Annonce

Tulle og Sofie Carsten enige: DF har flest politikområder til fælles med S

Kristian Thulesen Dahl havde taget telefonen, hvis Mette Frederiksen havde ringet til ham i 2019: “Så havde jeg da taget telefonen, selvfølgelig”
På spørgsmålet: Hvem af jer er enig med Mette Frederiksen på flest politikområder, svarer både formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, og de radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, at det nok er Kristian Thulesen Dahl, der har flest politikområder til fælles med statsministeren.

Spørgsmålet og svarene indgår i et stort dobbeltinterview med de to politiske ledere i det politiske netmagasin, Ræson, som netop er blevet publiceret.

Helt præcist falder spørgsmål og svarene således:

Hvem af jer er enig med Mette Frederiksen på flest politikområder? 

“Det tror jeg da, at Kristian er,” lyder svaret fra de radikales leder, Sofie Carsten Nielsen.

“Det tror jeg også,” lyder svaret svaret fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Ræson spørger derefter Kristian Thulesen Dahl, hvorfor det så er Sofie Carsten Nielsen og De Radikale, der lægger mandat til S-regeringen, og ikke Dansk Folkeparti:

“Fordi min egen mulighed for at få direkte indflydelse på politik er meget lille med Mette Frederiksen som statsminister.”

Ræson spørger uddybende Kristian Thulesen Dahl: Hvorfor det, hun er jo enig i størstedelen af din politik – hun fører den vel nærmest?

Ja, men min telefon ringede jo ikke efter valget i 2019

“Ja, men min telefon ringede jo ikke efter valget i 2019. Det var ikke sådan, at Mette Frederiksen rakte ud efter en forhandling med os. Hun åbnede ikke op for, at der kunne være en anden måde at bygge samarbejde op i Folketinget. Hun tog kontakt til sine traditionelle støttepartier og tog en forhandling med dem.”

Ræson spørger så Kristian Thulesen Dahl, hvad der ville være sket, hvis Mette Frederiksen havde ringer til ham:

“Så havde jeg da taget telefonen, selvfølgelig.”

Opdateret 05.01.2022 som led i undersøgelse af citat-praksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet