Annonce

Vaccine droppes, minister i samråd om bank-angreb og eks-minister død

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Så er det blevet mandag og tid til en lille håndfuld af døgnets vigtigste og mest interessante nyheder med særligt fokus på dansk politik.

Et nyhedsoverblik, som vi her på Netavisen Pio kalder Aktuelt.

I dag bl.a. med nyt om vacciner, en minister der kaldes i samråd om negative renter, en coronaramt borgmester og en ny folketingskandidat i Venstre.

Tak fordi du læser med.

 

Danmark dropper coronavaccine

 

Vaccinen fra producenten Johnson & Johnson er nu også ude af det danske vaccinationsprogram mod covid-19. Det skriver flere medier,

I forvejen har Sundhedsstyrelsen droppet vaccinen fra AstraZeneca i vaccinationsprogrammet i denne omgang.

Det skyldes, at der er en sammenhæng mellem vaccinen og meget sjældne, men alvorlige tilfælde af blodpropper. Det samme har vist sig at være tilfældet for vaccinen fra Johnson & Johnson.

Vaccinen fra AstraZeneca er dog fortsat godkendt, og Sundhedsstyrelsen har ikke udelukket, at den kan tages i brug igen.

Danmark havde bestilt otte millioner Johnson & Johnson-vacciner, men indtil videre er det kun en lille del af dem der er blevet leveret. Hvad det her får af betydning for den danske vaccinationsplan er fortsat usikket.

Læs hele historien her.

 

Sundhedsstyrelsen: Frivillig vaccine muligt

Selv om Danmark har droppet de to vacciner fra vaccinationsprogrammet, så kan de måske ende frivilligt i danskerne alligvel. Vel at mærke dem der vil gøre det frivilligt, konkluderer Sundhedsstyrelsen. Det skriver TV2.

Det kan lade sig gøre at lave en model, hvor de danskere, der ønsker det, kan få to stik med AstraZenecas vaccine mod coronavirus.

Vaccinen blev 14. april taget ud af det danske vaccinationsprogram, fordi man konstaterede en sammenhæng mellem vaccinen og alvorlige bivirkninger som sjældne blodpropper.

Det er en politisk beslutning, om man vil tilbyde vaccinen. Men det er altså muligt at føre ud i livet, vurderer Sundhedsstyrelsen.

Flere lægeorganisationer er dog betænkelige på at påtage sig opgaven.

Læs hele historien her.


Minister skal i samråd om angreb på banker

Liberal Alliance har kaldt erhvervsminister Simon Kollerup i samråd, efter at han gik i felten mod bankerne og deres negative renter på indlån. Det skriver Berlingske.

Fredag skældte Danmarks Nationalbanks direktør, Lars Rohde, ministeren ud for at blande sig i en sag, som han mener er mellem bankerne og kunderne. Det er Alex Vanopslagh (LA) altså enig i.

"Det er interessant at høre, hvad ministeren har at sige. Der har været en voldsom kritik fra flere sider. Jeg håber, at ministeren vil sige, at han gik over stregen, og at han mangler noget basal forståelse for, hvordan pengepolitikken fungerer," siger han til avisen.

Ministeren rejste debatten efter at flere banker besluttede at sænke grænsen for, hvornår man skal betale negative renter fra 750.000 kroner til bare 100.000 kroner.

Læs hele historien her.


Aalborgs borgmester er testet positiv for corona

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen har ved en kviktest fået besked om, at han har fået coronavirus. Det skriver han på sin Facebook-profil.

"Her til formiddag er jeg testet positiv ved en kviktest. Nu venter jeg på, om en PCR-test bekræfter. Men jeg er bange for, at den er god nok - for når jeg mærker efter, har jeg også milde symptomer.

Tankerne løber gennem mit hoved. Har jeg ikke været forsigtig nok? Kunne jeg have gjort noget for at forhindre det? Jeg aner ikke, hvor jeg er blevet smittet - eller hvordan. Jeg håber inderligt, at jeg ikke er kommet til at smitte andre. Men jeg vil opfordre alle, som har været i nærheden af mig til blive testet," skriver han.

placeholder


Tidligere minister død

Lørdag døde tidligere trafikminister Flemming Hansen (K), 81 år gammel.

Flemming Hansen var trafikminister i fem år under Anders Fogh Rasmussen, hvor han især kæmpede med IC4-tog.

Flemming Hansen var direktør i skokæden Holst-sko, inden han i 1984 blev valgt til folketinget.

Flemming Hansen efterlader sig hustruen Birgit Schultz samt to sønner.

Den ene af sønnerne er gået i farens fodspor. Niels Flemming Hansen er både administrerende direktør i familiens skokæde og han er konservativt medlem af Folketinget.

Læs hele historien her.


Tidligere spindoktor afløser Britt Bager

Venstre på Djursland har nu fundet deres nye folketingskandidat, efter at Britt Bager forlod posten i marts måned. Det bliver Jens Kloppenborg-Skrumsager, der tidligere har arbejdet som særlig rådgiver og pressechef for partiet.

Det skriver kredsen på Djursland i en pressemeddelelse.

Jens Kloppenborg-Skrumsager er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet hos Danmarks Radio som journalist, redaktør og programmedarbejder.

Han har siddet i byrådet i Aarhus Kommune for Venstre tilbage i 1993, og indtil sidste valg var han særlig rådgiver for tre forskellige Venstre-ministre og soom pressechef i Venstre.

Han har også været pressechef i Københavns kommune for daværende bygge- og teknikborgmester Søren Pind (V).

placeholder

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Flere artikler om emnet