Jeppe Kofod på lynvisit i Irak

Danmark genåbner ambassade i Bagdad og bekræfter støtten til kampen mod Islamisk Stat.
Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod (S) besøgte søndag Iraks hovedstad Bagdad, hvor han mødtes med den irakiske udenrigsminister Fuad Hussein.

Besøget i Irak markerede også at Danmark genåbner sin ambassade i landet. Det sker blandt andet fordi Danmark siden nytår har stået i spidsen for NATO's mission i Irak (NMI).

På et pressemøde sagde Jeppe Kofod, at Danmark vil fortsætte med at støtte Irak i kampen mod terrorgruppen Islamisk Stat.

"Danmark har genåbnet vores ambassade i Bagdad. Vi forpligter os til at støtte Irak i kampen mod Daesh (et andet navn for Islamisk Stat, red.)," sagde Jeppe Kofod ifølge Berlingske.

Jeppe Kofod havde også en kontant “værtindegave” med til irakerne.

"Jeg er glad for at annoncere, at Danmark for at støtte Irak vil bidrage med yderligere 50 millioner kroner til FN’s fond for stabilisering i Irak," sagde han.

placeholder

Fortsat støtte til at bekæmpe terroristbande

Ifølge det irakiske udenrigsministerium takkede Fuad Hussein den danske regering for anledningen til at åbne sin ambassade i Bagdad, efter at dens ambassadør blev udnævnt.

Udenrigsminister Hussein roste Danmarks støtte til Irak i krigen mod Islamisk Stat og opfordrede til vigtigheden af fortsat støtte, indtil "ideologien, der producerede denne terroristbande, er elimineret".

Han roste også Danmarks støtte til uddannelse af de irakiske sikkerhedsstyrker og genopbygning af de befriede områder, der blev ødelagt af IS' 'terroristbander.

"Invester i os"

Ministeren opfordrede Jeppe Kodod til at tilskynde danske investeringsselskaber og forretningsmænd til at investere i Irak; fordi det repræsenterer et frugtbart og lovende investeringsmiljø.

Han bemærkede, at Danmark er et landbrugsland, men det er industrielt på samme tid, og det kan hjælpe Irak på forskellige områder, herunder landbrug og industri, står der i pressemeddelelsen.

Fuad Hussein, der er kurder og i øvrigt hollandsk gift, er ikke i familie med Saddam Hussein.


 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Og ang kriminelle udvist på tålt ophold.
Spørg Grønland om de har et sted hvor der kan være
et udvisningscenter langt fra storbyer
og giv grønland en stor pose penge hvis de kan
tage imod problemet

Jens Kamp, at sende de afviste kriminelle, som er på tålt ophold til Grønland, er jo noget Dansk Folkeparti har foreslået i flere år, men det Grønlandske selvstyre har hver gang sagt NEJ TAK, det problem må danskerne selv klare i Danmark.
Jeg ved heller ikke hvor du har tænkt de skal anbringes på Grønland, der er vist ingen tomme bygninger der kan bruges (der er stor boligmangel i Grønland) og desuden vil det blive en meget dyr foranstaltning med transport fra Danmark og transport internt på Grønland med personale og mad. Det forslag er ren utopi og vist ikke særligt gennemtænkt.

Det er da ikke nødvendigt. Regeringen har jo så fine forbindelser til diktatuerer, der gerne vil KonZentrere uønskede personer i Lejre bevogtet af tungt bevæbnet personale, der skyder dem, der måtte beklage sig over at sulte.
Så langt er vi nået..

Meget mere gennemtænkt end som så.
Langt de fleste dansker vil ikke have et udrejsecenter med kriminelle udviste i eller ved deres by,
hvad med dig, Bent Menck Andersen og hvad med dine naboer, og hvis din by siger ja så er problemet jo løst,
og ellers har vi stadigvæk et stort problem
OG jeg har en stor forventning om at langt de fleste udviste på tålt ophold
på et udrejsecenter på grønland betalt og bygget og drevet af penge fra statskassen
sådan ca 300 km fra den nærmeste by
vil være udrejst af rigsfællesskabet inden der er gået et år
For det er de blevet dømt til, at forlade landet og det er 10-20-30 år siden

Jens Kamp, nu er det jo sådan at Grønland har selvstyre og at de har sagt nej til at modtage de udviste kriminelle som på tiden opholder sig i Danmark. Med mit kendskab til Grønland (jeg har arbejdet og boet i Upernavik i 2 år) er dit forslag ren utopi. Desuden er det mere end dobbelt så dyrt pr m2 at bygge i Grønland fordi alle materialer og forbrugsgoder skal sejles dertil fra Danmark eller et andet land. Du kan sagtens finde et sted 300 km. fra nærmeste beboelse, men her er der hverken en havn hvor skibe kan ligge til, vand-, varme- eller el-forsyning, desuden kan stedet, hvis det ligger nord for Sisimiut/Holsteinsborg, p.g.a. havis, ikke kunne besejles i vintermånederne men kun pr. fly med helicopter fra Sdr. Strømfjord.

Så bliver det svært at finde en løsning

Men det lyder som om du har fundet stedet 300 km fra nærmeste by,(nord for Sisimiut/Holsteinsborg
For penge er ikke problemet
Men hvis grønland siger nej så duer det jo ikke ØV

Den tidligere borgelige regering med opbakning fra DF forslog at indrette udrejsecenter på øen Lindholm. Det ville koste kr. 759 millioner iflg. deres finanslovsforslag. Den årlige drift var beregnet til kr. 225 millioner eller ca. 1,8 million pr. beboer.
Hvis et tilsvarende skal indrettes på Grønland vil det koste mindst det dobbelte, måske 3-4 gange så meget.
Lad udrejsecenteret ligge hvor det er nu og brug i stedet for pengene på bevogtning med mere politi og vagtpersonale.

Du har nok ret men beboerne i bording bliver nok ikke tilfreds
Og så burde man ikke blande kriminelle udviste sammen med
afviste asylansøger på samme center

Der er sjovt nok næsten ingen beboere i Bording, der har oget problem. For Faktas vedkommende er problemet ganske begrænset.
Men det er der jo ikke billige politiske points i. Så må det hellere koste skatteyderne nogle ekstra milliarder - for signalværdiens skyld. Man skulle jo nødig fremstå som en "slapper". Uha!

Annonce