alle partier ikke lige skiltet med det, fordi jeg synes, at politik også tilladeligt er en privatsag,” siger han og fortsætter:

“Det gælder om at være med til at skubbe på også på idrætsområdet for socialdemokratisk politik og understøtte det. Det tror jeg godt, jeg kan bidrage med.”

Ikke bare en bold med luft i

Selvom Steffen Wich brænder meget for idrætten i Aarhus, er det ikke kun Kulturudvalget, som han går efter, hvis han bliver valgt ind.

Jeg er andet end en bold med luft i

“Jeg er en novice i politisk sammenhæng, så i øjeblikket er det valgkamp, netværk og politikudformning. Jeg har ikke gjort én eneste tanke om, hvorvidt jeg bliver valgt, eller hvad der skal ske bagefter. Jeg har lige så travlt med at fortælle, at jeg er andet end en bold med luft i.”

 

Steffen Wich:

  • Født den 6. december 1966 (54 år) og fra København.
  • Cheftræner i Bakken Bears og arbejder ved Aarhus Kommune med Eliteidræt Aarhus og Sport & Fritid.
  • Han har været træner i den aarhusianske klub ad flere omgange, men begyndte i Skovbakken tilbage i 1988, hvor han også spillede som aktiv. Han har siden stået i spidsen for Bakken Bears i mere end 600 nationale og internationale kampe.
  • Er landets mest vindende træner i basketball og har vundet 12 danske mesterskaber samt seks pokaltitler med Bakken Bears.

Kilde: Jyllands-Posten Aarhus

 

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce