Ekstra Bladet stikker Helle Thorning en undskyldning

Undskylder bemærkning i video-indslag, hvor Ekstra Bladet-journalist betegner den tidligere statsministerens påklædning som “bordello-mor-agtigt”
Ekstra Bladet undskylder søndag for et indslag med tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fra torsdagens Zulu Awards.

Ekstra Bladet undskylder i kølvandet på, at Helle Thorning på Twitter efterlyste en undskyldning for  indslaget, som handlede om deltagerne i Zulu Awards, deres kendisniveau og ikke mindst deres påklædning.

Da Thorning ankom til K.B. Hallen betegnede Ekstra Bladets udsendte den tidligere statsministers påklædning med denne bemærkning:

“Du er jo sådan lidt bordello-mor i det der.”

Nu undskylder Ekstra Bladets konstituerede ansvarshavende chefredaktør, Pernille Holbøll, over for Helle Thorning-Schmidt:

Ekstra Bladets kulturanmelder skyder helt ved siden af skiven

“Selvfølgelig undskylder vi for at bringe et indslag, hvor Ekstra Bladets kulturanmelder skyder helt ved siden af skiven i forhold til den nedværdigende tone, han bruger over for Helle Thorning-Schmidt. Det var ikke engang tæt på at være sjovt. Den del skulle ikke være blevet bragt, og derfor har anmelder René Fredensborg også selv undskyldt over for Helle Thorning-Schmidt,” siger Pernille Holbøll til Ekstra Bladet.

Pernille Holbøll forklarer, at når indslaget overhovedet blev offentliggjort, så skyldes det en intern fejl på Ekstra Bladets redaktion:

“Fordi fejl desværre sker, og vi har ikke en nulfejlskultur på Ekstra Bladet. Det her er jo ikke et udtryk for vores journalistiske linje. Det her er en satirisk kulturanmeldelse af Zulu Awards, hvor der så er et element med Helle Thorning, som slet, slet ikke er sjovt. Derfor siger vi undskyld. Og derfor vælger vi også at klippe den del ud af indslaget efterfølgende.”

Nomineret som "Årets Par" sammen med Tessa

Helle Thorning var sammen med rapperen Tessa nomineret til prisen som Årets Par.

Baggrunden for nomineringen er, at Thorning har medvirket i Tessas musikvideo  'Blæstegnen'. Både Thorning og Tessa er opvokset på Vestegnen.

Da Thorning dukkede op på Zulu Awards røde løber i K.B. Hallen, var hun blandt iført højhælede sorte støvler og et Gucci-jogging-sæt i guld med striber, og det var så her bemærkningen fra Ekstra Bladets udsendte faldt.

Om episoden skriver Helle Thorning i en story på Instragram:

Prøvede lidt at glemme dette lille pinlige optrin, da jeg ankom til Zulu Awards

"Prøvede lidt at glemme dette lille pinlige optrin, da jeg ankom til Zulu Awards. Men så alligevel. For hvis Ekstra Bladet kalder mig, en voksen kvinde midt i 50'erne, der trods alt har været statsminister, for nedvurderende navne, hvad siger Ekstra Bladet og andre så til og om andre kvinder. Stadig i 2021!!!"

Helle Thorning sender samtidig endnu en tak til Sofie Linde:

"Tak igen Sofie Linde. Og en undskyldning modtages gerne Ekstra Bladet."

På Twitter skriver Helle Thorning til chefredaktør på Ekstra Bladet, Kristoffer Eriksen:

“Kære Kristoffer Eriksen: Jeg har nu fået en slags undskyldning fra EB journalisten der brugte et fornedrende sexistisk udtryk om mig. Men det var jo redaktionen der valgte at bringe klippet så får jeg også en undskyldning fra jer?”

Herefter svarer Kristoffer Eriksen:

så det beklager jeg meget gerne

"Ja, det klip skulle vi ikke have bragt, så det beklager jeg meget gerne."

Helle Thorning er dog ikke helt færdig med Kristoffer Eriksen.

"Tak for svaret. Jeg tager naturligvis imod undskyldningen, men er nysgerrig efter at vide hvordan I sikrer jer at EB’s journalister ikke opfører sig så dårligt overfor kvinder fremadrettet og undgår at bringe det efterfølgende på jeres platforme?"

Kristoffer Eriksen svarer:

"Jamen, som René har forklaret dig, var der tale om et satirisk indslag, og der risikerer man sommetider at ramme forbi skiven - det kan ske igen. Vi har ikke nulfejlskultur på Ekstra Bladet og fejl sker, og når de sker, ja så må man undskylde, og det gør vi. Det samme gælder for vedkommende der tog det med i redigeringen."

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Uh - det her gør mig sgu godt tilpas! Endelig en kvinde, der kan kræve en undskyldning af både Ekstra Bladet og René Fredensborg for en røvhuls-indsats i en dækning. Der er mange andre ting, de kunne have undskyldt for gennem tiden, men så meget desto bedre at se det nu. Godt brølt, Helle!

Annonce