“Der hvor jeg kommer fra, sygemelder man sig ikke for et godt ord”

Tidligere konservativt folketingsmedlem føler sig hængt ud i flere medier med beskyldninger om, at han ikke passer sit arbejde.
Orla Østerby, der er tidligere konservativt folketingsmedlem og nu løsgænger, går nu til modangreb på medierne og partifæller. Det sker, efter at Orla Østerby - ifølge ham selv - er blevet hængt ud for ikke at have passet sit arbejde i Folketinget.

“Jeg har i hele perioden passet mit arbejde og forsøgt at varetage mine vestjyske vælgeres interesser,” skriver Orla Østerby på Facebook.

Jeg har i hele perioden passet mit arbejde

“Jeg har i perioden haft nogle helbredsmæssige problemer med hjertet, men har valgt IKKE at sygemelde mig; modsat flere andre. Havde jeg sygemeldt mig, ville det betyde, at skatteyderne skulle betale løn til mig under sygefraværet og løn til en suppleant – altså dobbeltløn.”

Fraværsprocent på 99,6

Reaktionen fra Orla Østerby kommer, efter at B.T. har bragt tal, som viser, at folketingsmedlemmet kun har stemt i folketingssalen to gange siden oktober. Hvilket giver ham en fraværsprocent på 99,6.

Over for B.T. har Orla Østerby afvist, at han skulle være fraværende fra arbejdet på Christiansborg.

Jeg forstår ikke, hvorfor jeg skal jagtes af dig som journalist

“Jeg forstår ikke, hvorfor jeg skal jagtes af dig som journalist. Jeg passer mit arbejde i Folketinget. Men som løsgænger stiller man jo ikke lovforslag og sådan,” har det lydt.

Suppleant blander sig

Orla Østerbys suppleant, Rasmus Norup, har i TV MIDTVEST beskyldt Orla Østerby for ikke at passe sit arbejde tilfredsstillende.

Men også over for TV MIDTVEST har Orla Østerby oplyst, at han ikke kan genkende det billede, der tegnes af ham. Løsgængeren mener, han passer sit arbejde.

I sit Facebook-opslag forsvarer Orla Østerby sig med, at han har haft “et ganske usædvanligt folketingsår”.

Og til Rasmus Norups kritik skriver Orla Østerby: 

Så den lader jeg står der

“Det synes jeg taler for sig selv, så den lader jeg står der. Der hvor jeg kommer fra, sygemelder man sig ikke for et godt ord, man passer sit arbejde, og det har jeg gjort efter bedste evne i hele perioden.”

 

placeholder
 

 

Forsvares af folketingskollega

Folketingsmedlem for Kristendemokraterne, Jens Rohde, som indtil for nylig selv var løsgænger, tager Orla Østerby i forsvar.

“Det er en fuldstændig urimelig og forfejlet kritik af Orla Østerby,” siger han til TV MIDTVEST og fortsætter:

Det er en fuldstændig urimelig og forfejlet kritik

“Man skal lade være med at jagte ham på det her grundlag. Det er ikke i orden. Det er simpelthen useriøst,” siger kristendemokraten.

Forlod De Konservative efter krænkelsessag

Orla Østerby forlod i sin tid De Konservative efter en sag om grænseoverskridende adfærd mod sin kollega, folketingsmedlem Brigitte Klintskov Jerkel. Sagen skulle have fundet sted i 2017.

Da sagen blev offentligt kendt i oktober sidste år, fik Orla Østerby frataget alle ordførerskaber af den konservative partiledelse.

Få uger senere forlod folketingsmedlemmet partiet. I den forbindelse udtalte han følgende i en skriftlig kommentar til TV MIDTVEST:

“Det gør jeg som en konsekvens af partiets håndtering af sagen, hvor jeg blev beskyldt for grænseoverskridende adfærd over for en kollega.”

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Om man bliver væk fra sit arbejde, som folketingsmedlem med gunstige ansættelsesvilkår, med eller uden sygemelding er da et fedt!

Når journalisten skriver om Orla har han jo noget at lave.

Og journalisten behøver ikke at sygemelde sig idet “der endeligt var et ledigt emne”.

København flyder over af ledige journalister der ikke ved hvad de skal lave.

Regeringen har styr på alt. Der er intet at skrive om.

Og Københavns gader flyder af folk der vil leve af ord, ord, ord, bureaukrati, bureaukrati, ord,ord,ord....

Og alle cafelatte-stederne er indskrænkede. Hvor skal man gå hen.

På arbejde og finde en god historie om en stakkels, uskyldig jyde.

“Der hvor jeg kommer fra, sygemelder man sig ikke for et godt ord,”

Den uddannede ordkløver kunne i det mindste have researched lidt på “et godt ord”.

Hvilket ord? Et jysk ord? Et københavnsk ord?

Så kunne journalisten måske have haft arbejdstid til endnu en formiddag.

Og alt imens importerer vi østeuropæisk arbejdskraft i landbruget.

Journalister ville have godt af lidt jord under neglene før de sendes ud i virkelighedens verden.

Der er emner nok vest for Storebælt!

Det er nærmest "forbudt" at sygemelde sig selvom SYGDOM giver grund til at gøre det. Utrolig mange går SYGE på arbejde fordi de er BANGE for ellers at blive FYRET. Arbejdsgivere tror de ejer deres medarbejdere. De tager ligesom patent på dem og forlanger de møder op alle 365 dage om året. På nogen arbejdspladser er det omtrent et
"show" at kunne få lov til at holde FERIE eller at kunne få fri til at gå til læge. Eller andet presserende. Medarbejdere skal stå "skoleret" overfor deres arbejdsgiver. Er der noget mere ydmygende ? De elendige arbejdspladser og deres "direktører/ledelse" skulle "boycuttes" og simpelthen have lov til SELV at klare arbejdet. MEDARBEJDERE skal kræve ORDENTLIGE ansættelsesforhold. Og så er der jo det med den udenlandske arbejdskraft der står og venter klar til at overtage jobbene.Eller producenterne sender materialer til udlandet hvor tingene laves til absolut minimalpris,for bagefter at blive solgt herhjemme til høj kurs og ren
PROFIT. Det burde FORBYDES at danske firmaer overhovedet kan sende materiale ud af landet på den måde blot for at spare omkostninger. Og hvad ligner det at landbrugsdyr køres over grænsen for at blive slagtet til en billigere pris end i eget land ?

Når vi almindelige mennesker af helbredsmæssige årsager tvinges til at melde os syge skyldes det udelukkende pjæk og dovenskab. Men når pæne konservative folketingsmedlemmer melder sig syg, så kan enhver da godt forstå det er nødvendig og dødsens alvorlig som da skal tages seriøs og er noget helt helt andet end os andres pjæk og dovenskab.

Derfor er jo ikke andet end rimelig at sådanne ordentlige mennesker kan sygemelde sig i 6 måneder uden lægeerklæring til fuld løn og pensionsindbetaling på 60- 70.000 kr. pr. måned. Det er jo ærlige, hårdarbejdende og anstændige gode borgere. Vi andre bliver fyret uden løn efter senest 3 måneder.

Den blå løgn kender ingen grænser.

Annonce