Annonce

Opposition savner særligt svar fra Mette Frederiksen på et punkt

Blå partiledere efterspørger konkrete svar på, hvad regeringen vil stille op over for manglen på arbejdskraft.
Der er flere ”fine elementer” i statsminister Mette Frederiksens (S) åbningstale i Folketinget, men også for få konkrete svar, lyder dommen fra dele af den blå opposition.

Særligt i forhold til udenlandsk arbejdskraft efterspørger to blå partiledere mere konkret handling fra S-regeringen.

Det man i øjeblikket kan betegne som det delte formandsskab i oppositionen, bestående af Venstres Jakob Ellemann Jensen og de konservatives Søren Pape Poulsen, har en tæt på enslydende kritik af statsministerens åbningstale

"Der var nogle elementer, som var fine og udmærkede. Men det, som jeg savner, er nogle svar på de udfordringer, som vi står med nu og her," siger Jakob Ellemann Jensen, der kritiserer talen for at fokusere for meget på at bruge penge og for lidt på, hvordan man tjener dem.

Han peger blandt andet på, at der skal mere arbejdskraft til danske virksomheder, og at der her og nu er behov for at hive mere udenlandsk arbejdskraft ind på det danske arbejdsmarkedet.

Søren Pape Poulsen siger, at han skal anstrenge sig for at finde noget i i talen han er uenig i.

Det er dog ikke umuligt, for han siger også, at han savner konkrete svar på, hvad regeringen vil gøre ved mangel på arbejdskraft:

"Der bliver talt meget om at vi har en meget lav arbejdsløshed. Virksomhederne skriger på arbejdskraft. Hvad er løsningen?" siger han og peger selv på lavere skat og mere udenlandsk arbejdskraft.

Søren Pape Poulsen savner også konkretisering af hvad regeringen mener med nærhospitaler.

Afgrund til forskel på tale og virkelighed

Mette Frederiksen siger i åbningstalen, at hun mener, at den demokratiske samtale har brug for nye vitaminer.

Den kan nemlig være for "Fragmenteret. Overfladisk. Nok også for hård. Især på de sociale medier".

"Vi skal skabe rum til eftertanke og refleksion. Og derfor også en øget opmærksomhed om de dele af samfundet, der bærer den eftertænksomhed."

Netop den del af talen får kritik fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl:

"Helt ærligt, under coronaen, hvor har hun selv kommunikeret til danskerne? Har hun ikke netop kommunikeret på Facebook og Instagram, og hun har ikke villet stille op til interview, når journalister har spurgt. Så der er en afgrund til forskel mellem det, som hun siger, som lyder meget rigtigt, og så den måde hun selv effektuerer tingene på," siger han.

Torsdag får de tre mulighed for at debattere talen, når Folketingets store åbningsdebat løber af stablen.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kommentar:

Vedrørende manglende arbejdskraft, så kunne virksomhederne jo søge i EU, hvor der er omkring 14,6 millioner arbejdsledige...

God eftermiddag,
Erling Drews...

Enig, og så skal der lovgives om at virksomhederne uddanner/efteruddanner ledig dansk arbejdskraft til deres produktion...

Hvorfor ikke omskole alle dem der går, samt de akademikere vil de ikke tage et løn til den mindste overenskomst mæssig løn også arbejde sig op

Jamen filippinere er da meget biligere, Erling.

I Herning har de stor succes med at importere arbejdskraft. Når de så er udlært og vist sig særdeles dygtige til at udføre erhvervet, sælges de på eksportmarkedet til store priser. Der er altid brug for veluddannet arbejdskraft. Det handler blot om at indgå de rigtige kontrakter!

Ring til Herning og få konceptet! De skovler penge ind!