Annonce

Nu oplyser portal at der er tale om en annonce-side

Fagforeninger.nu oplyser nu - med seks års forsinkelse -, at deres liste ikke er udtømmende, men alene er et udvalg af fagforeninger, som betaler for omtale
Efter nogen tøven oplyser portalen Fagforeninger.nu, der fremstår som en sammenligningstjeneste, der sammenligner fagforeninger i Danmark, nu, at der alene er tale om en hjemmeside, der sammenligner et udvalg  af fagforeninger, som firmaet bag hjemmesiden samarbejder med.

I sidste uge studsede Netavisen Pio over, at portalen, der lader forstå at den fremlægger saglig og objektiv information om fagforeninger i Danmark, under “alle fagforeninger” kun nævner seks fagforeninger, nemlig fem gule - Det Faglige Hus, Krifa, Ase, Business Danmark og Frie - og en tværfaglig, Lederne.

En af folkene bag portalen, Mike Nedergaard, vedgik over for Netavisen Pio, at der netop ikke var tale om saglig og objektiv information om fagforeninger i Danmark, men derimod en annonce-side, som alene fremhæver de fagforeninger, som firmaet bag portalen, VistaPay ApS, får penge for at fremhæve:

Der er tale om en annonce-side

“Vi fremhæver de fagforeninger, som giver os en form for kompensation, når vi skaffer dem et medlem for eksempel. Der er tale om en annonce-side,” erkendte Mike Nedergaard, der sammen med Nikolaj Nedergaard står bag hjemmesiden, over for Netavisen Pio.

Mike Nedergaard betegnede det samtidig som en fejl, at det af portalen ikke noget sted fremgik, at der var tale om en annonce-side.

Nedergaard lovede på den baggrund, at Fagforeninger.nu meget hurtigt ville blive forsynet med en tekst, der forklarede forbrugeren, at listen over fagforeninger ikke er udtømmende - og en række andre forbehold.

Reklameinformation - med seks års forsinkelse

Efter nogen tøven er portalen nu forsynet med de lovede forbehold.

Efter nogen tøven er portalen nu forsynet med de lovede forbehold

Nu står der således under “REKLAMEINFORMATION” blandt andet anført, at listen over de nævnte fagforeninger på portalen alene er et udsnit af eksisterende fagforeninger, og at portalen kun nævner de fagforeninger og a-kasser, som firmaet bag portalen samarbejder med.

Her er den fulde ordlyd at de forbehold, og den ansvarsfraskrivelse, som portalen Fagforeninger.nu efter Netavisen Pios henvendelser nu er forsynet med:

Fagforeninger.nu er en sammenligningstjeneste, med et udvalg af a-kasser og fagforeninger, vi samarbejder med.

Vi fremviser på Fagforeninger.nu et udsnit over a-kasser og fagforeninger, men listen er ikke udtømmende.

Fagforeninger.nu kan modtage provision, når du køber eller benytter en tjeneste, vi henviser til. Størrelsen på denne kompensation, kan have indflydelse på sorteringsrækkefølgen.

Fagforeninger.nu forholder sig ikke politisk til typen af fagforeninger som er oplistet, men lader valget være op dig alene.

Vi tager forbehold for fejl, prisfejl mv. i de oplysninger der er angivet på Fagforeninger.nu.

Med seks års forsinkelse

Forbruger-informationen er lagt på portalen med seks års forsinkelse.

Portalen Fagforeninger.nu startede nemlig tilbage i 2015. I alle årene - indtil nu - er brugerne af portalen således ikke informeret om, at der er tale om en ren annonce-side for et mindre udvalg af fagforeninger, som betaler VistaPay Aps for at blive fremhævet på siden.

Andre lignende portaler sammenligner også et udsnit af landets fagforeninger

Andre lignende portaler sammenligner også et udsnit af landets fagforeninger. Nemlig lige præcis de fagforeninger og a-kasser, som betaler portalerne for at blive fremhævet.

Andre portaler, som forbrugerne bør være på vagt overfor, er blandt andet allefagforeninger.dk, fagforening.net, skift-a-kasse.dk, find-a-kasse-priser.dk, tjekakasse.dk og billigakasseguide.dk, som også overvejende fremhæver gule fagforeninger.

Affiliate-site

Flere af portalerne er forsynet med en tekst, der oplyser, at der er tale om en kommerciel portal.

Hos allefagforeninger.dk finder man for eksempel en række forbehold - gemt pænt væk - under “Betingelser”.

Teksten lyder blandt andet:

“Allefagforeninger er et affiliate-site, som drives i kommercielt øjemed. Hver gang en bruger tilmelder sig, modtager vi en mindre provision fra selskaber og individer. Det koster imidlertid ikke noget for de besøgende at bruge hjemmesiden.

Allefagforeninger viser ikke alle fagforeninger og a-kasser i Danmark, men der vises et bredt udvalg af fagforeninger og a-kasser i Danmark. Allefagforeningers liste er ikke komplet, men det er vores mål, at du kan foretage en velovervejet beslutning om valg af fagforening og a-kasse. Selv om vi eventuelt modtager provision, mener vi ikke, at det har indflydelse på oplysningernes kvalitet.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet