Annonce

Corona-underskud er langt lavere end først frygtet

På trods af høje statslige udgifter under corona-krisen, er underskuddet på den offentlige saldo meget lavere end forventet.
Prisen for coronakrisen viser sig endnu engang ikke at blive så dyr for de offentlige finanser, som regeringen frygtede, da virusset ramte Danmark sidste år.

Dengang forventede regeringen nemlig et underskud på de offentlige finanser på 160 milliarder kroner, hvilket har vist ikke at holde stik. Underskuddet bliver ikke bare mindre. Det bliver meget mindre.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Underskuddet på de offentlige finanser endte i 2020 på 4,3 milliarder kroner, viser en ekstraordinær revision af den offentlige saldo. Forventningen lød tidligere på 14 milliarder kroner.

Det er en forbedring på 9,7 milliarder kroner - hvoraf de 7,3 milliarder relaterer sig til den ekstraordinære revision.

Uden de 7,3 milliarder, ville underskuddet have været opgjort til 11,6 milliarder kroner.

Revisionen angår forhold, som er direkte følger af corona-krisen. Dermed er udgifter i den offentlige forvaltning og service indarbejdet den ekstraordinære revision.

placeholder
 

Sarah Victoria Gratløv er studentermedarbejder på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Corona har kostet mindre, end man vil kunne svindle sig til, ved at lade som om man ejer en mængde aktier.

Danmark kommer ALTID hurtigt på benene igen efter en krise. Og en krise rammer aldrig så hårdt i Danmark, som det er tilfældet i mange andre lande. Og det er der en god grund til.

Og den grund hedder den skatte finansierede velfærdsstat. En samfundstruktur, som de fleste andre lande må kikke missundelig efter.

Danmark er ikke rig og velfungerende på trods af den skatte finansierede velfærdsstat. Danmark er rig på grund af velfærdsstaten.

Den kendsgerning gør det hårdt, eller nærmest umulig, for blå blok, som derfor må ty til løgne og overdrivelse af en hver art i deres forsøg på at overbevise befolkningen om, at velfærdsstaten er en syg kusine, som må kræves afskaffet for at forhindre Danmarks undergang og skaffe flere penge til de velhavende - De stakler.

Den blå løgn fortsætter.

"Miraklet i Danmark: Verden kigger forundret på vores pandemihåndtering"

Sådan lyder en overskrift hos Politikken i dag. Og hertil kan kun sige én ting:

Tillykke velfærdsstaten Danmark. Velfærdsstaten Danmark, hvor fællesskabet har sejret igen gennem samfundssind og omsorg for hinanden frem for neo liberal egoisme.

Aldrig mere blå blok politik.