Annonce

DSU giver krænker det røde kort

Socialdemokratisk ungdomsparti har afsluttet undersøgelsen af krænkelses-anklagerne mod tidligere medlem. Han får forbud mod fremover at vise sig i DSU.
Den mand, som ifølge syv kvinder har udsat dem for grænseoverskridende adfærd, får nu adgangsforbud til alle det socialdemokratiske ungdomsparti, DSU’s, arrangementer.

DSU’s såkaldte personsagsudvalg indledte tidligere på måneden en undersøgelse af anklagerne, efter at kvinderne stillede sig frem i Berlingske og fortalte om mandens grænseoverskridende adfærd.

Tre af sagerne knyttede sig specifikt til overgreb mod unge kvinder i DSU, og personsagsudvalget er nu kommet med sin indstilling til forretningsudvalget, som har valgt at følge denne. Inden udvalget nåede at undersøge anklagerne, havde manden selv nået at melde sig ud af DSU.

“Det har jo taget noget tid at gennemføre undersøgelsen, og det er begrænset, hvad jeg kan - og vil - sige om resultatet, fordi det er personfølsomme oplysninger for de involverede,” siger DSU’s formand, Frederik Vad Nielsen, til Netavisen Pio.  

Ikke møde op til ting, som vi står som arrangør af

“Men DSU’s forretningsudvalg har besluttet, at vedkommende ikke længere er velkommen i DSU mere - og på alle niveauer. Hvilket betyder, at vedkommende fremover ikke kan komme til aktiviteter og arrangementer i DSU. Med andre ord kan man ikke møde op til ting, som vi står som arrangør af.”

Presset til sex

Nogle af de grænseoverskridende episoder skal have fundet sted i regi af DSU, mens andre skal være forgået, mens manden var ansat på Christiansborg for Socialdemokratiet. En af kvinderne, der stod frem, var Hanne Agergaard, der sagde, at manden sidste år slikkede hende i ansigtet på hendes anden dag i praktik for partiet.

En anden var Rikke From, der i sin tid som medlem af DSU havde følt sig presset til sex med manden, fordi han havde magt i ungdomspartiet

Særligt udvalg

Personsagsudvalget blev nedsat sidste år i kølvandet på en række sager om seksuel chikane i dansk politik.

Blandt andet trak DSU’s egen tidligere formand, Lasse Quvang Rasmussen, sig i 2017 fra posten – officielt fordi han var “overbelastet og udmattet”. Men i 2019 kom det frem, at det i virkeligheden netop skyldtes grænseoverskridende adfærd over for kvinder i ungdomspartiet.

Det vil blive sanktioneret

Udvalgets formål er blandt andet at undersøge sager om brud på DSU’s såkaldte samværspolitik, "Plads til alle", der forbyder grænseoverskridende adfærd. Her hedder det blandt andet, at "grænseoverskridende adfærd tolereres ikke i DSU, uanset om det sker til nationale aktiviteter, i en lokaforening eller andre steder i DSU, og det vil blive sanktioneret."

Manden har tidligere overfor Berlingske beklaget, hvis nogen har følt sig krænket af ham og givet udtryk for, at der er dele af udlægningen fra de syv kvinder, som han ikke kan genkende.

Vedkommende er i dag sygemeldt fra sin arbejdsplads.

DSU’S samværspolitik

I DSU's samværspolitik, "Plads til alle," hedder det blandt andet:

  • Der vil altid være ædru aktivister til DSU’s aktiviteter
  • Grænseoverskridende adfærd på DSU’s aktiviteter tolereres ikke
  • Ledere i DSU har et særligt ansvar for at bidrage til den gode fest

Kilde: "Plads til alle"

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvorfor kommer i ikke frem med navnet, det burde hende fra TV2 nu de gamle sager fra DR Pigekor 20 år siden
der skete noget under EU valgkamp i 2015, da jeg hørte det var jeg klar til at give tæv. De der magt mennesker pigerne ejer deres egne kroppe og magt folkene 0 tillid.