Annonce

FOA har formidlet over 2000 jobs

"Vi ser gerne, at a-kasserne permanent overtager hele kontaktforløbet for medlemmerne i de første 6 måneder," siger forbundssekretær Helena Mikkelsen.
Mens jobcentrene kritiseres for ikke i tilstrækkelig grad at formidle jobs til ledige, kan FOAs A-kasse fejre at have formidlet over 2000 jobs til ledige medlemmer. A-kassen har i flere år tilbudt jobformidling til jobsøgende medlemmer og arbejdsgivere, der mangler en medarbejder.

”Jobformidlingen er et frivilligt tilbud til medlemmerne. Hvis vi kan lave det helt rigtige match, er der ikke grund til at vride armen om på nogen. Det er arbejdsgiverne for øvrigt heller ikke interesseret i. De vil hellere have en motiveret og kompetent medarbejder end en, der er tvunget til at søge jobbet,” siger forbundssekretær Helena Mikkelsen, der er politisk ansvarlig for jobformidlingen.

FOA: Fagforeningen kender arbejdsgiverne

JobMatch sker i tæt samarbejde mellem FOA og FOAs A-kasse.

”Det betyder, at vi kan skabe nogle rigtigt gode match mellem medlemmer og arbejdsgiverne. Fagforeningen kender arbejdsgiverne og deres behov, og A-kassen kender medlemmerne og deres jobønsker og kompetencer,” fortæller Helena Mikkelsen.

Tilbuddet om jobformidling er et vigtigt element i det forsøg, som FOAs A-kasse i øjeblikket deltager i sammen med 8 andre a-kasser. Forsøget betyder, at a-kassernes ledige medlemmer frem til og med 2023 i de første 3 måneders ledighed kun skal til samtaler i a-kassen og ikke i jobcentret.

Med jobformidlingen viser vi, at a-kasserne er de bedste til at skaffe job til medlemmerne

”Med jobformidlingen viser vi, at a-kasserne er de bedste til at skaffe job til medlemmerne”, siger Helena Mikkelsen, der håber at FOA's erfaringer indgår i de aktuelle forhandlinger på Christianborg om en nytænkning af beskæftigelsesindsatsen:

”Det håber vi, at politikerne er opmærksomme på, når de i øjeblikket forhandler om en nytænkning af beskæftigelsesindsatsen. For vi ser gerne, at a-kasserne permanent overtager hele kontaktforløbet for medlemmerne i de første 6 måneder. Og her vil jobformidlingen være et af vores vigtigste tilbud til medlemmerne”.

En del af finaniserigen af Arnes pension

Sidste år indgik et flertal i folketinget en aftale om ny ret til tidlig pension. Som en del af finansieringen af den nye ret er aftalepartierne enige om at gennemføre en nytænkning af den kommunale beskæftigelsesindsats. Nytænkningen skal medføre en besparelse på indsatsen på 300 mio. kr. i 2022, 750 mio. kr. i 2023 og fuldt indfaset 1.100 mio. kr. fra 2024 og frem.

FOA Jobmatch

De 2000 jobs er formidlet siden 2016 gennem FOA's Jobformidlings-kanal, FOA Jobmatch.

De 2000 dækker de tilfælde, hvor arbejdsgiverne har afgivet en jobordre, og FOA Jobmatch så har fundet et match med en ledig.

Oveni de 2.000 formidlinger af jobs kommer de jobs, der er formidlet ellers via FOA's A-kasse - i samarbejde med jobcentrene.

Ni a-kasser blev i april 2019 - under VLAK-regeringen - udvalgt til at deltage i et forsøg, hvor a-kasserne overtager en del af jobcentrenes ansvar for at få ledige i job. Forsøget indgår i forenklingen af beskæftigelsesindsatsen.  

De ni A-kasser er: 3F, Metal, FOA, Magistrenes A-Kasse, FTF A-Kasse, HK, SL, BUPL og Min A-Kasse.

Kilde: FOA, Beskæftigelsesministeriet

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet