Annonce

Vanvittig jobfest fortsætter: Yderligere 25.000 i arbejde

“Fremgangen er altså vanvittig, og det sikrer en overlegen beskæftigelsesrekord,” lyder det fra cheføkonom.
Selv om coronavirus stadig smitter over 1000 danskere om dagen, så er det ikke længere noget, som påvirker beskæftigelsen.

I juni steg antallet af beskæftigede således for femte måned i træk, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

25.000 flere kom i arbejde end måneden forinden, og i alt var 2.847.000 i job i juni. Det er 46.000 flere lønmodtagere end umiddelbart inden første nedlukning i foråret 2020.

placeholder

Ser man på den den private sektor er der kommet 23.000 lønmodtagere siden maj måned. I samme periode er der kommet 2.000 flere offentligt ansatte.

I begyndelsen af coronaudbruddet i 2020 faldt antallet af beskæftigede med 77.000 personer.

Sætter rekord

“Fremgangen er altså vanvittig, og det sikrer en overlegen beskæftigelsesrekord,” lyder det fra cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre.

placeholder

Hvilket beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) godt vil skrive under på.

“Det var nok ikke mange, der tilbage i marts 2020 forestillede sig, at det ville være ord som ”helt vildt”, ”imponerende”, ”fuld fart” og ”flyvende ud af coronakrisen”, som økonomerne ville bruge til at karakterisere situationen i dansk økonomi her halvandet år senere,” skriver Peter Hummelgaard på Facebook.

Hummelgaard: Krise-strategien har virket

Beskæftigelsesministeren henviser samtidig til, en rundspørge i sidste uge til landets 1000 største virksomheder viste, at 60 procent af landets topchefer mener, at de er kommet styrket eller meget styrket ud af krisen.

Kun seks procent mener, at de er kommet svækket eller meget svækket ud af krisen.

“Alle de positive tal der tikker ind, er et vidnesbyrd om, at regeringens beslutning om at investere sig ud af krisen har virket,” skriver Peter Hummelgaard.

“Hvor dansk økonomi var flere år om at ryste finanskrisen af sig, er vi på vej ud af coronakrisen i rekordfart med høj beskæftigelse, faldende arbejdsløshed og kraftig vækst i et omfang, som overrasker økonomerne.”

placeholder

Til gengæld advarer Dansk Industri (DI) om, at hvis der ikke snart kommer flere hænder på arbejdsmarkedet, “løber vi hurtigt tør for arbejdskraft til at klare efterspørgslen.” 

placeholder

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så mangler vi blot at få sygeplejerskerne i beskæftigelse.

I Jyllandsposten skrives af en vigtig modstander til Dansk Sygeplejerske Råd:

“ Sygeplejerskerne bør derfor gøre deres lønkrav gældende ved forhandlingsbordet overfor deres arbejdsgivere i regionerne og kommunerne, ikke overfor Folketinget. Endvidere bør de støtte en udvikling, hvor der kommer mere konkurrence om deres arbejdskraft fra private udbydere af sundhedsydelser. En sådan konkurrence kan meget vel bidrage til højere løn. Det kan også sikre, at sygeplejersker, som ikke er tilfredse med arbejdsvilkårene på de offentlige sygehuse, kan søge ansættelse andre steder, hvor man anvender andre ledelsesfilosofier og organiseringsprincipper.

Der er meget på spil, og man må håbe, at regeringen og Folketinget besinder sig og ikke efterkommer sygeplejerskernes krav om direkte lønforhandling med Folketingets partier.”

De røde partier får serveret svaret på et sølvfad.

Følg den danske model inden for den offentlige arbejdsmarked og resultatet er flere private aktører.

Som vi har set inden for folkeskoleområdet. Hvor der mangles flere og flere uddannede lærere i de offentlige skoler. Som både Jyllandsposten og Statistikken påviser.

Mette Frederiksen passivitet fremmer således privatiseringen for hver dag der går!

Også på sundhedsområdet!

Lærerne flygtede ved hendes forrige konflikt!

En beskæftigelsesminister med stor indflydelse! Inkognito!

Ja, det er vanvittigt. Yderligere 25.000 bruger 8-10 timer hver dag på at udlede CO2 og andre skadelige ting. Hver dag kommer der ca. 432.000 mennesker ydereliger til mængden af mennesker, som har råd til forbrug. Det er svare til hele den danske befolkning pr. 14 dag. Toyota undskylder disse dage over for sine kunder, at de kun kan producere 500.000 overvejende fossile biler om måneden frem for de planlagte 900.000 grundet mangel på chip. Den årlige udledning af drivhusgasser falder ikke. Den bare stiger og stiger.

Så jo. Det er vanvittigt, at yderligere 25.000 er kommet i arbejde alene i Danmark. Eller rettere det er en katastrofe - Men vi kan slet ikke stoppe den vej vi alle sammen er manipuleret til at gå gennem det blå globale kapitalistiske konkurence samfund, hvor KUN en ting tæller. Mere og mere af det vi i forvejen har alt for meget af. Ligegyldige ting og sager.

JEP det er ikke gået op for den globale kapitalisme indklusiv danmark,
at vi står over for den største menneske-skabt krise noglen sinden ( klimakrisen = klima-katestroffe )
Og den er u-undgålig hvis vi forsætter den vej ned til UNDERGRUNDEN
KUL, OLIE, Gas, og ander CO2 udledene fossiler skal stoppes nu hvis det skal nytte noget
Og så er vejen frem SOL, VIND, OG BRINT og det kan kun gå for langsomt
og stop al turist flyvning i mindst 5 år, indtil nye CO2-frie flybrandstoffer er fundet,
eller brug batteriger og solceller på fly Osv

Annonce