Annonce

Den tyske budtjeneste Gorillas på vej til Danmark

Søger nøglemedarbejdere til nordisk brohoved i København - Gorillas-ansatte i Tyskland protesterer mod dårlige arbejdsvilkår
En konkurrent til den omstridte budtjeneste Wolt og det lige så omstridte onlinesupermarked Nemlig.com er på vej til Danmark i form af tyske Gorillas.

Det fremgår således  af Gorillas hjemmeside, at det tyske onlinesupermarked med budtjeneste allerede er i gang med at søge en lang række nøglemedarbejdere til et nordisk hovedsæde i København.

Gorillas søger blandt andet en analytiker, en indkøbsspecialist, en logistik koordinator, en HR-specialist, data-specialister og mange andre nøglemedarbejdere til det kommende nordiske hovedsæde. Gorillas søges tillige et ukendt antal cykelbude - “riders”.

Planerne om et nordisk brohoved i København er med andre ord meget langt fremme

Planerne om et nordisk brohoved i København er med andre ord meget langt fremme.

Gorillas’  bringer allerede dagligvarer ud  i en lang række storbyer rundt om i Tyskland, Italien, Spanien, Frankrig, Italien, Holland og Storbritannien:

Blandt andet Amsterdam, London, Berlin, Bonn, Bremen, Dresden, Hamburg, Hannover, Heidelberg, Offenbach am Main, München, Leipzig, Nürnberg, Karlsruhe, Düsseldorf, Essen, Stuttgart, Madrid, Haag, Groningen, Utrecht, Harlem, Bordeaux, Lyon, Bruxelles og Milano.

Gorillas er, ifølge Fagbladet 3F, i øjeblikket den hurtigst voksende forretning i Europa med en markedsværdi vurderet til seks milliarder kroner.

Wolt klar med et modtræk

Den finskejede budtjeneste Wolt er allerede, ifølge Fagbladet 3F, klar med et modtræk. Wolt er således også på vej til at etablere egne dagligvarelagre i større byer, hvor Wolt-medarbejdere - efter Nemlig.com-konceptet - kan plukke varer og klargøre dem til Wolt-budene.

Wolt er således også på vej til at etablere egne dagligvarelagre i større byer

Wolt hævder at deres bude er selvstændige partnere, der således selv må stå for feriebetaling og pension. Men den æder fagbevægelsen ikke. Her betegner man Wolt-budene som falske selvstændige. Fagbevægelsen kæmper for at Wolt ansætter sine bude.

Gorillas bude er derimod ansatte. Men det betyder ikke, at alting er i orden. En række bude hos Gorillas har for nylig organiseret sig i en medarbejderforening, ‘Gorillas Workers Collective’, der arbejder for bedre vilkår for de ansatte.

Protesterer mod løn- og arbejdsvilkår

Torsdag i sidste uge gennemførte Gorillas-ansatte en række protestaktioner foran flere af firmaets lagre i Berlin, hvor Gorillas har sit hovedsæde.

Op mod 200 bude og lagerarbejdere deltog i protestaktionerne, skriver Fagbladet 3F med det engelsksprogede netmedie  Sifted  som kilde.

De er også utilfredse med deres vagtplaner

Et medlem af Gorillas Workers Collective lagde blandt andet denne video ud på Twitter:

placeholder

 

De ansatte bude er utilfredse med, at Gorillas kan afskedige dem uden varsel i en seks måneder lang prøveperiode. De er også utilfredse med deres vagtplaner, som presser dem til at arbejde til sent om aftenen og så alligevel fortsætte med at arbejde tidligt næste morgen.

Budene protesterer også mod at skulle transportere selv meget tunge varer i deres ryg-termotasker, som man kender så godt fra Wolt-cykelbudene. Gorillas cykelbude er også utilfredse med manglende eller forkerte lønudbetalinger og dårlig kommunikation under leveringen.

Det fremgår af Twitter-opslag fra de seneste dage, at Gorillas-cykelbude i en række tyske byer har protesteret mod løn- og arbejdsvilkår. I nedenstående video fortæller medlemmer af Gorillas Workers Collective om de barske vilkår som Gorillas-cykelbud:

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

De skal lære den danske model at kende - hvis ikke, så bliver der trange tider for de unge...hvis de ikke får det stoppet i tide...