“De fleste borgerlige politikere ved godt, at anklagerne er falske”

Mink-sagen: National-konservativ filosof og cand.polit. mener at blå politikere “fører en fej kampagne mod regeringen”
Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K)
Mette Frederiksen klarer frisag i Mink-kommissionen. Hun modtog ingen advarsler om manglende hjemmel.

Sådan konkluderer den national-konservative debattør Rune Toftegaard Selsing i en blog i Jyllands-Posten - på baggrund af at hovedparten af vidnerne i Mink-kommissionen nu er blevet afhørt.

Selsing er af samme grund stærkt kritisk over for den måde blå politikere angriber S-regeringen og især statsminister Mette Frederiksen på.

Forkerte blå påstande

Selsing mener ikke det passer, når borgerligere politikere påstår, at aflivningerne af mink fortsatte efter at S-regeringen blev klar over, at der manglede hjemmel.

Det er heller ikke rigtigt, når det fra blå side hævdes, skriver Selsing, at “Mette Frederiksen kommunikerede aflivning, selv om hun vidste, at det ville være ulovligt”.

Selsing understreger, at der intet ulovligt er i at slette sms’er

Selsing understreger, at der intet ulovligt er i at slette sms’er. Han understreger, at Mink-kommissionen bad regeringen om at stoppe automatisk sletning i maj:

“På det tidspunkt var alt relevant materiale på SMS blevet slettet for længst. Det ville ikke gøre nogen forskel at slå automatisk sletning fra i maj, når alt relevant materiale allerede var slettet for længst,” skriver den national-konservative debattør.

Han minder samtidig om, at alle mails fra de vigtigste embedsmænd, der skulle have indgået i Instrukskommissionen, forud var blevet slettet.

Det skete efter almindelig procedure, og ingen tog synderlig notits heraf, anfører Selsing.

Blå øjner en mulighed for at ramme

Selsing mener, at de borgerlige politikere udmærket er klar over, at Mette Frederiksen ikke har været klar over den manglende hjemmel til aflivning af samtlige mink i Danmark - og at hun derfor står til frifindelse:

“Derfor har de ført en fej kampagne mod regeringen.” 

Selsing fortsætter:

“De fleste borgerlige politikere ved godt, at anklagerne er falske. Men de er ligeglade. De har øjnet en mulighed for at ramme Mette Frederiksens troværdighed og skyer ingen midler.”

De har øjnet en mulighed for at ramme Mette Frederiksens troværdighed og skyer ingen midler

I bloggen spørger Selsing herefter sig selv, om “vi borgerlige” ikke bare kan være ligeglade”. Han svarer med et fuldtonet nej. For den blå mistillid, som de borgerlige politikere skaber er lige så meget en mistillid til demokratiet og myndighederne.

Blå kampagne udtryk for borgerlig svaghed

Han mener, at den blå kampagne er et udtryk for borgerlig svaghed. For hvor er de borgerliges politiske ideer og visioner?

De burde, mener Selsing, bruge deres tid på at udvikle politik. Og vise danskerne, at der er et borgerligt alternativ.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Ja hvad denne blogger, konservativ af observans, er hvad vi er mange som har tænkt efter de seneste afhøringer med folk tæt på sagen. Der blev begået fejl, grundet tidsnød og pres om mutationer, men intet lovbrud, og jeg håber når svaret kommer i maj, at en del venstrefolk får røde ører sammen med DF og LA. Men det evner de nok ikke. Venstre er vant til det fra Løkketiden, alle kneb gælder, hvis magten skal erobres. Håber vælgerne til Valget i 2023, tænker dig betydelig bedre om end ved KVL og ikke giver
Krydset på personer der spiller med skjulte kort.

En artikel i en 'blå' avis der kan bruges?
Ser man det.

Det er et debatindlæg, ikke en artikel fra en af avisens egne journalister.

Den gennemgående holdning her på PIO til de 'blå' aviser er at hvad der står i dem er LØGN.
Og nu er der pludselig noget der kan bruges.
Hvor længe varer det så inden de 'blå' aviser igen er fyldt med løgn?

Nemt at svare på. I morgen.

JA og i overmorgen, 28/11-2021

E.PETERSEN, PETERSEN, PET: hvad så med den 29/11-2021?

Ja, Kurt. Vi ved jo alle godt, at det er i hvert fald ikke noget DU kan bruge.
At se en sag fra 2 sider, er bare SÅ forvirrende, at det burde forbydes.

Den artikel giver meget negativ debat i tråden på JP Man anklager debattøren for at være rød.

Det er det sidste han er, rød, han er gift med Eva Selsing fra Berlingske og de er da så mørkeblå som nogen, men hans pointe er, at hvis det bliver sædvane at svine modstandere til uden belæg på falske præmisser og andet, så kommer vi ind på en glidebane for at få magten for magtens skyld, og det er farligt. Det er det V og K gør nu. Han starter sit indlæg med læs med åbent sind, at man kan bebrejde Mette f meget, men ikke det i min sagen, da går hun fri juridisk set.

Kan det mon passe at borgerlige politikere kan få sig selv til overdrive deres kritik af Mette Frederiksen til det pinagtige, med den gustne bagtanke at få et flertal, hvor de kan nedskære den offentlige sektor?
You are damn right they can!

Jens Baj.
De er sikkert rådgivet af Søs Marie Serup.
Hun er stor tilhænger af Trump retorik og Fake News.
Husker da Støjberg og Pia K på Langelinie vile rydde "sumpen", sagde , at det var i orden ned de metoder.... De virker jo!!
Med et stort smil
Beskæmnende og udansk.

Det er jo også tydeligt, at det for dem overhovedet ikke handler om lovhjemmel længere men i stedet om at få flest muligt SMSer på bordet, så de kan svælge i det forventeligt saftige sprog og forfølge det fromme håb, at de selv eller andre navngivne personer bliver omtalt på en mindre fordelagtig måde, så de rigtigt kan blive forargede på en god og martyragtig måde.

Læser man de konservatives Papers finanslovsudspil er svaret vist tydelig nok. Alt hvad regering og støttepartier har opnået på folkeskolen, velfærd, arnependion m.m. skal skrottes for skattelettelser, og alle de som har rigdom skal lettes med arv, afgifter osv. Læs selv under Pape

Det er måske lidt for tideligt, men måske det skal overvejes, om Mette F. allerede på nuværende tidspunkt skal indstilles til en helgenkåring?

Vores dygtige Statsminister har gjort mange minkavler en tjeneste da mange var ved at gå rabundus da pelsene var faldet kraftig i pris,og måske har reddet en masse mennesker for ikke at få virusen,de små kræ er også frelst for deres grumme tilværelse i de små bure hvor de bare ventede på at blive pelset,ligesom Pape vil pelse dem der ikke har meget at gøre godt med,han kan virkelig ikke tåle at dem der har været på arbejdsmarkedet skulle trække sig tilbage og have et par gode år inden de dør,nej de små øre som de kan få i pension vil Pape have til vennerne i de riges klub tænker på ham som tjente 11millioner på salg af en liberhave lejlighed og ham som skulle opføre en garage,som så blev til en lille lejlighed,jo de er skønne de konservetive.

Nej line, det skal hun ikke, hun har blot passet dit job intet andet, så din sarkasme er unødvendig

Helle. jeg forstår ikke helt hvad du mener med sarkasme i Ulla Sørensens kommentar. Hun skriver at mange minkavlere blev reddet fra konkurs, og det er jo rigtigt. Man har jo også set hvordan bankerne var glade for at minkavlerne fik kompensation så de kunne betale deres gæld til bankerne. Det er jo ikke nogen hemmelighed at priserne på minkskind var stærkt faldende fra 2013 til 2020, hvor de skulle aflives. Det er først nu prisen er steget igen, og det skyldes nok at der ikke kommer flere danske skind på markedet, derfor stiger prisen fordi de bliver "sjældne".

Nej Bent LINES indlæg ikke Ullas.

OK, så forstår jeg det bedre, synes også at Ulla Sørensens kommentarer stemmer overens med dine. Beklager, jeg overså Lines indlæg.

Skal den slags mennesker virkelig regere Danmark?

At de borgerlige forpester det politiske klima, og splitter befolkningen er de da helt ligeglade med.
Hvis de kan rage magten til sig på løgne, intriger og manipulation til fremtidig skade for demokratiet, vil det være helt ok for de blå egoister.

Tak for den nyhed,(som vi godt vidste, men kun ventede på). Nu mangler vi bare at udstille deres dobbelt moral. VI VIL GERNE DE BORGERLIGES MAIL. Jeg kender INGEN der IKKE sletter deres mail. vi vil se jacob Elleman´s mailbox, til at begynde med. så kan de andre komme bagefter.

Det er i orden vi er uenige politisk, men i og med man på Borgen sviner sine modstandere til. f.eks at Pernille Vermund står og tiltaler landets statsminister i en spørgetime med bla bla bla, vrænger af hende, men hun stiller et spørgsmål og at Ellemann på TV siger, MF er fyldt med løgn( uden bevis) og han ikke stoler på hende, eller de udsagn, de borgerlige har tilladt sig på den groveste måde i blå blok, når de får tre minutters medieopmærksomhed på NEWS, det splitter folk. Så angriber man hinanden og tone bliver grim og ubehagelig, det er unødvendigt. Det bør man undgå, gå efter bolden ikke manden.

Forstår ikke de bruger så meget krudt og samråd ang.minkene blev slået ned,bare de havde samme iver for at få Irak kommisionen op at stå det var trods alt vores ungdom der blev slået ned på en beskidt løgn fra de blå partier,men nej den skulle straks lukkes der var der nok noget ragelse der var fejet ind under gulvtæppet,men kom nu igang i små smølfer med at få den kommision åbnet igen for det skriger da til at et par minister skulle for en krigsret,men det tør de desværre ikke de kan kun rakke ned på en regering som passer deres arbejde.

Annonce