Piloter går sammen med smede og sømænd

SAS-piloternes fagforening fusioner med Dansk Metal.
De omkring 300 medlemmer af Dansk Pilotforening har på deres generalforsamling truffet en enstemmig beslutning om at indgå i fusion med fagforbundet Dansk Metal.

”Vi ser frem til at blive en del af et stærkt samarbejde i en indflydelsesrig organisation som Dansk Metal, og vi sætter nu ekstra fokus på luftfartsbranchen for at fastholde og sikre luftfarten i Danmark”, siger Henrik Thyregod, der er formand for Dansk Pilotforening.

Skal bevare danske arbejdspladser i luften

Dansk Metal byder piloterne velkommen og ser frem til at sætte luftfarten endnu mere på dagsordenen.

”Luftfarten er afgørende for Danmarks produktion og eksport af varer, og det er vores forbindelse til resten af verden. De danske lufthavne og SAS skal være en stærk international spiller. Det er utroligt vigtigt, at vi bevarer luftfarten, og de mange arbejdspladser her i Danmark”, siger Dansk Metals formand Claus Jensen.

Dansk Pilotforening organiserer hovedparten af SAS-piloterne i København og har været hårdt udfordret af coronakrisen. Krisen har betydet, at halvdelen af medlemmerne er forsvundet.

I forbindelse med fusionen opretter Dansk Metal en landsdækkende afdeling (Metal Luftfart), som omfatter alle ansatte inden for luftfart – som for eksempel piloter, flyteknikere og -mekanikere.

På samme måde har Dansk Metal i dag allerede en afdeling for søfarten i Metal Maritime.

Dansk Metal har godt 100.000 medlemmer.
 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vil lige byde piloterne, flyteknikkerne og flymekanikkerne, velkommen i vores forbund. Så er Rørsmedene ikke den mindste gruppe mere! :-) Nå det var kun for sjov!

Annonce