Annonce

Bredt flertal styrker kampen mod hvidvask og matchfixing

Indfører spilkort for væddemål i kiosker og andre fysiske butikker
S-regeringen er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, De Radikale, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne blevet enige om at indføre et spilkort for væddemål i kiosker og andre fysiske butikker.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Når man i dag går i sin lokale kiosk for at spille på aftenens fodboldkampe i Superligaen, kan man gøre det anonymt. Det gør det vanskeligt for spiludbyderne at opdage hvidvask og matchfixing. Og hvis man har udelukket sig fra spil i ROFUS, gælder udelukkelsen kun onlinevæddemål, og man kan derfor alligevel spille i kiosken, ligesom det er nemmere for børn at spille.

Det er baggrunden for, at regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier tirsdag har indgået en aftale, der betyder, at der fremover vil være krav om et spilkort, når man spiller på væddemål i kiosker og andre fysiske butikker. Spilkortet skal styrke indsatsen mod hvidvask og matchfixing og samtidig også beskytte unge og spilafhængige bedre.

Vi stikker dermed en kæp i hjulet på de kriminelle

”Med spilkortet gør vi op med muligheden for at spille anonymt på blandt andet fodboldkampe. Vi stikker dermed en kæp i hjulet på de kriminelle, der bruger denne spiltype som middel til for eksempel at vaske penge hvide,” siger skatteminister Morten Bødskov.

Han understreger, at med spilkortet skal spillerne registrere sig, uanset hvor små beløb de spiller for, og data om deres spil bliver analyseret og indberettet til myndighederne, hvis det virker mistænkeligt.

Slut med anonyme væddemål

Lottokuponer og skrabelodder bliver ikke omfattet af kravet om et spilkort. Men med spilkortet er det altså slut med anonyme væddemål, og derudover skal spiludbyderne indsamle og analysere data om hvert enkelt spil og hver enkelt enkelt spillers spilhistorik.

Det skal hjælpe med at afsløre spilmønstre, som kan være tegn på hvidvask eller matchfixing.

Udover at gøre det vanskeligt at bruge væddemål til kriminelle formål som hvidvask af penge og matchfixing skal spilkortet også beskytte unge og personer med spilproblemer.

Mange danskere – især unge mænd – har problemer med spil

”Der er behov for at stramme reglerne på spilområdet. Mange danskere – især unge mænd – har problemer med spil, og det har ofte store konsekvenser for dem selv, deres fremtid og deres familier,” siger Bødskov, der understreger, at spilkortet er målretttet væddemål, da det er her, problemerne med spilafhængighed er størst.

Spilkortet skal blandt andet sikre, at unge under 18 år ikke får lov til at købe væddemål, og det skal beskytte spilafhængige og andre med spilproblemer.

Med spilkortet vil det blive tjekket, om spilleren frivilligt har udelukket sig selv fra pengespil, inden spillet kan købes. Det bliver også tjekket, om spilleren har overskredet den forbrugsgrænse, som spilleren selv har fastsat.

SF's skatteordfører, Carl Vallentin, skriver på twitter at indsatsen mod ludomani, hvidvaskning og matchfixing øges med aftalen:

"Så øger vi indsatsen mod ludomani, hvidvask og matchfixing! Ny aftale indfører spilkort for væddemål i kiosker mv."

placeholder

 

Spilkortet forventes at træde i kraft den 1. juli 2022.

Læs aftale om spilkort her.

Læs mere om spilkortet her.

Opdateret

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det spil kort til ODDS, er da i gang, man kan ikke aflevere en Odds kupon i fysiske butikker uden det, men Lotto kan man. På nettet ved jeg ikke. Ole Simonsen

Annonce